Skip to main content

Se vinde faimosul „leu” de la Hollywood. Amazon cumpără studioul MGM, care deţine titluri ca The Hobbit, James Bond şi Rocky

 
Se vinde faimosul „leu” de la Hollywood. Amazon cumpără studioul MGM, care deţine titluri ca The Hobbit, James Bond şi Rocky

Se vinde faimosul „leu” de la Hollywood, care apare pe genericul multor filme celebre. Gigantul Amazon, care deţine Prime, anunţă că va cumpăra MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) - unul dintre cele mai mari studiouri de film de la Hollywood. 

Publicitate

Conform Hollywood Reporter, tranzacţia se ridică la 8,4 miliarde de dolari. Atât va plăti compania fondată de Jeff Bezos pentru achiziţia MGM, care are un catalog de peste 4.000 de titluri şi 17.000 de ore de programare TV. Printre acestea se numără şi seriile The Hobbit, James Bond sau Rocky. 

Tranzacţia aşteaptă, în momentul de faţă, aprobările autorităţilor de reglementare. 

Acţionarul principal al MGM este Anchorage Capital, condus de Kevin Ulrich, care este în fruntea consiliului de administraţie. Compania a rămas fără un CEO din martie 2018, când Gary Barber, fondatorul Spyglass Entertainment, a fost concediat. Mai mulţi directori formează „biroul CEO” şi raportează consiliului de administraţie.

Ulrich, în anunţul acordului cu Amazon, a spus: „Oportunitatea de a alinia istoria MGM cu Amazon este o combinaţie inspirată”, conform Hollywood Reporter. 

Până acum, o mare parte din veniturile MGM provin din acorduri de licenţiere pentru producţiile din vasta sa bibliotecă. 

Compania Metro-Goldwyn-Mayer a fost fondată în 1924. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus