Skip to main content

GSP: Meciurile naţionalei nu vor mai fi la Pro TV. Alte două posturi ar fi câştigat drepturile de difuzare

 
Foto: hepta
Foto: hepta

Pro TV nu va mai transmite meciurile naţionalei României din 2022, scrie GSP.ro.

Publicitate

Conform sursei citate, Pro TV ar fi pierdut drepturile de difuzare în favoarea a două televiziuni naţionale care „şi-au unit forţele”: Antena 1 şi Prima TV.

Pro TV va mai difuza doar cele şase partide rămase din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, care se vor juca în toamna acestui an. Postul din Pache Protopopescu transmitea partidele României din 2018.

În perioada 2022-2025, Antena 1 şi Prima TV îşi vor împărţi jocurile României din preliminariile Campionatului European 2024, care va fi găzduit de Germania, calificările pentru Mondialul din 2026, care se va disputa în SUA, Mexic şi Canada, dar şi două ediţii de Liga Naţiunilor (2022 şi 2024).

În total vor fi peste 30 de meciuri în cele trei competiţii.

Antena 1 şi Prima TV nu vor da simultan meciurilor

Un aspect important anunţat de Gazeta Sporturilor: Antena 1 şi Prima TV nu vor da meciurile simultan. După ce se va stabili calendarul meciurilor pe 2022, cele două televiziuni vor putea alege pe rând ce meciuri vor da, cu menţiunea că Antena 1 va avea prioritate.

Exemplul oferit de GSP.RO: „dacă ar fi existat acest contract pentru 2021, atunci Antena 1 ar fi bifat că transmite România - Germania, Prima TV ar fi ales returul Germania - România, apoi ar fi ales iarăşi A1 urmată de Prima până la epuizarea tuturor jocurilor din respectivul an.”

Primele meciuri transmise de Antena 1 şi Prima TV ar urma să aibă loc în perioada iunie-septembrie 2022, în Liga Naţiunilor.

Antena 1 a difuzat meciurile României în trecut

Antena 1 a difuzat ultima dată meciurile României în 2013, când avea drepturile pentru Preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia. De atunci, postul Intact a renunţat, treptat, la competiţiile sportive şi chiar şi-a închis rubrica de sport a Observatorului. Decizia a fost luată în februarie 2014.

La începutul anului 2020, însă, Antena 1 a revenit cu rubrica de sport şi şi-a făcut o întreagă redacţie de sport, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Pe de altă parte, Prima TV este un post deţinut de Clever Media, compania care deţine şi posturile Look Sport. Pe Prima TV s-au difuzat în ultima perioadă meciuri amicale ale selecţionatei care va merge la Jocurile Olimpice din Tokyo.

 

CITEŞTE ŞI: Antena îşi face iar redacţie de sport. Un coordonator al Ştirilor Sportive Pro TV, redactor-şef la Sportul Antenei 1

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ilie Ilie
    Nu ma interesează națională de fotbal și nici cine le transmite!! O echipa atât de slaba și jalnica merita sa fie transmisa de taraf TV!!!
  • Lukokor Lukokor
    Adica pro tv nu mai are bani? Au ajuns la fundul sacului? Asta e; locul 3 sau 4 va fi lux ptr pro tv. Macar n-o sa-l mai vad pe doru aberand.

    Pana atunci, deja Antenuta Zero e pe locul 3 sau 4 comercial 7 zile din 7 vara asta. Cum a fost aseara.
    Nu ceri audientele postac ?
  • mile mile
    Adica pro tv nu mai are bani? Au ajuns la fundul sacului? Asta e; locul 3 sau 4 va fi lux ptr pro tv. Macar n-o sa-l mai vad pe doru aberand.
  • DOG DOG
    *** da-i inapoi pe netflix. Acolo e viata ta, n-o mai arde pe socializare pe aici ca nu e pentru tine. Sti de ce o persoana jigneste fara motiv o alta persoana ? Pentru ca sufera in viata reala, pentru ca are frustrari, pentru ca traieste in universul lui inchis si umbrit de amintiri triste. Mi-e mila de tine, sincer.
    Nu stiu cum ai dedus tu ca sunt postac antenist, dar esti genial ... atat de genial ca ca tine nu exista ! Oricum, comentariul tau nu a avut nicio logica***
  • jk jk
    @Bienzema Ok,nu e sportiv tvr dar macar e generalist.Dar ma rog,fiecare trust cu treburile sale
    @Robert ba da,Prima are HD,inca de anul trecut,de dinainte de Sarbatori
  • Benzier Benzier
    Nu ma uit postac ca nu sunt platit ha

    Lasa vrajeala postacule. Treci aici si baga un comentariu fricosule. Meciul 12 rating peste finala Bucatarilor Zero. Hai postacule, baga aici un comentariu:
    https://www.paginademedia.ro/audiente-tv/campionat-fotbal-euro-2020/audiente-euro-2020-franta-elvetia-20266301
  • Mile Mile
    Nu ma uit postac ca nu sunt platit ha
  • Robert Robert
    Din cate stiu, Prima TV parca nu are HD (sau poate ma insel). Asa ca, nu ai HD, cine se uita la meciuri ?
  • Bienzema Bienzema
    Bienzema,problema la Antena,spre deosebire de Pro ca nu are un post sportiv ori altul generalist
    Sa l pui pe 3 sau Stars pare mult prea dubios ca nu e deloc in "linia" postului
    Dupa teoria ta meciurile de la Euro puteau fi si pe PRO 2/Gold/Cinema,ce daca sunt de filme?

    Da, poti pune pe ce alt post vrei. Ca sunt tot din "ograda" ta. TVR e un post sportiv ? Cand erau meciuri simultane cumparate de TVR; au fost difuzate de TVR 1, TVR 2 (parca si TVR 3 a dat meciuri). Deci nu merge scuza asta ca daca nu ai post TV de sport, nu poti difuza meciuri.
  • Grizamana Grizamana
    marean ce o sa faci daca nu te lasa sa te uiti

    Pai tu esti obligat sa te uiti postacule. Ca si fratele Mile. Nu va uitati la meciuri ca erau la Pro. La Antenuta sunteti obligati. Ha ha ha !
  • Pogber Pogber
    DOG, bolovane, zici de hate-ul asta intre Antena si ProTV. Pai deja in comentariul tau lauzi Antenuta. Deci esti postac Antenist. Sa incep:

    1. Burlacul a fost mutat ca avea audiente zero, era la bataie cu Talentele. Nu ca are limbaj indecent prostea...
    2. "Superprieteni" tot de frica e bagat la ore tarzii. De ce nu il pui la ora 20:30 ? De frica...
    4. "Capatos" are audiente zero. De aia a fost mutat. De multe ori sub filme antice.
    5. "iUmor", la fel, audiente zero, mereu sub Lei. La fel si noua emisiune cu umor zero.
    7. Esti tu asa sigur ca: "Cu siguranata ProTv a achizitionat aceste drepturi cu bani imprumutati la banci" ? Daca nu ai nici o dovata, nu mai abera pe aici.
    8. "Alpha Kids"; "Statistic vorbind, copii se uita la TV sambata dimineata. Logica si asta."
    Bolovane, vezi ca e vacanta acum, deci copii se pot uita si de luni pana vineri, si la alte ore nu doar dimineata. Asa ca nu mai abera pe aici.
  • Bienezier Bienezier
    Postac nu ma uit stai linistit

    Si atunci de ce lauzi Antenuta postacule ? Daca cumpara Pro TV drepturile, imediat incepai cu critica. Acum ca a castigat drepturile Antenuta; imediat incepi cu lauda. Penibilul Mile...
  • claudiuu claudiuu
    Meciuriile Romaniei pentru perioada 2022-2026 au fost cumparate prin firma lui Orlando Nicoara Ead Interactive Srl si a fost cedate celor de la Clever Media Network care va difuza meciuriile din deplasare a nationalei Romaniei si meciuriile de acasa a nationalei Romaniei vor fii difuzate de Intact Media care vor fii producatorii meciuilor de acasa a nationalei Romaniei
  • DOG DOG
    Da Marian, si eu sunt de parere ca TVR ar fi trebuit sa transmita meciurle echipei nationale, dar daca nu sunt bani de achizitie nu au ce sa faca. Suntem printre putinele tari din europa in care posturile TV publice sunt praf. In tarile occidentale posturie publice sunt in top 3 audiente si content. Atat timp cat TVR va fi condus politic, asa va fi, poate chiar si mai rau.
    JK, te-ai gandit ca poate Intact pregateste un post de sport ? Sau poate cum spunea cineva intr-un comentariu, Antena vrea sa atraga mai multi telespectatori de gen masculin. Iar despre Prima TV in toata smecheria asta, e cam logica treaba. Clevermedia s-a bagat la drepturile de retransmisie pentru a avea content pentru Looksport, dar pentru ca aveau nevoie de un post TV cu acoperire nationala au bagat Prima TV in fata, in felul asta o mai resusciteaza un pic pe Prima care se duce in gat din cate vad. Nici nu cred ca ii intereseaza ce vor transmite, ideea e ca vor avea acces free la imagini (content pentru Looksport) chiar daca meciul va fi transmis de Antena
  • jk jk
    Bienzema,problema la Antena,spre deosebire de Pro ca nu are un post sportiv ori altul generalist
    Sa l pui pe 3 sau Stars pare mult prea dubios ca nu e deloc in "linia" postului
    Dupa teoria ta meciurile de la Euro puteau fi si pe PRO 2/Gold/Cinema,ce daca sunt de filme?
    Cat despre bani,asta nu se stie sigur 100%,poate asa e,dar poate mai e varianta ca sa se fi facut 2 variante (Antena o oferta,Prima alta)si pana la urma urmei s-a ajuns la un consens cu ambele posturi impreuna.

Trimite un comentariu

sus