Skip to main content

Disney+ are în producţie un serial englezesc filmat în România

 
Foto: Variety
Foto: Variety

Platforma de streaming Disney+ lucrează la producţia unui nou serial, cu acţiunea în perioada Dinastiei Tudor, care este filmat chiar în această perioadă în Ungaria, Austria şi România, anunţă Variety. 

Publicitate

Bazat pe romanele de mister semnate de C.J. Sansom, Shardlake, miniseria de patru episoade are acţiunea plasată în Anglia secolului 16.

Serialul urmăreşte povestea lui Matthew Shardlake, interpretat de Arthur Hughes (cunoscut pentru rolurile din The Innocents şi Then Barbara Met Allen), un avocat cu un simţ puternic al dreptăţii şi unul dintre puţinii oameni cinstiţi dintr-o lume dominată de intrigi şi comploturi. 

Shardlake lucrează pentru Thomas Cromwell, interpretat de Sean Bean („Time” şi „Game of Thrones”), mâna dreaptă a lui Henric al VIII-lea. În timp ce investighează uciderea unuia dintre comisarii lui Cromwell la o mănăstire din îndepărtatul oraş Scarnsea, el este însoţit de Jack Barak, interpretat de Anthony Boyle („Masters of the Air”, „Tetris”), un personaj care poate fi spionul lui Cromwell. 

Lee Mason, Disney+: „Romanele lui C.J Sansom au captivat milioane de cititori de pe tot globul şi suntem încântaţi să ne unim forţele cu companiile de producţie The Forge şi Runaway Fridge, prezentându-l pe excepţionalul Arthur Hughes în rolul lui Matthew Shardlake fanilor şi unui public nou deopotrivă.”

Stephen Butchard, care a scris Baghdad şi The Last Kingdom, semnează şi acest scenariu. 

Butchard: „Munca la scenariul Shardlake a fost o bucurie. Romanele lui C.J. Sansom sunt incredibil de bogate în poveşti, personaje şi istorie. Sunt pline de intrigi, entuziasm, cruzime şi compasiune - iar în centrul tuturor se află Matthew Shardlake, un erou ca nimeni altul.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus