Skip to main content

INEDIT. Radioul Captiv: două ore pe Kiss FM şi Magic FM doar despre violenţa domestică

 
Sursa foto: Liana Stanciu, contul de Facebook
Sursa foto: Liana Stanciu, contul de Facebook

Campanie inedită de luptă împotriva violenţei domestice. Două posturi de radio - Kiss FM şi Magic FM vor avea două ore doar cu discuţii pe această temă. De aici şi numele campaniei: Radioul Captiv.

Publicitate

Campania Radioul Captiv debutează în această seară de la ora 22.00, astfel că la posturile de radio Kiss FM şi Magic FM se va vorbi despre violenţa domestică.

De la ora 23.00, în studioul Kiss FM vor fi gazdele Corina Băcanu şi Nico Creciunesc, alături de membrele Asociaţiei ANAIS, Mihaela Mangu Darvariu, director executiv şi co-fondator, Giulia Crişan – avocată specializată în dreptul familiei, Adela Niţă Szentes– terapeut, precum şi Crina – supravieţuitoare şi învingătoare a luptei împotriva violenţei domestice.

Între orele 23.00-24.00, Liana Stanciu de la MAGIC FM preia ştafeta. Ambele emisiuni vor fi transmise şi Live pe site-urile radiourilor.

Timp de două ore, în loc de emisiunile şi subiectele uzuale se va vorbi exclusiv despre fenomenul violenţei domestice şi amploarea acestuia în România, se va intra în direct cu supravieţuitoare şi ascultătoare care pot fi consiliate de către echipa ANAIS şi se va răspunde la întrebări adresate de public.

Cheil | Centrade - companie de consultanţă în comunicare - semnează pentru Asociaţia Anais campania Radioul Captiv ce sprijină lupta împotriva violenţei domestice.

Miruna Potop, Group Creative Director, Cheil | Centrade:

"E vina ta că nu pleci. De ce mai rămâi? Părăseşte-l.» Fiecare femeie blocată într-o relaţie abuzivă a trecut prin genul acesta de victim blaming.

Pentru că o ţară întreagă refuză să înţeleagă că asta e realitatea a 1 din 4 românce. Special pentru ele, am creat în premieră o metaforă a captivităţii, prin care Asociaţia ANAIS pune stăpânire pe KISS FM şi MAGIC FM, timp de 2 ore.

2 ore în care România e obligată să ne asculte, iar femeile de acasă care se confruntă cu parteneri abuzivi să afle că nu sunt singure şi că pot fi ajutate să îşi recapete libertatea."

 Ana Maria Rădulescu, Senior Account Manager, Cheil | Centrade:

"Toate proiectele noastre alături de Asociaţia ANAIS sunt proiecte de suflet, realizate pro-bono. Stuntul media de la KISS FM şi MAGIC FM reprezintă o premieră în România, capturând atenţia unei audienţe vaste şi oferind un spaţiu dedicat discuţiilor despre această temă sensibilă, despre care, din păcate, nu se vorbeşte suficient."

Carmen Nemeş, Preşedinte, Asociaţia Anais:

"Violenţa domestică este un flagel social ce trebuie să dispară. Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de educaţie în această direcţie, de modificări legislative şi de donaţii pentru a susţine supravieţuitoarele să iasă din captivitate.

 Împreună cu partenerii noştri, Cheil | Centrade, am creat un proiect unic, care aduce în prim-plan povestea femeilor captive în relaţii abuzive, iar prin intermediul emisiunilor live de la KISS FM şi MAGIC FM şi a canalului dedicat de pe Spotify, le vom amplifica vocea, pentru a inspira şi alte femei să iasă din relaţiile abuzive în care se află.

Le mulţumim tuturor celor care de 11 ani ne sunt alături şi ne susţin, dar, mai ales, le mulţumim supravieţuitoarelor care au acceptat să dea voce acestui proiect, prin poveştile lor de viaţă."

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus