Skip to main content

Un minut despre vinuri, cu Cezar Ioan, la RFI. Când este „on air“ emisiunea lui

 
Sursa foto: Cezar Ioan
Sursa foto: Cezar Ioan

Cezar Ioan, fondatorul Vinul.ro şi jurnalist cu peste 20 de ani de experienţă în domeniu, a început o emisiune de un minut la RFI.

Publicitate

Se numeşte “Connaisseur fără ifose” şi este în grila postului de radio de luni până vineri, după ştirile de la orele 19.00. Prima ediţie a fost difuzată luni, 4 iulie.

Emisiunea are un minut şi cuprinde informaţii despre vinuri şi gastronomie.

Ce teme va aborda Cezar Ioan?

  • “De ce să mergi la toate târgurile de vin, chiar dacă te simţi cobai?”,
  • “Decriptarea review-urilor de vin”,
  • “Bio, biodinamic - şi de ce ţi-ar păsa ţie?”,
  • “Vinul şi lemnul - când ce e prea mult e prea mult?”,
  • “Degustările - cum să organizezi una fără să pari snob” 
  • sau “Ce vinuri să le recomanzi prietenilor tăi băutori de bere”.

Practic, emisiunea răspunde, într-un limbaj accesibil, întrebărilor şi curiozităţilor publicului. Totodată, promovează cultura vinului şi a mesei - văzută într-un context mai larg de civilitate şi civilizaţie, au mai spus iniţiatorii ei, într-un comunicat.

Ascultării pot trimite întrebări sau sugestii pentru emisiune la adresa [email protected].

Cine este Cezar Ioan?

Cu o experienţă de peste 20 de ani în lumea vinului românesc, Cezar Ioan este fondatorul publicaţiei Vinul.ro şi organizatorul Premiilor de excelenţă ale acesteia.

A semnat sute de articole, interviuri şi prezentări, documentări pentru volume despre gastronomia şi vinurile din România.

Alături de publicistul Cosmin Dragomir şi Chef Nico Lontras, a iniţiat primul Congres naţional care a condus, în final, la adoptarea de către Parlament a primei duminici din octombrie drept Zi naţională a gastronomiei şi vinurilor din România.

Este autorul volumului “Connaisseur fără ifose” şi, recent, co-iniţiatorul newsletterului de cultură gastronomică “Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends”.

Emisiunea „a împrumutat“ numele cărţii cu acelaşi nume şi este realizată cu sprijinul Cramei SERVE din Ceptura, se mai arată în comunicat.

SERVE Ceptura, Dealu Mare, este prima cramă din România cu capital privat străin de după 1989, fondată de contele francez Guy Tyrel de Poix.


Citeşte şi: VIDEO. Ştiaţi că... există vinuri numai bune de cadou, cu nume de sfinţi? Dar "viniaturi"? Ce găsiţi la Târgul de Vinuri. Proiect Special.


Citeşte şi: VIDEO. Ce vin merge când ne uităm la TV? La meciuri? La show-uri culinare? Dar când stăm pe Netflix?

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus