Skip to main content

Antena 3, contract cu primăria lui Piedone. Zeci de mii de euro pentru 46.000 de ziare Jurnalul Naţional

 
Colaj Libertatea
Colaj Libertatea

Cine mai cumpără presa scrisă? Primăria sectorului 5, condusă de Cristian Popescu Piedone, după cum dezvăluie ziarul Libertatea. Conform Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, Primăria Sector 5 a cumpărat, pe 18 ianuarie, un abonament la Jurnalul Naţional prin care, zilnic, până la finalul lui 2024, 200 de ziare sunt livrate la instituţie.

Publicitate

Cotidianul este editat de Antena 3 SA, iar suma fără TVA se ridică la aproape 30.000 de euro, dezvălui ziarul sub semnătura jrunaliştilor Răzvan Luţac şi Cristina Radu.

După ce în 2023 a primit, după cum semnala Spotmedia, 17.000 de euro pentru 200 de ziare Jurnalul Naţional pe zi, compania Antena 3 SA încasează, de la aceeaşi Primărie Sector 5, 28.000 de euro pentru acelaşi număr de ziare zilnic, până la finalul lui 2024. Antena 3 SA este deţinută, în proporţie de peste 66%, de fiicele lui Dan Voiculescu, Corina-Mirela (36,34%) şi Camelia-Rodica (30,62%), în timp ce 13% din acţiuni aparţin Fundaţiei Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, ieşit din afacere încă din anii 2000, este şi cel care a fondat Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), al cărui preşedinte executiv este chiar Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5.

Pe site-ul oficial, Piedone şi Voiculescu apar în secţiunea „echipa de conducere”, cel din urmă fiind denumit „fondatorul doctrinei umaniste”.

Articolul integral din Libertatea, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus