Skip to main content

HBO Max produce un nou serial filmat în România. Ficţiune despre consilierul lui Nicolae Ceauşescu

 
HBO Max produce un nou serial filmat în România. Ficţiune despre consilierul lui Nicolae Ceauşescu

HBO Max produce Spy/Master, un nou serial Max Original, care se filmează în România şi Ungaria. Scenariul serialului de şase episoade a câte 50 de minute a fost câştigătorul concursului: „Write a screenplay for...”.

Publicitate

Alec Secăreanu, actorul nominalizat la British Independent Film Awards, cunoscut publicului pentru rolul din filmul God’s Own Country va avea rolul principal, anunţă HBO.

Serialul este produs de Proton Cinema şi Mobra Films, iar scenariul va fi în limba engleză şi în română. 

Acţiunea din Spy/Master este plasată la apogeul Războiului Rece şi prezintă o săptămână din viaţa lui Victor Godeanu (Alec Secăreanu), mâna dreaptă a lui Nicolae Ceauşescu şi cel mai important consilier al acestuia. Totuşi, Godeanu are un secret. Este agent dublu şi trebuie să scape din România şi de Ceauşescu înainte ca acoperirea lui să fie compromisă.

Având doar o şansă de a rămâne în viaţă, el se foloseşte o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi în Statele Unite.

Ajutat de o agentă Stasi sub acoperire şi fostă iubită (Svenja Jung, Deutschland ’89), dar şi de un agent CIA (Parker Sawyers, Southside with You), Godeanu trebuie să evite agenţii KGB şi spionii propriei ţări (Ana Ularu şi Laurenţiu Bănescu), pe deplin conştient că dezertarea îi pune familia în pericol de moarte.

Ioanina Pavel, creative producer HBO Max:

„Nu am putea fi mai încântaţi să spunem această poveste a dezertării, care se întinde pe ambele părţi ale Cortinei de Fier şi a atras talente excepţionale internaţionale şi din România. Deşi acţiunea are loc în trecut, sperăm că serialul va rezona cu spectatorii de astăzi, indiferent dacă sunt interesaţi de politică sau pur şi simplu le place să urmărească un show inteligent, elegant şi distractiv.”

Johnathan Young, VP Original Programming , Commissioning Editor Central Europe, HBO Max consideră că „producţia este un exemplu de colaborare Est-Vest, de la conţinut şi talente până la locaţii. Deşi se înscrie într-un gen familiar, personalităţile şi dilemele din serial sunt neaşteptate şi noi. Avem o echipă extraordinară pentru acest proiect care oferă o perspectivă nouă şi actuală unui subiect cunoscut.”

Spy/Master este scris de Adina Sădeanu şi Kirsten Peters, regizat de Christopher Smith (Temple), iar imaginea îi aparţine lui Ben Wheeler (The Tourist, The Baby). Antony Root şi Johnathan Young sunt producătorii executivi pentru HBO Max. Ioanina Pavel este creative producer HBO Max. Viktória Petrányi şi Judit Sós sunt producătoarele Proton Cinema, iar Tudor Reu este producătorul din partea Mobra Films.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Soby Soby
    Off-topic: S-a stabilit și prezentatorii pentru grila Antena 3 CNN, din păcate am doar pentru de luni până joi:
    06:00–07:00: ŞTIRI cu Loredana Ştefu
    07:00–08:45: ȘTIRILE DIMINEȚII cu Ana Iorga, Mădălina Tanasă şi Andrei Tomescu
    08:45–09:00: SFAT DE SĂNĂTATE cu Andreea Cigolea
    09:00–10:00: ȘTIRILE DIMINEȚII cu Ana Iorga, Mădălina Tanasă şi Andrei Tomescu
    10:00–11:00: ȘTIRI cu Lorena Burlacu
    11:00–12:00: NewsRoom cu Berta Popescu
    12:00–13:00: ȘTIRI cu Lorena Burlacu
    13:00–14:00: NewsRoom cu Andreea Dumitrache
    14:00–15:00: ȘTIRI cu Lorena Burlacu
    15:00–18:00: DECISIV cu Cătălina Porumbel, Gina Vacariu şi Mădălina Mihalache
    18:00–19:00: NEWS HOUR WITH CNN cu Ana Maria Roman, Sabrina Preda şi Sergiu Cora
    19:00–21:00: ÎN FAŢA NAŢIUNII cu Sabina Iosub, Radu Tudor, Răzvan Dumitrescu şi Mircea Badea
    21:00–24:00: SINTEZA ZILEI cu Mihai Gâdea
    24:00–01:00: ÎN GURA PRESEI cu Mircea Badea
    01:00–02:00: JURNAL cu Loredana Cofari

    Sursa: Program TV pe Antena3.ro.
  • Flag Flag
    Cel de-al doilea episod Clanul al serialului a fost lider de audiență, în intervalul orar 20:30 – 22:56. În rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, PRO TV avea 7.3 puncte de rating și 21.8% cotă de piață, față de locul 2 care avea 6.2 puncte de audiență și 18.4% share.
  • Canalia Pârțea Canalia Pârțea
    Aceleași plicticoșenii cu Secăreanu, Ularu... Mă mir că n-au venit pe viroaga pilelor și a patetismului și Pavlu sau Bogdan Dumitrache... Toți apă și-un pământ. După bani.
    Nu mai pot cu ei!

    Parker Sawyers a fost minunat în P-VALLEY și probabil va ridica și mediocritatea ăstora la nivel de ceva fin.
  • CH+ CH+
    Excelentă alegere de a produce un serial românesc pentru HBO Max. Sper să continuie lucrurile și pentru Ruxx, dar și pentru One True Singer.

Trimite un comentariu

sus