Skip to main content

Eda Marcus (TVR 1): „A trebuit să muncesc dublu pentru a demonstra că nu sunt acolo datorită mamei” (Minutul Paginademedia)

 
Eda Marcus (TVR 1): „A trebuit să muncesc dublu pentru a demonstra că nu sunt acolo datorită mamei” (Minutul Paginademedia)

„Am avut şansa să „mă nasc” în televiziune. Mama a fost unul dintre realizatorii de succes ai TVR şi de mică am ştiut că acolo îmi voi căuta şi eu drumul", povesteşte Eda Marcus, pentru Minutul Paginademedia.ro.

Publicitate

A fost un avantaj dar şi un... dezavantaj. De ce?

„După ce am învăţat câte ceva, sub supravegherea mamei, am început să fac practică la diverse emisiuni şi, încet, încet, mi-am însuşit multe dintre secretele meseriei”, îşi continuă ea povestea.

Eda Marcus:

„Nu mi-a fost uşor. Am fost privită mult timp cu scepticism de către colegi şi a trebuit să muncesc dublu pentru a demonstra că nu sunt acolo datorită mamei.

Am lucrat mult timp ca redactor pentru emisiuni de copii, de divertisment, până când am ajuns să apar şi în faţa camerelor.”

Eda Marcus, una dintre prezentatoarele ştirilor din sport de la TVR 1, răspunde la întrebările de la rubrica Minutul Paginademedia.

Eda Marcus lucrează de la 19 ani şi a început ca reporter la emisiuni de muzică pentru tineri. Ea a prezentat festivaluri de muzică ca Eurovision România şi Cerbul de aur.

Mama prezentatoarei de la TVR 1 este Nicoleta Păun Marcus. A fost redactor la Departamentul Muzical din Televiziunea Publică, unde s-a ocupat de emisiuni muzicale şi de divertisment.

Ce preferă acum în materie de TV?

În anii 90, era fan al seriei Back to the future, al desenelor animate „Sandy Bell” şi al serialului „Saved by the Bell” - Salvaţi de clopoţel. Acum, se uită la „The Tonight Show cu Jimmy Fallon”.

Ce publicaţii urmăreşte?

Eonline, Enews.

Ce producţii preferă?

„Back to the Future”, „Strania poveste a lui Benjamin Button”, „Lista lui Schindler” şi „Al şaselea simţ”.

La ce se uita când era mică?

La desene animate.

  • TV sau YouTube?

TV, pentru că este încă principala sursă de informaţie. Este domeniul în care activez şi încă îşi are locul bine meritat în familie. Dincolo de aspectul emoţional, televiziunea este încă o formă destul de sigură de informare, în comparaţie cu online-ul.

  • Radio sau podcast?

Radio. Este prietenul meu la drumurile cu maşina, care îmi ţine de urât şi care mă ţine informată.

  • Facebook, Instagram sau Tik Tok?

Instagram. Este platforma care îmi răpeşte cel mai mult timp, când vine vorba de online. O dată, pentru că acolo îmi gestionez pagina personală, dar şi pentru că este varianta „cosmetizată” a Facebook-ului şi îl prefer în detrimentul celuilalt.

  • Ştiri sau emisiuni?

Emisiuni. Ştirile sunt de foarte multe ori o sursă de negativ şi prefer o emisiune care dezbate un subiect care mă interesează sau o emisiune de divertisment, pe care eu îl iubesc.

  • Ce ştiri preferi să consumi şi din ce categorii?

Desigur, mă interesează ştirile sportive. Am nevoie să fiu mereu la zi cu informaţiile din sport, pentru a le prezenta şi telespctatorilor în mod asumat şi credibil.

Cu atât mai mult în această perioadă, când se apropie Jocurile Olimpice de la Paris, competiţie pe care Televiziunea Română o va difuza în această vară.

  • De unde te informezi cel mai des? TV, online sau print?

TV şi online.

  • Cu ce publicaţii îţi începi ziua?

Cu posturile de televiziune de ştiri.

  • Ce publicaţii din străinătate urmăreşti?

Urmăresc online site-uri mondene despre Hollywood, precum Eonline sau Enews.

  • Când ai citit ultima dată un ziar sau o revistă?

Acum foarte puţin timp, o revistă în care am apărut, de altfel, şi cu un interviu.

  • La ce uitai la TV când erai mică?

La desene animate Disney sau cele difuzate la televizor, precum „Sandy Bell”, la seriale ca „Saved by the Bell” sau filme artistice de care eram absolut îndrăgostită. Am rămas şi acum.

  • Serial preferat?

„Back to the Future”.

  • Film preferat?

Îmi plac foarte multe. Printre preferate sunt „Strania poveste a lui Benjamin Button”, „Lista lui Schindler” şi „Al şaselea simţ”.

  • Emisiune preferată?

„The Tonight Show cu Jimmy Fallon”.

  • Ce jurnalist apreciezi? 

Jimmy Fallon.

  • Cât de des publici pe reţelele sociale?

Destul de des, în opinia mea, dar nu suficient pentru ritmul nebun al mediului online.

  • Blog sau vlog?

Vlog, pentru că este mai animat.

  • Ţi-ai dorit să fii prezentatoare?

Da. Am visat cu ochii deschişi ai copilăriei şi s-a întâmplat.

  • Cum a fost începutul în TV? 

Frumos, plin de emoţii. Am avut şansa să „mă nasc” în televiziune. Mama a fost unul dintre realizatorii de succes ai TVR şi de mică am ştiut că acolo îmi voi căuta şi eu drumul. Am copilărit printre artişti, pe scenele marilor festivaluri româneşti, în culisele celor mai tari evenimente pe care TVR le organiza în acele vremuri.

După ce am învăţat câte ceva, sub supravegherea mamei, am început să fac practică la diverse emisiuni şi, încet, încet, mi-am însuşit multe dintre secretele meseriei. Nu mi-a fost uşor. Am fost privită mult timp cu scepticism de către colegi şi a trebuit să muncesc dublu pentru a demonstra că nu sunt acolo datorită mamei.

Am lucrat mult timp ca redactor pentru emisiuni de copii, de divertisment, până când am ajuns să apar şi în faţa camerelor. De acolo, a fost un parcurs constant de evoluţie.

  • Care au fost cele mai grele momente din cariera ta?

La fel ca în orice domeniu, şi în televiziune se poate întâmpla să fii pus în ipostaza de a face lucruri care nu îţi sunt pe plac sau să lucrezi cu persoane cu care nu rezonezi. Nici cariera mea nu a fost lipsită de astfel de contexte.

Sau, de asemenea, acele momente în care a trebuit să depun un efort suplimentar ca să dovedesc că îmi merit pe deplin locul. Au fost multe momente grele, însă au lucrat la omul care sunt azi. M-au călit şi mi-au demonstrat că le pot depăşi cu răbdare şi muncind cu şi la mine însămi.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus