Skip to main content

Cinetube se transformă într-un post TV generalist

 
Cinetube se transformă într-un post TV generalist

Modificare de format pentru postul Cinetube: a primit aprobarea să treacă de la canal de documentare la post generalist.

Publicitate

Televiziunea Cinetube a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului, modificarea formatului de principiu – film documentar în post generalist. Postul a prezentat în faţa CNA, structura şi grila de programe, dar şi un demo.

Răsvan Popescu, membru CNA. De unde luaţi filmul românesc?

Ce a spus Codruţ Toboc, reprezentantul televiziunii, membrilor CNA:

“În ceea ce priveşte filmul românesc, avem deja experienţă pentru că difuzăm film documntar, dar ne dorim să difuzăm mai puţin film românesc, rulat ca televiziune generalistă. Vrem să dăm filme româneşti care nu prea au mai fost difuzate, şi nu vrem să dăm doar din România.”

Codruţ Toboc a prezentat noul format al televiziunii. Toboc este acţionarul postului TV. Are background în zona de telecomunicaţii: a lucrat aproape zece ani la compania Digital Cable Systems (AKTA), iar înainte a fost director executiv A&G Communication, Prepaid Manager la Astral şi Trade Marketing Specialist la Cosmorom.

Codruţ Toboc, reprezentant Cinetube:

“Formatul generalist presupune şi zona de ştiri, dar presupune şi alt gen de emisiuni. În noul format venim şi cu emisiuni informative, dar şi cu film, divertisment, muzică… Noi credem că este un proiect frumos, interesant pe care îl putem face, pentru că vine din această zonă de conţinut românesc, pe care noi am învăţat-o.”

În continuare, prezentăm ce au spus ceilalţi membri despre modificarea licenţei pentru Cinetube.

Cristina Pocora, membru CNA:

“Nu arată a televiziune generalistă, dar daca tot am aprobat, de exemplu şi la Agro să se transforme în televiziune generalistă, aş merge în paralel cu aceste două proiecte, să le văd care reuşeşte mai degrabă să se transforme într-o televiune generalistă, care să conteze şi să fie relevantă.”

Monica Gubernat, membru CNA:

"Exact acelaşi principiu am decis să-l aplic şi eu. Dacă am apropat pe Agro, totuşi să le dăm şi lor o şansă, pentru că e o televiziune curată."

Răsvan Popescu, membru CNA:

"Pe structura aceasta se poate vorbi de un post generalist. Informează într-o mai mică măsură decât distrează, dar este o structură care poate fi considerată de post generalist, şi e dreptul său de a încerca o dezvoltare, lărgind paleta de adresare. Până acum mergea pe o nişă absolut onorabilă, dar totuşi e greu să faci mare dezvoltare pe nişă."

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anonim Anonim
    S au schimbat
    Logo ul si ceasul sunt fff nașpa si rău făcute.
  • B.A.M B.A.M
    Ca fapt divers...
    RCS-RDS a luat act de schimbarea Agro TV și Cinetube în canale generaliste?
    In cazul Agro TV a avut destul timp pentru a lua act de schimbare!!!!!

Trimite un comentariu

sus