Skip to main content

VIDEO. Povestea liceenilor care au construit o dronă cu care văd arderile ilegale de deşeuri din Bucureşti. Au câştigat şi un premiu la concursul Solve for Tomorrow (Proiect Special)

 
VIDEO. Povestea liceenilor care au construit o dronă cu care văd arderile ilegale de deşeuri din Bucureşti. Au câştigat şi un premiu la concursul Solve for Tomorrow (Proiect Special)

PROIECT SPECIAL. "Voi începe cu motivul ideii noastre, adică poluarea din România, în special din Bucureşti, care este una dintre principalele cauze ale bolilor pulmonare, iar această poluare e dată în principal de depozitarea şi arderea ilegală a deşeurilor", îşi începe povestea Cosmina Ene.

Publicitate

Cosmina este elevă la Colegiul Tudor Vianu şi, împreună cu alţi trei colegi, s-au gândit că ar putea să ajute la combaterea poluării. Ce au făcut?

Au construit şinguri şi au programat o dronă care observă în ce zone din jurul Capitalei se ard ilegal deşeuri. Drona, care conţine şi o parte de Inteligenţă Artificială, poate alerta imediat autorităţile.

Tinerii şi-au înscris ideea într-un concurs pentru liceeni - Solve for Tomorrow, iar la ediţia de anul trecut au fost şi pre miaţi. Acum, ediţia din acest an este în faza de înscrieri, până la final de octombrie.

Detalii, în continuare:

 "Drona este autonomă şi foloseşte Inteligenţa Artificială. Survolează zonele predispuse la depozitarea deşeurilor în ideea de a preveni arderea acestora. În momentul în care drona detectează depozitarea sau arderea ilegală contactează imediat autorităţile", explică tinerii. 

Drona lor e în faza de testare, dar este capabilă să detecteze zonele cu probleme. Este funcţională, cu alte cuvinte. "În Bucureşti sunt peste o sută de locuri în care se depozitează ilegal deşeuri", spun liceenii.

Planul: dezvoltarea proiectului (au luat deja legătura cu instituţii precum Autoritatea Civilă Aeronautică) dar şi construirea altor drone în anul următor.

Concursul Solve for Tomorrow, organizat de Samsung, se adresează tinerilor şi caută "idei care pot schimba lumea". Liceenii se pot înscrie până la finalul lunii octombrie, pe linkul: samsung.com/ro/solvefortomorrow

Detalii despre concursul Solve for Tomorrow, aiciStart la concurs pentru liceenii care vor să schimbe lumea! Cum se pot înscrie la Solve for Tomorrow?

VIDEO. Un grup de liceeni preocupaţi de poluare au construit singuri o dronă cu care să vadă unde se ard ilegal deşeuri.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus