Skip to main content

Lansare. Carte pentru copii, ilustrată integral cu ajutorul Inteligenţei Artificiale. Autoarea: Carmen Ivanov, fondatoarea Dicţie.ro

 
Lansare. Carte pentru copii, ilustrată integral cu ajutorul Inteligenţei Artificiale. Autoarea: Carmen Ivanov, fondatoarea Dicţie.ro

Carmen Ivanov (trainer de dicţie şi fondatoarea platformei Dicţie.ro) anunţă o nouă carte dedicată copiilor, cu poveşti, a cărei ilustraţie a fost realizată integral cu ajutorul Inteligenţei Artificiale. Volumul se numeşte Un monstru în vacanţă şi este publicat de editura Paginarium.

Publicitate

Carmen Ivanov spune că această carte a fost „gândită pentru preşcolari şi şcolari la început de drum şi îi provoacă pe cei mici să îşi înfrângă teama de necunoscut". 

„Deşi o parte dintre oameni se tem de Inteligenţa Artificială, lucrarea de faţă ne arată că ne putem folosi de AI atât în educaţie, cât şi pentru a crea ilustraţiile unei cărţi pentru copii", adaugă autoarea cărţii.

La această carte au contribuit Octavian Palade (jurnalist de tehnologie), cel care a generat imaginile, şi Radu Boeru (director de creaţie la Indoostry), artistul grafic care a reuşit să aducă toate imaginile la un numitor comun în carte.

Câteva dintre cele 30 de imagini din ilustraţia cărţii, realizate de Inteligenţa Artificială:

 

Carmen Ivanov:

„Faptul că am putut să mă bazez pe Inteligenţa Artificială pentru a ilustra această poveste este o dovadă clară că multe alte lucruri care ţin de literatură ilustrată, educaţie sau cultură pot fi înfăptuite cu ajutorul AI.

Acest domeniu este în continuă dezvoltare şi cu siguranţă vom putea crea mai rapid şi mai precis imagini pentru diferitele proiecte care necesită ilustraţie pentru a putea fi înţelese mai uşor, mai ales de către elevi.”

„Inteligenţa Artificială are încă multă nevoie de ingeniozitatea umană” 

Octavian Palade:

„În total, pentru cele aproximativ 30 de ilustraţii alese pentru această carte, au fost generate peste 500 de imagini în Midjourney. Dacă luăm în considerare faptul că fiecare comandă generează câte 4 iteraţii, cele 30 de ilustraţii au fost selectate din câteva mii de variante "pictate" de către AI.

Fără intervenţie umană în procesul de rafinare - adică fără ajutorul nepreţuit oferit de Radu Boeru - aceste imagini nu s-ar fi legat la fel de bine.

Inteligenţa Artificială are încă multă nevoie de ingeniozitatea umană pentru a oferi rezultate atât de bine închegate precum cele pe care le puteţi descoperi în cartea Un Monstru în Vacanţă.” 

Radu Boeru:

„Timpul. O resursă preţioasă şi irecuperabilă, care justifică ajutorul inteligenţei artificiale, cel puţin pentru simplificarea procesului creativ şi întrunirea unui termen limită.
 
MidJourney este din punctul meu de vedere StartJourney; va trece mult până când inputul creativ al inteligenţei naturale nu va mai fi necesar şi sper să nu se ajungă vreodată la EndJourney, când mintea umană va deveni irelevantă creativ iar tehnologia va fi cu mult mai imaginativă şi productivă decât noi.”

Despre Carmen Ivanov:

  • Carmen Ivanov, unul dintre cei mai cunoscuţi traineri de dicţie din România
  • A antrenat peste 15.000 de persoane în ultimii 18 ani pe zona de dicţie, voice over şi public speaking 
  • A publicat mai multe manuale de dicţie pentru adulţi şi pentru copii: Şase saşi în şase saci, seria de manuale de dicţie pentru copii: Străfurnica, precum şi cartea 613 greşeli gramaticale în limba română.

Despre Octavian Palade:

  • Este jurnalist de tehnologie cu peste 13 ani de experienţă în acest domeniu
  • Expert în SEO şi digital marketing

Despre Radu Boeru:

  • Este director de creaţie la Indoostry
  • Artist la Atelierele Malmaison
  • Activist ecologist şi permacultor la Permacultura Cucuieţi

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus