Skip to main content

Itsy Bitsy deschide o şcoala de vară de radio pentru copii. Cursurile sunt gratuite

 
Cursuri gratuite de radio pentru copii în Bucureşti. Sursa foto: Itsy Bitsy
Cursuri gratuite de radio pentru copii în Bucureşti. Sursa foto: Itsy Bitsy

Copiii pot învăţa gratuit jurnalism, vara aceasta, de la jurnaliştii de la Itsy Bitsy. Când au loc cursurile?

Publicitate

Radio Boot Camp este o şcoala de vară de radio, ce cuprinde cursuri non-formale pentru copii de la 6 la 14 ani.

Programul, realizat cu bani de la bugetul local, se desfăşoară în aer liber, în Parcul Al. Ioan Cuza din Bucureşti, în fiecare sâmbătă, între 25 iunie şi 27 august 2022, între orele 17:00 şi 20:00.

Concret, ce vor învăţa cei mici? Căutarea de informaţii corecte pe o temă dată, elaborarea unor texte în mod coerent, capacitatea de a discerne între informaţii utile şi mai puţin utile.

Mai mult decât atât, copiii vor face transmisiuni în direct din Radiomobilul Itsy Bitsy.

Nadia Tătaru, iniţiatoarea Radio Boot Camp şi preşedinta Asociaţiei Părinţilor Isteţi.

“Într-o lume digitală, în care copiii consumă şi creează foarte devreme conţinut media prin reţelele de socializare, e nevoie de cursuri de media pentru copii în care aceştia să înveţe noţiuni de bază de jurnalism, să capete gândire critică şi capacitatea de a alege, din noianul de informaţii, ce este corect şi benefic pentru ei.

Aflând cum se creează emisiunile şi ştirile de radio ei vor deveni apoi consumatori mai conştienţi de conţinutul media, vor fi mai greu de manipulat şi vor aprecia conţinutul media mai valoros.”

La Radio Boot Camp, copiii lucrează direct cu jurnaliştii de la Itsy Bitsy FM şi au ocazia să fie creatori de conţinut pe diferite teme şi în diverse stiluri jurnalistice. Ei îşi pot citi creaţiile jurnalistice la microfon şi chiar să mixeze piesele muzicale preferate la platane de dj. 

Nu este necesară o înscriere prealabilă, fiind suficientă doar prezenţa fizică la faţa locului, la cele 3 ateliere:

 • Atelierul de jurnalism: aici copiii învaţă să scrie o ştire, o relatare sportivă, un buletin meteo, un radio-documentar sau să facă întrebări pentru un interviu. De asemenea, fac exerciţii vocale şi de dicţie şi îşi redactează propriile materiale jurnalistice, beneficiind de ghidaj de specialitate. 
 • Atelierul de radio: aici află ce meserii sunt într-un radio, văd cum arată un studio de emisie radio (microfoane, mixer, calculator şi soft de emisie, căşti, boxe etc.) şi experimenteză prezentarea creaţiei lor jurnalistice chiar la microfon.
 • Atelierul de dj muzical: copiii descoperă la acest atelier cum funcţionează mixerul, au ocazia “să facă butoane” şi să mixeze piesele lor muzicale preferate.

Participând la cele trei ateliere, copiii află cum se face o emisiune radio, ce înseamnă să fii DJ de radio, cum te documentezi pentru a te informa corect şi a face o ştire.

Mai mult, experimentează vorbitul la microfon, citindu-şi creaţiile jurnalistice în direct. Nu în ultimul rând, prin experienţa directă, copiii îşi îmbunătăţesc încrederea în ei şi gândirea critică şi experimentează lucrul în echipă, mai spun iniţiatorii.

Programul cursurilor de radio pentru copii:

 • 25 iunie – Informaţii utile de vacanţă
 • 2 iulie – Relatări sportive
 • 9 iulie – Buletin meteo din lumea mea
 • 16 iulie – Ştiri din cartierul meu
 • 23 iulie – Topul meu muzical
 • 30 iulie – Radio documentar despre animalul preferat
 • 6 august – Podcast la minut
 • 13 august – Reportaj din vacanţă
 • 20 august – Idei pentru o viaţă sănătoasă (info utile)
 • 27 august – Prezentarea eroului meu preferat

Emisiunea realizată de micii jurnalişti se transmite în direct la Itsy Bitsy FM în fiecare sâmbătă din această vară, între orele 18:00-20:00.
La emisiune pot participa şi copiii ascultători din toată ţara, trimiţând creaţiile jurnalistice realizate de ei prin mesaje audio înregistrate cu vocea lor, prin WhatsApp, la 0725 300 700.

Programul este organizat de Asociaţia Părinţilor Isteţi în parteneriat media cu Itsy Bitsy şi finanţat de Primăria Sectorului 3, cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • R R
  Dați si audientele de aseara sa vedem ce audiente a obtinut Nea Marin

Trimite un comentariu

sus