Skip to main content

Roxana Ghiorghian, fostă prezentatoare Prima TV: „Au existat momente când am fost dezamăgită de oameni şi de comportamentele lor” - Minutul Paginademedia

 
Roxana Ghiorghian, fostă prezentatoare Prima TV: „Au existat momente când am fost dezamăgită de oameni şi de comportamentele lor” - Minutul Paginademedia

Minutul Paginademedia. „Nu pot spune că a fost un moment în care mi-a fost cel mai greu. Au existat momente când am fost dezamăgită de oameni şi de comportamentele lor. De faptul că nu au fost asumaţi, nu au fost capabili să comunice nişte informaţii, de nevoia unora de a face rău gratuit”, povesteşte Roxana Ghiorghian, fostă prezentatoare a rubricii Meteo de la Prima TV.

Publicitate

Roxana a prezentat rubrica Meteo de la Prima TV în perioada decembrie 2021 - ianuarie 2024. În trecut, jurnalista a lucrat la Pro TV (2017-2018) la departamentele administrativ şi financiar, dar a făcut şi practică la departamentul sport.

Din 2018 până în 2020 a fost redactor la site-ul stiripesurse.ro, iar între anii 2020-2021 a prezentat ştirile din sport la postul Antena 1.

Fosta prezentatoarea de la Prima TV a povestit că şi-a dorit din copilărie să devină jurnalistă:

A fost visul meu din copilărie să devin jurnalistă. Asta mi-am dorit să fac, iar când am ajuns acolo am simţit că este locul meu. A fost totul natural, a spus ea pentru Paginademedia.ro.

Ce publicaţii preferă?

Urmăreşte Pagina de media, Reuters, The New York Times şi The Guardian.

La ce emisiune se uită?

40 de întrebări cu Denise Rifai (Kanal D).

Ce media consumă? Ce preferă, TV sau… YouTube? Facebook sau Instagram? Ştiri sau emisiuni? Afli din interviul care urmează cu Roxana Ghiorghian.

 
  • TV sau YouTube?

YouTube pentru că mereu mă uit de pe telefon şi atunci e mult mai uşor să iau telefonul cu mine oriunde. Nu am răbdare să stau pe canapea în faţa televizorului.

  • Radio sau podcast?

Ambele. Radioul este partenerul meu de drum şi este o combinaţie complexă de muzică, informaţii (ştiri) şi divertisment. Iar podcasturile le aleg când mi se pare interesant un invitat şi vreau să îi aflu povestea.

  • Facebook sau Instagram?

Instagram-ul îmi place mai mult, dar folosesc şi Facebook-ul destul de des.

  • Ştiri sau emisiuni?

Ştiri. Îmi place să fiu informată şi, de asemenea, îmi place să observ detaliile din modul în care a fost făcută ştirea respectivă. M-a fascinat mereu procesul de transformare a unei informaţii într-o ştire.

  • Ce ştiri preferi să consumi şi din ce categorii?

Nu am un domeniu anume pe care să mă focusez. Îmi place să urmăresc jurnalele de ştiri de la posturile de televiziune generaliste. Acoperă toate domeniile de interes şi astfel am o privire de ansamblu asupra a ceea ce se întâmplă.

  • De unde te informezi cel mai des? TV, online sau print?

Online şi TV. Ţinând cont că suntem mereu conectaţi la internet, automat suntem conectaţi şi la informaţiile de ultim moment.

  • Cu ce publicaţii îţi începi ziua? 

Am instalată pe telefon o aplicaţie care conţine ştiri de la mai multe publicaţii. Mi se pare foarte utilă. Iar dacă vreau ceva specific, atunci accesez site-urile dedicate acelui domeniu. Un exemplu ar fi chiar site-ul vostru, în situaţia în care îmi doresc să aflu ultimele noutăţi din media.

  • Ce publicaţii din străinătate urmăreşti?

Urmăresc Reuters, The New York Times şi The Guardian.

  • Când ai citit ultima dată un ziar sau o revistă? 

Nu sunt o mare consumatoare a ziarelor/revistelor în varianta printată, însă ultima dată când am citit o revistă a fost în urmă cu câteva luni, când am apărut pe copertă şi am avut şi un interviu în acea publicaţie.

  • La ce uitai la TV când erai mică?

La ştiri şi la meciurile de fotbal.

  • Serial preferat?

Nu ştiu dacă din păcate sau din fericire, dar până acum nu am văzut niciun serial.

  • Film preferat?

Nu am un film preferat pentru că uit acţiunea filmului la câteva zile după ce l-am vizionat. Îmi place să merg la cinema şi îmi plac filmele care fie îţi dau de gândit asupra unui subiect, fie te relaxează şi te fac sa râzi. Nu am văzut niciodată un film horror şi nu îmi plac SF-urile.

  • Emisiune preferată?

Nu am o emisiune preferată. Mă uit uneori la emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai”şi în funcţie de ce emisiuni noi mai apar la tv mai văd primele ediţii, dar nu a reuşit niciuna să mă prindă.

  • Ce jurnalist apreciezi? 

Îi apreciez pe toţi acei oameni care practică această meserie cu pasiune, devotament şi demnitate.

  • Cât de des publici pe reţelele sociale?

Depinde. Uneori postez zilnic, alteori dispar şi câte o săptămână sau chiar mai mult. La mine nu există “trebuie”. Eu postez când simt, când am ceva frumos de transmis.  

  • Blog sau vlog?

Ambele. Sunt câteva bloguri pe care le urmăresc de mulţi ani, dar postările sunt din ce în ce mai rare. Vlogul este foarte accesibil astăzi.

  • Ţi-ai dorit să fii jurnalistă?

Da, a fost visul meu din copilărie. Asta mi-am dorit să fac, iar când am ajuns acolo am simţit că este locul meu. A fost totul natural.

  • Când ţi-a fost cel mai greu în carieră?

Nu pot spune că a fost un moment în care mi-a fost cel mai greu. Au existat momente când am fost dezamăgită de oameni şi de comportamentele lor. De faptul că nu au fost asumaţi, nu au fost capabili să comunice nişte informaţii, de nevoia unora de a face rău gratuit.

Dar, cu toate astea, eu sunt recunoscătoare pentru tot ce s-a întâmplat în toţi aceşti ani, pentru că m-au ajutat să devin omul care sunt astăzi şi să întâmpin chiar şi astfel de situaţii cu zâmbetul pe buze.

  • Au existat şi momente când ai vrut să renunţi la cariera de jurnalist?

Nu, nu mi-am dorit să renunţ la cariera de jurnalist, dar nu voi accepta niciodată să fiu pusă în situaţii care nu mi se potrivesc şi care încalcă principiile şi valorile după care mă ghidez în viaţă.

  • După plecarea de la Prima TV ai avut propuneri de la alte televiziuni?

Da, am fost contactată de două posturi de televiziune.

  • Când te vei reîntoarce la TV sau ce planuri ai pe viitor?

Pentru mine televiziunea este şi va rămâne o pasiune. Nu ştiu să spun acum când mă voi întoarce, dar cu siguranţă, dacă va fi un proiect frumos care sa mi se potrivească, o voi face. Momentan mă bucur de activitatea pe care o am şi mă focusez pe proiectele personale de care sunt foarte entuziasmată.

 

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus