Skip to main content

VIDEO. Patru oameni de radio, două rulote şi 3.000 de km prin ţară. Cum a arătat aventura matinalilor Buzdugan şi Morar, plecaţi „în turneu” prin ţară

 
VIDEO. Patru oameni de radio, două rulote şi 3.000 de km prin ţară. Cum a arătat aventura matinalilor Buzdugan şi Morar, plecaţi „în turneu” prin ţară

Aventura matinalilor Buzdugan şi Morar, de la Radio ZU, e aproape de final. Peste câteva zile, oamenii de radio vor ajunge la capătul celor 3.000 de km străbătuţi prin ţară cu autorulota. 

Publicitate

Ce a însemnat acest demers din punct de vedere logistic? 

Pe scurt: două autorulote, patru oameni de radio şi peste 30 de oameni în echipa de producţie au străbătut România timp de două săptămâni. În contextul acestui demers, Buzdugan, Morar, Emma şi Tea au realizat matinalul Morning ZU din mai multe oraşe ale ţării. A fost dezvoltată inclusiv o aplicaţie care a urmărit rulotele în fiecare moment. 

„Cea mai mare provocare a fost cerinţa legată de conexiunea dintre autorulotă şi regia din Bucureşti care prevedea o continuitate funcţională de 100% a comunicaţiei, în condiţiile mobilităţii totale a surselor de semnal”, spun cei de la ZU. 

Soluţia? Explică tot ei:

Sistemul a fost echipat cu cartele de la trei operatori GSM, astfel s-a asigurat „transmiterea din mers, sau staţionare, a semnalelor audio-video”, completează oficialii staţiei radio. 

„În regia din Bucureşti se realizează procesarea semnalelor (sincronizare video-audio, compunerea grafică) şi producţia finală (live online) care era distribuită: spre reţele publice Facebook, YouTube şi spre studioul ZU TV (prin conexiune de fibra optica”, spune Narcis Coste (manager OVN, responsabil pentru transmisiunea live)

Acesta continuă:

„A fost dezvoltată şi o aplicaţie Android de localizare GPS, care monitorizează în timp real vehiculele în mişcare, marchează şi măsoară traseul parcurs. În acest fel, am avut mereu un istoric precis al traseului şi o evidenţă a distanţei parcurse, iar toate aceste informaţii sunt trimise în regia din Bucuresti unde se generează, grafic, traseul pe o harta a Romȃniei alături de un “contor de kilometraj!”, conchide Coste. 

S-a lucrat în două echipe

Cum s-a lucrat concret? Oficialii radio ZU explică că s-a lucrat în două echipe care au organizat totul:

„Noi am lucrat cu 2 echipe, una pregăteşte circuitul şi cea de-a 2-a echipă însoţeşte caravana. Amplasarea rulotelor în locaţia pre-stabilită se face fix in dimineaţa transmisiunii, iar noi trebuie să fim pregătiţi să ajungem cu fibra optica în cel mai scurt timp, în punctul dorit”, spun aceştia. 

Reamintim că totul face parte din campania „RADIOAVENTURA”, lansată de Radio ZU. Buzdugan, Morar şi echipa de la matinalul ZU au plecat cu autorulota prin ţară, în perioada 18 - 30 iulie. 

VIDEO. Buzdugan şi Morar, cu autorulota prin ţară

Nu sunt singurii care plecat în „turneu”. Un alt om de radio care a mers cu autorulota prin ţară este Lucian Mîndruţă de la Digi FM. 


Citeşte şi: Buzdugan şi Morar pleacă cu autorulota prin ţară. Vor face matinalul din mai multe oraşe


Citeşte şi: Lucian Mîndruţă, din nou în deplasare. Două săptămâni va face emisiunea de la Digi FM din alt oraş


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mile Mile
    Cat trebuie dacă vrei țară dezvoltată
  • Consumeir Consumeir
    Si costurile ? Cat au cheltuit ?
  • Mile Mile
    Ca profesioniști ha

Trimite un comentariu

sus