Skip to main content

INTERVIU. Cosmin Cernat, detalii despre show-ul de la Kanal D, Insula de 1 milion. „E important ca demersurile concurenţilor să fie autentice, pentru că maştile cad invariabil”

 
INTERVIU. Cosmin Cernat, detalii despre show-ul de la Kanal D, Insula de 1 milion. „E important ca demersurile concurenţilor să fie autentice, pentru că maştile cad invariabil”

INTERVIU. „E important ca demersurile concurenţilor să fie autentice, pentru că măştile cad invariabil (...). Au fost multe lucruri care mi-au atras atenţia, unul dintre acestea este modul în care concurenţii şi-au ales taberele, cum s-au cristalizat trei grupuri - Nordicii, Sudicii şi Vesticii, după preferinţe, după nevoia fiecăruia de apartenenţă”, povesteşte Cosmin Cernat, gazda noului show de la Kanal D, Insula de 1 milion.

Publicitate

Noul show de aventură va avea premiera astăzi, 17 martie, de la ora 21.00, la Kanal D. Formatul este programat de trei ori pe săptămână: sâmbătă şi duminică, iar luni de la 20.00.

Amintim că în competiţie au intrat 50 de concurenţi cu vârste şi profesii diferite, care se luptă pentru premiul de 1.000.000 de lei. 

Printre participanţi se află un fost concurent Exatlon, două foste participante Bravo, ai stil!, un influencer şi foşti concurenţi de la Chefi la cuţite.

Ce spuna gazda show-ului de la Kanal D despre concurenţi?

„Probleme le vor pune şi probele prin care vor fi nevoiţi să treacă, dificile mai ales la nivel mental, la nivel de coordonare, de interacţiune.

Iar testul cel mai mare este cel al relaţionării cu ceilalţi, e foarte important în acest concurs să ştii să îţi apropii oamenii, să-ţi faci prieteni, aliaţi”, a mai adăugat prezentatorul de la Kanal D, pentru Paginademedia.

Citeşte şi: UPDATE. Cine sunt concurenţii de la Insula de 1 milion? Foşti concurenţi Exatlon, Bravo ai, stil!, şi Chefi la cuţite, printre participanţii show-ului de la Kanal D

Mai multe detalii, în interviul de astăzi cu gazda noului show de aventură.

Paginademedia.ro: Aţi început filmările deja. Care sunt primele impresii despre cele trei tabere şi cum sunt concurenţii?

Cosmin Cernat: Este o energie incredibilă aici la filmările pentru Insula de 1 milion, pe care abia aştept să o transmitem celor de acasă, din faţa micilor ecrane, începând de sâmbătă seară, de la ora 21:00.

Va fi un reality de aventură de o amploare uriaşă, amploare ce are legătură şi cu numărul mare al concurenţilor implicaţi (n.r. - 50), cu desfăşurarea de forţe de aici şi nu în ultimul rând, cu impactul pe care cred ca îl va avea acest reality show în rândul publicului din România.

Veţi vedea în competiţie oameni cu vârste, profesii, caractere diferite, unii dintre ei cu poveşti de viaţă incredibile, şi nu exagerez cu nimic când afirm asta.

Au fost multe lucruri care mi-au atras atenţia, unul dintre acestea este modul în care concurenţii şi-au ales taberele, cum s-au cristalizat trei grupuri - Nordicii, Sudicii şi Vesticii -, după preferinţe, după nevoia fiecăruia de apartenenţă.

Miza uriaşă, de 1 milion de lei, va scoate la suprafaţă, din fiecare dintre ei, şi ceea ce este bun, dar şi ce este rău. Rămâne de văzut în ce mod se vor lega alianţele, cum se vor apropia unii de ceilalţi sau, dimpotrivă, cum se vor încleşta orgoliile. Cu toţii sunt hotărâţi să câştige, e interesant de văzut ce vor fi dispuşi să facă pentru asta.  

Paginademedia.ro: Cum este pentru tine să revii în Dominicană după atâta timp?

Cosmin Cernat: M-am întors într-un loc cu totul special, aici s-a filmat şi Exatlon, un reality fenomen, care a scris istorie în România. Mă bucur să fiu din nou aici, în locul unde a început totul, în mijlocul unei insule exotice, implicat într-o producţie ambiţioasă, un reality de aventură.

Republica Dominicană îţi oferă un peisaj absolut spectaculos, mă aflu în inima naturii, asta ma bucură enorm şi îmi dă energia atât de necesară pentru filmări.

Paginademedia.ro: Cum vei fi tu in emisiune, în raport cu concurenţii?

Cosmin Cernat: Pentru concurenţi voi fi un ghid, de asemenea voi fi observator, comentator într-o serie de situaţii.

Voi face totul pentru a le transmite telespectatorilor toată emoţia de aici şi a-i face martori la toate întâmplările care se vor desfăşura într-un ritm ameţitor, aici, pe Insula de 1 milion.  

Paginademedia.ro: Cum s-au descurcat până acum concurenţii?

Cosmin Cernat: Toţi concurenţii au venit aici cu o enegie incredibilă, am simţit bucuria lor de a face parte din această experienţă ieşită din comun, sunt sigur că pe parcurs vor resimţi tot mai mult condiţiile foarte dificile: lipsa confortului, căldura şi umiditatea excesivă etc. 

Probleme le vor pune şi probele prin care vor fi nevoiţi să treacă, dificile mai ales la nivel mental, la nivel de coordonare, de interacţiune. Iar testul cel mai mare este cel al relaţionării cu ceilalţi, e foarte important în acest concurs să ştii să îţi apropii oamenii, să-ţi faci prieteni, aliaţi. Dar e important ca demersurile concurenţilor să fie autentice, pentru că mastile cad, invariabil.

Paginademedia.ro: De ce să se uite oamenii la Insula de 1 milion şi ce are în plus faţă de celelalte show-uri de aventură?

Cosmin Cernat: Insula de 1 milion va fi în primul rând un spectacol al naturii umane, pentru că puşi în situaţii limită, izolaţi, sub presiunea unei competiţii dramatice, privaţi de confortul cu care erau obişnuiţi, oamenii reactionează diferit.  

E o competiţie individuală suta la suta, chiar dacă de la momentul ajungerii lor pe insulă, concurenţii se organizează în trei tabere, în funcţie de preferinţe, afinităţi.

Cel mai puternic aliat pentru concurenţi este inteligenţa socială. Va fi un experiment social uriaş, cu cea mai mare miză pusă la bătaie de o televiziune din România – 1 milion de lei. Cei 50 de oameni, de toate vârstele, vor reinventa regulile sociale într-un loc izolat de civilizaţie, în mijlocul unui paradis care poate deveni oricând o ameninţare.  

Despre Cosmin Cernat:
  • Cosmin Cernat a fost prezentatorul “Exatlon”, un format care s-a lansat în ianuarie 2018 la Kanal D
  • A fost comentatorul a zece editii ale Jocurilor Olimpice, printre care Nagano 1998, Sydney 2000 şi Salt Lake City 2002.
  • A comentat, de asemenea, Jocurile Olimpice de vară Tokyo 2020 şi Jocurile Olimpice de Iarna de la Beijing 2002, ambele pentru Eurosport. 
  • Tot la Kanal D, Cosmin Cernat a prezentat “FanArena”, emisiune cu o componentă sportivă în care erau dezvăluite culisele “Survivor România”.
  • Cosmin Cernat este prezentatorul celor două formate care sunt difuzate simultan la Kanal D2 si Radio Impuls: matinalul “Dimineaţa pe Doi cu Greeg şi Cernat” şi “Invitatul de 12”
  • A intrat în media în urmă cu 30 de ani; după ce a lucrat în cadrul departamentului de sport al ziarului “Dimineaţa”, timp de doi ani, Cosmin Cernat ajungea la Televiziunea Română, unde a fost reporter, redactor, editor al ştirilor sportive, comentator sportiv şi prezentator al unor emisiuni de succes precum “Ploaia de stele” sau “Stele de 5 Stele”.
  • În 2007 intra în echipa Kanal D, imediat după lansarea acestui post TV, ca Redactor Sef al Stirilor sportive, si prezentator al emisiunilor “Fluier final” şi “Fluier de start”.
  • În 2009, Cosmin Cernat a prezentat, tot la Kanal D, emisiunea “Spune-mi preţul”.
 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus