Skip to main content

Jurnalistul Alex Costache câştigă un proces cu fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir. De la ce a pornit

 
Jurnalistul Alex Costache câştigă un proces cu fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir. De la ce a pornit

Jurnalistul Alex Costache câştigă un proces cu fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir. Decizia Curţii de Apel poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, scrie G4Media. La Tribunal, jurnalistul pierduse. 

Publicitate

Costache, care este jurnalist TVR şi G4Media, l-a dat în judecată pe Dragomir (personaj condamnat pentru corupţie şi fugit în Italia). Motivul procesului a fost o acuzaţie pe care Dragomir i-a adus-o jurnalistului:

„Agentul Alex Costache de la TVR (plătit de două ori din bani publici, şi de la TVR şi de la SRI)”, a scris Daniel Dragomir despre Alex Costache, conform G4Media. 

În motivare, potrivit G4, se arată că fostul ofiţer SRI a făcut afirmaţia în public (pe facebook şi pe blogul personal, preluate apoi în presă) „fără bază probatorie factuală întemeiată” şi „cu rea-credinţă” şi pentru a-i afecta reputaţia.

Jurnalistul a scris despre problemele penale ale fostului ofiţer SRI.

Un alt argument al instanţei este:

„Fostul ofiţer SRI nu era jurnalist la data faptelor, ci numai se folosea public de o fostă calitate a lui de lucrător în cadrul Serviciului Român de Informaţii, prin urmare nu i s-ar fi aplicat principiul bunei-credinţe apărat de CEDO în cazul jurnaliştilor”, după cum mai relatează sursa citată. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Daniel Dragomir „să publice pe cheltuiala sa, pe blogul său şi pe pagina sa de Facebook, hotărârea, la data rămânerii ei definitive”.Trebuie să-i plătească lui Alex Costache şi 2.100 lei „daune morale” şi cheltuieli de judecată.

În primă instanţă, jurnalistul a pierdut procesul intentat fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir. Judecătoarea a decis că afirmaţiile lui Dragomir se înscriu în sfera unui „drept la replică” faţă de articolele scrise de jurnalist despre el. 


Vezi tot cazul, pe G4Media


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus