Skip to main content

Cătălin Cîrstoiu sare la jurnaliştii Hotnews. O afirmaţie a candidatului PSD-PNL la Primărie, demontată de ziarişti cu dovezi din mesaje

 
Cătălin Cîrstoiu sare la jurnaliştii Hotnews. O afirmaţie a candidatului PSD-PNL la Primărie, demontată de ziarişti cu dovezi din mesaje

Reacţie a lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, după o investigaţie HotNews. Afirmaţiile lui sunt contrazise de corespondenţa cu ziariştii, pe care HotNews a hotărât să o publice.

Publicitate

„Dar când apare un articol în presă şi înainte primeşti mesaj de la jurnalist că îi pare rău că scrie şi că nu crede în ce scrie, e suficient”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, în timpul unei conferinţe de presă susţinută astăzi, luni, 8 aprilie.

Reacţia lui Cîrstoiu vine în urma dezvăluirilor HotNews (sub semnătura jurnaliştilor Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan) despre un raport al Corpului de Control al Guvernului, din 2020, care arăta posibile situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în cazul său, pe vremea când era manager interimar la Spitalul Universitar. În acelaşi timp, Cîrstoiu ar fi profesat şi în clinica deţinută de familia sa. 

Cîrstoiu a spus că, în opinia sa, nu este incompatibil şi nici în conflict de interese şi a acuzat o campanie finanţată împotriva sa. Mai mult, el a afirmat că înainte de apariţia investigaţiei, jurnalistul HotNews i-ar fi scris un mesaj în care i-ar fi spus că „îi pare rău şi că nu crede ce scrie”. 

HotNews a reacţionat la scurt timp după afirmaţiile lui Cîrstoiu, publicând schimbul de mesaje dintre el şi jurnalistul în cauză, Mirela Neag, în care jurnalista îşi cerea scuze pentru că-l deranjează duminica

Mesajele dintre ziaristă şi candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei. „Îmi cer scuze, ştiu că e duminică…”

Discuţia a fost următoarea:

Ziarista: - Îmi cer scuze, ştiu că e duminică… Aveţi un minut vă rog!

Cîrstoiu: - Aşa să fie. Pot sms. Nu e duminică. E zi normală. Sunt în UPU la spital.

Ziarista: - Am înţeles. O să vă dau sms. Sau vă scriu aici.

Cîrstoiu îi trimite o poză de la UPU: - Gestionez nebunia asta.
Ziarista: - Vă cred. Sper să nu vă stric ziua!

Cîrstoiu: - Nu. Nu aveţi de ce. Aşa… Păi spuneţi. Şi răspund.

Ziarista: - Am intrat în posesia unui raport de control al primului ministru… din 2020 la SUUB şi în care sunt constatate în cazul dumneavoastră 3 posibile situaţii de conflict de interese şi incompatibilitate.

Cîrstoiu: - Nu e niciun conflict de interese. Ştiu despre ce e vorba. Mai mult raportul acela a fost invalidat în parte de aceeaşi instituţie care l-a scris, pt că baza legală invocată nu era corectă. Iar conflictul de interese nu există.

Ziarista: - Ştiu cum aţi răspuns echipei de control… e scris în raport.

Cîrstoiu: - Păi aşa şi e.

Ziarista: - Cum adică a fost invalidat parţial? Nu înţeleg aici.

Cîrstoiu: - E complicat de explicat juridic. Dar CCMP a bătut câmpii efectiv. Nu mi-aţi stricat ziua.

Ziarista: - Da… raportul a ajuns la MS sau la ANI? Ştiţi ceva?

Cîrstoiu nu mai răspunde.

Ziarista:- Vă mulţumesc pentru promptitudine. Spor în toate.

Acesta a fost singura conversaţie dintre cei doi, notează HotNews.

FOTO. Capturi cu conversaţia dintre Mirela Neag şi Cătălin Cîrstoiu


 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus