Skip to main content

Interviul Lunii. VIDEO. Totul despre plecarea lui Dan Negru de la Antena 1! "Camelia Voiculescu a fost unul dintre primii oameni cu care am discutat după ce am semnat"

 
Foto: Mircea Popa
Foto: Mircea Popa

INTERVIU VIDEO. De ce a plecat Dan Negru de la Antena 1 la Kanal D şi ce va face acolo? Totul despre Transferul anului, în interviul lunii, pe Paginademedia.ro.

Publicitate

Unul dintre primii oameni cu care Dan Negru a vorbit despre transferul la Kanal D a fost Camelia Voiculescu, proprietar al trustului în care prezentatorul tv a activat mai bine de 22 de ani.

„Unul din primii oameni cu care am vorbit în dimineaţa în care s-a făcut oficial trecerea a fost doamna Camelia Voiculescu. Şi îi mulţumesc pentru asta. A fost o discuţie onorabilă, cu mulţumiri de o parte şi de alta.“

"Avem un adversar comun: Netflix, Youtube"

Despre despărţirea de Antena 1, televiziunea în care a lucrat mai bine de două decenii, Dan Negru a adăugat:

„E absolut onorabilă relaţia mea cu staţia, cu colegii mei. N-o să auzi niciodată o vorbă urâtă de la mine despre ce s-a întâmplat, dacă s-a întâmplat, cum... Noi suntem colegi, rămânem în aceeaşi barcă şi avem un adversar comun: Netflix, YouTube. Hai pe ei! Cu ei ne batem în clipa asta. Cu tine. Cu online-ul.“

Ce va face la Kanal D?

„E o paletă destul de mare pe care am discutat-o să o încercăm, de la quiz-uri, de la game-uri şi până la reality-uri sau show-uri de platou mare“, a răspuns Dan Negru. Totuşi, mărturiseşte că are o afinitate pentru quiz-uri (emisiunile concurs pe teme de cultură generală).

„În toţi anii mei de televiziune, am cochetat cu quiz-urile. România nu are niciun show de cultură generală, dar România e ţara în care se închid şcoli din cauza frigului, la mine în Timişoara. Am făcut în România cel mai lung quiz pe care l-a avut Antena - Te pui cu blondele care, acuma pot să spun, a fost un eşec major în toată lumea. Erau şocaţi că în România se vinde foarte bine.“

Dar dacă nu va face rating?

„Quiz-urile nu fac cifrele ameţitoare pe care poate să le facă un talent show cu bucătari. Mintea nu vinde atât de mult cât vinde spanacul cu ouă“.

Şi-atunci, de ce crede că ar merge acum un quiz show în România? Iată şi răspunsul lui: "Cea mai mare fiţă pe care o poate avea omul e mintea. Atât."

VIDEO. Transferul anului. Totul despre plecarea de la Antena 1 la Kanal D

Când îl vom vedea, din nou, pe sticlă pe Dan Negru?

În interviul acordat Paginademedia.ro, vedeta TV a spus că, cel mai probabil, după prima jumătate a lunii martie îl vom putea urmări, din nou, pe micile ecrane.

„Publicul e acelaşi, tricoul e altul“, a spus, scurt pe doi, realizatorul în interviul acordat lui Petrişor Obae.

„Tot transferul ăsta a pus breasla noastră pe hartă. Lumea a vorbit din nou despre televiziune. Şi ştii ce mi-a plăcut? Nu a fost cu hate“, a concluzionat Dan Negru.

Ce a mai spus Dan Negru, în interviul Paginademedia.ro, pe scurt:

 • Piaţa de televiziune la noi e mică. Noi ne lăudăm şi spunem că e o piaţă. Să fim serioşi! E un chioşc, un chioşc media.

 

 • Cred că e o normalitate mersul dintr-un loc în altul al unor fotbalişti, al unor prezentatori, al unor artişti. Eu am rămas destul de mult ancorat într-un loc. Nu-mi pare rău nicio clipă de asta.

 

 • Am plecat pentru că am simţit că am ajuns pe un platou. Mi-am atins limita acolo unde sunt. Să ştii că o duceam foarte bine. Nu încalc niciun contract spunându-ţi, îţi fac o confidenţă Petrişor, era OK acolo.

 

 • Eu aveam o carte de muncă la Antena 1. Cred că sunt singura vedetă care mai avea un contract de muncă pentru că sunt membru fondator al acelei televiziuni. O duceam bine, aveam maşină de serviciu. Era „dolce far niente”. Făceam emisiuni, mai făceam un Next Star o dată pe an, mai făceam Legendele, era OK, dar simţeam că am ajuns pe un platou, că mi-am atins limita. Atributul meu era longevitatea.

 

 • Am încercat un refresh, o încercare de altceva. M-am bătut pe spate şi am zis: „Băi! Du-te şi tu înainte! Hai, mai fă ceva“

 

 • Pe mine m-a atras la negocierea cu oamenii ăştia faptul că nu neapărat cifrele sunt importante. M-a bucurat asta. E un amestec cu de toate: cifre, marketing, putere.

 

 • Ştii care sunt modelele care rămân în breasla noastră şi pe care le respectăm? Cristian Ţopescu. Am întâlnit şi directori "butoaie goale" care fac gălăgie. Ăia nu rămân. 

 

 • Juriul în televiziune e cea mai mare zonă de confort. Juriul în televiziune înseamnă moarte. Juriul în televiziune e o sirenă. Ştii ce fac sirenele? Te iau, te învăluie, te prind, te simţi bine în braţele lor şi te-au dus la pământ, sub nivelul mării şi te-au ucis. Florin Călinescu putea să rămână foarte mult acolo. Era sarea şi piperul din „Got Talent“. A ieşit din zona de confort.

Petrişor Obae: Apropo de sirene, nu au venit şi pe la tine?

Ba da. Eu am trăit cu o sirenă ani de zile. Repet, am avut o carte de muncă perfectă. Eram în zona de confort, dar simţeam că nu mai pot să fac pasul înainte sau înapoi, doar în stânga sau în dreapta. Cel mai greu în profesia asta e când simţi că poţi să dansezi doar stânga-dreapta, nu înainte-înapoi. 

Poţi să fii diamantul din juriu, dar nu eşti tu gogoaşa.

 • M-a sunat pe 1 ianuarie un om din breaslă pe care-l admir şi mi-a spus: „Eu n-am ştiut că tu un sfert de secol ai fost lider de audienţă de Revelion“.

 

 • Eu îmi cunosc măsura. Sunt atât de bonom, am o viaţă liniştită, nu mă pricep să mă duc la şedinţe. Nu ştiu să fac strategii. Lasă-mă să fac emisiuni. Nu mă interesează lumea asta. Nici nu e atractiv. There is no business like show-business. Mie imi plac reflectoarele.

 

 • Am primit două oferte să candidez la primărie, în Timişoara. Când m-am întâlnit cu oamenii de la partide şi mi-au spus eu mă gândeam că sunt la camera ascunsă.

 

 • Petrişor Obae: Ce ai vrea să zică oamenii despre tine, ăia care închid uşa televiziunii?
  O furnică harnică. Deloc talentată, dar harnică. Aşa mi-ar plăcea să rămân. Nu sunt un om cu talent în televiziune. 

 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • drum lin,avem de unde alege o gramada de continut la un pret accesibil sau free contra reclame
 • "România nu are niciun show de cultură generală". O minciuna sfruntata. Atunci emisiunea lui Iantu ce este?

Trimite un comentariu

sus