Skip to main content

Concurs de angajare anulat definitiv. În instanţă. După ce o jurnalistă acuza că a fost luată peste picior de comisia de la Radio Oltenia

 
Concurs de angajare anulat definitiv. În instanţă. După ce o jurnalistă acuza că a fost luată peste picior de comisia de la Radio Oltenia

Concurs de angajare revocat. Justiţia a anulat definitiv un concurs de angajare la Radio Oltenia, organizat în urmă cu doi ani. 

Publicitate

Curtea de Apel Dolj a respins recursul depus de conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune, menţinând decizia Tribunalului Dolj care a decis „anularea concursului organizat în perioada 05.08.2019 - 13.08.2019 pentru ocuparea a trei posturi de reporter”, după cum anunţă şi sindicaliştii de la MediaSind. 

Decizia instanţei este definitivă.


Întrebări la angajare: „Soţul tău are vreodată dreptate?”, „Cine ţine banii în casă?”


Decizia de ieri vine pe fondul unor evenimente petrecute în anul 2019. La vremea respectivă, o jurnalistă, candidată pentru postul de reporter la Radio Oltenia - Craiova, acuza că a fost pusă să recite poezii, iar comisia de concurs a pus întrebări personale fără ca acestea să aibă vreo legătură cu postul pentru care aplicase. 

Luiza Gheorghiţă Paraschivu, jurnalista în cauză, dezvăluia că ar fi primit întrebări personale chiar de la şeful comisiei - Alexandru Mogoşeanu.

„Unde lucrează soţul?”, „Cine ţine banii în casă?” sau „Soţul tău are vreodată dreptate?” – conform unei contestaţii făcute de jurnalistă. 

Ea a a povestit că fusese declarată admisă după faza de selecţie a dosarelor, iar trei zile mai apoi a luat proba scrisă.

Totul s-a schimbat la interviul susţinut în faţa comisiei, unde a şi acuzat nereguli. În final, candidata a fost respinsă. A făcut o contestaţie, respinsă de asemenea. 

În contextul acestei decizii, MediaSind cere „demiterea urgentă din funcţie” a directorului Alexandru Mogoşeanu. 


Citeşte şi: Interviu de angajare la Radio Oltenia: „Soţul tău are vreodată dreptate?”, „Cine ţine banii în casă?”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Paco Paco
    Poate verifica cineva si concursurile de la TVR. In special cele de pe vremea Doinei Gradea, cu comisii formate de Amza, Dirvariu si Radulescu. Numai valori au venit, unul si una!

Trimite un comentariu

sus