Skip to main content

Proprietarul Pro TV a ieşit la cumpărături. Va prelua RTL Croaţia. La ce preţ este evaluată televiziunea

 
Proprietarul Pro TV a ieşit la cumpărături. Va prelua RTL Croaţia. La ce preţ este evaluată televiziunea
Compania CME Media Enterprises, care operează mai multe televiziuni din Europa Centrală şi de Est, printre care şi Pro TV, a anunţat astăzi achiţia unui nou post de televiziune comercial din Croaţia.
Publicitate
 
Este vorba despre televiziunea RTL Croaţia, pe care CMA a preluat-o în urma unui acord cu RTL Group. „Activele sunt evaluate la 50 de milioane de euro”, anunţă compania. 
 

Această tranzacţie este supusă condiţiilor obişnuite de ratificare, inclusiv obţinerea aprobărilor din partea Autorităţii Croate pentru Concurenţă şi a Agenţiei Croate pentru Media Electronică. Finalizarea acestuia este prevăzută la jumătatea anului 2022, mai spun reprezentanţii CME. 

Comapania CME, deţinută de grupul de investiţii ceh PPF, deţine operaţiuni media în Bulgaria, Republica Cehă, România, Slovacia şi Slovenia
 
 Didier Stoessel, CEO CME Cehia, România, Slovacia şi Slovenia

„Ca membru al grupului PPF, suntem întotdeauna deschişi oportunităţilor interesante de creştere şi investiţii şi considerăm că Marea Adriatică este o regiune în creştere cu un potenţial excepţional. Avem o operaţiune de mare succes cu ProPlus în această zonă şi suntem convinşi că cele două ţări din Marea Adriatică pot funcţiona bine în paralel. Ne vom concentra pe digitalizare şi pe crearea de conţinut local, aşa cum o facem în toate ţările în care activăm, continuând în acelaşi timp să excelăm în jurnalism pluralist şi de înaltă calitate.”

Grupul PPF activează în 25 de ţări, investind în multiple sectoare printre care servicii financiare, telecomunicaţii, media, biotehnologie, imobiliare şi inginerie. Activitatea PPF se întinde din Europa până în America de Nord şi în Asia. Grupul deţine active în valoare de 40,3 miliarde EUR şi are 80.000 de angajaţi la nivel global (30 iunie 2021).

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ciocolatu Ciocolatu
    CME a deținut Nova din Croația până în 2018, când a fost vândută către United Group.
  • Expertul Expertul
    CME se intoarce pe piata de televiziune din Croatia! Dupa ce in 2018 si-a vandut operatiunile pentru 86,4 milioane de euro, in 2022 cumpara televiziunile detinute de RTL in Croatia pentru 50 milioane de euro. @abc+ Televiziunile nu vor fi rebranduite! CME s-a inteles cu RTL sa plateasca o taxa pentru a putea folosi acest brand pe termen lung.
  • CH+ CH+
    abc+. Exact. Însă momentan CME va utiliza pe termen lung marca RTL. În cazul platformelor Play și Play Premium, acestea ar putea fi și ele redenumite, ultimul din urmă în Voyo.
  • abc+ abc+
    Se zvonește că după achiziție, RTL Croația își schimbă denumirea.

Trimite un comentariu

sus