Skip to main content

„Câştigă România!”, mutată la TVR 1. Pe fostul interval al lui Ionuţ Cristache intră Virgil Ianţu. Postul public înlocuieşte zona de talk-show cu divertisment şi filme

 
 „Câştigă România!”, mutată la TVR 1. Pe fostul interval al lui Ionuţ Cristache intră Virgil Ianţu. Postul public înlocuieşte zona de talk-show cu divertisment şi filme

Schimbare majoră în prime-time-ul TVR 1, după mai mulţi ani de talk-show. Postul se întoarce la divertisment şi filme. Mai exact, din 19 septembrie, TVR 1 va difuza noul sezon Câştigă România, care până acum era pe TVR 2.

Publicitate

Emisiunea va fi zilnic de luni până joi, de la ora 21.00. 

În trecut, tronsonul de prime-time era ocupat, şa TVR 1, de emisiuni talk-show, mai ales cu emisiunea România9 a lui Ionuţ Cristache. de altfel, zona de dezbateri a fost preluată de TVR Info, care la ora 21.00 are emisiunea Tema zilei.  

De menţionat că, după emisiunea de o oră a lui Virgil Ianţu, TVR 1 a programat filme europene şi documentare. 

În toamna 2022, cinefilii se vor bucura să regăsească în grila de programe TVR 1 filme din toate genurile. „Telecinemateca” va fi în fiecare marţi seară, de la ora 22.00, cu producţii clasice, nemuritoare, cu mari nume ale cinematografiei;

La aceeaşi oră, miercurea, este seara de film european de prestigiu, iar joia – documentare de impact, producţii recente sau premiere tv.

Blockbusterul săptămânii este în fiecare vineri, la ora 21.00, cu filme de acţiune, actorii momentului şi liste de premii. Iar seara de sâmbătă este dedicată filmului românesc, cu serii celebre, personaje îndrăgite şi eroi de poveste, ce ne aşteaptă de la ora 21.00.

Virgil Ianţu: 

„Cultura generală rămâne o valoare constantă, dar şi metodele de predare trebuie adaptate perioadei în care trăim. Copiii de astăzi sunt aproape altă specie, în comparaţie cu noi şi atunci noi trebuie să găsim metode moderne de învăţare care să îi şi atragă pe elevi şi să le aprindă curiozitatea. Apariţia Internetului este unul dintre factorii care ne obligă şi pe noi să ne adaptăm, dacă vrem să fim ascultaţi şi înţeleşi”,

„Cu credinţa că doar educaţia este răspunsul la întrebările pe care şi le pune ţara asta de atâta amar de vreme, începem sezonul 11 Câştigă România! Din 19 septembrie, la TVR 1!”, spune Virgil Ianţu.

Se schimbă Marele Premiu

Dacă până acum Marele Premiu acordat concurenţilor care câştigau 10 ediţii consecutive era un autoturism, începând cu sezonul 11, premiul cel mare va fi un cec în valoare de 50.000 lei.

Şi tot la capitolul noutăţi este întrebarea „Câştigă România” adresată concurenţilor care părăsesc concursul la finalul rundelor 1 şi 2; în noul sezon, ea este legată de un vers sau o replică celebră, de un citat, iar concurenţii vor avea de identificat autorul sau de continuat citatul. Pentru replicile din filme sau scenete cunoscute publicului, răspunsul este validat prin vizionarea unei secvenţe video reprezentative.

Despre „Câştigă România“

Producţie 100% românească a Televiziunii Române împreună cu compania Zucchero Media, „Câştigă România“ este o emisiune-concurs de cultură generală care a fost difuzată timp de 10 sezoane la TVR 2 şi prezentată de Virgil Ianţu.

Din toamna 2022, emisiunea poate fi urmărită de telespectatori la TVR 1 de luni până joi, de la ora 21.00.

În fiecare ediţie, în platoul emisiunii se află trei concurenţi. Calculatorul alege de pe harta României un judeţ de graniţă ca punct de plecare, iar misiunea celor aflaţi în concurs este să ajungă într-un alt judeţ, tot de graniţă. Pentru a merge mai departe, participanţii trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu judeţele „prin care trec“. Concurentul care reuşeşte să câştige zece ediţii consecutive, maximum de ediţii la care poate participa prin regulament, intră şi în posesia marelui premiu „Câştigă România“, în valoare de 50.000 de lei.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tufy Tufy
    numai pentru emisiunea asta ma mai uitam pe TVR2 . O sa ajunga prapad si ea, ca Cultural..
  • Xenox Xenox
    @An, asta e probabil cel mai mare format pe care îl vom vedea toamna asta la TVR 1. Ar fi mers niște formate de la RAI, dar data trecută când au produs ÎnTrecerea Anilor (ultimul mare succes al TVR) s-au revoltat unii că era prea scump (30.000 de euro). O prostie, evident. Un format mare, cu vedete mari costă, dar își scoate banii din publicitate și din subvenția aia enormă de la guvern.

    Nu toți vrem muzică clasică la TVR și formate plictisitoare. Să facă posturi secundare pentru asta. TVR 1 și TVR 2 trebuie să fie stații TV generaliste puternice la ce buget au.
  • Cristea Gelu Cristea Gelu
    In sfârșit o decizie excelenta.
  • An An
    Tvr ar trebui sa cumpere mari formate, sa incerce sa ia exemplu de la Rai care stau umar la umar cu posturile comerciale....trebuiesc aduse vedete ...il aveau pe Mircea Radu la un moment dat (formatul Down the road daca era promovat ok rupea...daca era pe ProTv cred ca invingea orice record), trebuia readusa Andreea Marin....o au pe Corina Danila si nu o pun in valoare...daca vad ca Iuliana Tudor are succes, nu inteleg de ce nu e la carma a doua formate...unul in grila de toamna (Vedeta populara) si unul in grila de primavara(un remake dupa o data in viata).... nu o aduc inapoi pe Eugenia Voda care ar merita 2 editii pe saptamana la o ora accesibila...
    Matinalul Cu capu n zori era ok cu Bogdan Stanescu, nu inteleg de ce au dus un program ok in weekend, si au creat tenativa aceea de 3 ceasuri bune ...aceasta emisiune 3 ceasuri trebuia sa fie pe Tvr Info si atat...
    Exclus simulcasturi Tvr 1 cu alt program...nu are sens sa pierzi vreun spectator pe drum....cel mult daca vor sa completeze grilele ar trebui sa bafe preluari pe alte intervale...
  • Alexandra Sachelarie Alexandra Sachelarie
    Aceasta mutare a emisiunii pe TVR1 ar fi un potențial al canalului sa se dedice și zonei de divertisment la fel cum este BBC 1 în Anglia. Ar fi grozav ca TVR-ul să reînvie la anul Cerbul de Aur.
  • B.A.M B.A.M
    @Lucia, în opinia ta, ce ar trebui să difuzeze TVR 1 în prime-time?! Emisiuni de tipul Parlamemtul României sau cele ale minorităților de la ora 15?!
    Dacă vrei emisiuni informative, ai TVR Info!
    P.S.
    1)Ca chestie, se păstrează difuzarea primelor 10 sezoane pe TVR 2? La modul: "Porție dublă de Câștiga România: o ediție pe TVR 1, o ediție pe TVR 2"?
    2)Mie îmi e milă de Virgil Ianțu, care pleacă de la TVR 2 (post cu audiente mai mari ca cele ale TVR 1)!!! Pot înțelege motivele, dar va avea de tras...
  • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
    Distinsa doamna Modalca, fosta șomeri, fosta PRO TV, crede ca TVR 1 este un post comercial. Iar încă și mai distinsul domn Turturica -Pahontu, fost șomer, fost Digi 24, fost toate ziarele din București, mai puțin Gazeta Jandarmeriei, crede la fel.
  • Catalin Catalin
    Ma bucur ca au ales sa aduca emisiunea pe postul principal, o sa aiba o expunere mai mare si sper sa faca audiente bune.
  • JFK JFK
    O mutare binevenita!!!
  • R R
    Dati audientele de duminica si de aseara,Chefii lideri de audienta

Trimite un comentariu

sus