Skip to main content

Cursa de 24 de Ore de la Le Mans este difuzată în acest weekend de Eurosport şi platforma Max

 
Cursa de 24 de Ore de la Le Mans este difuzată în acest weekend de Eurosport şi platforma Max

În acest weekend are loc cea mai importantă cursă de anduranţă a anului din lumea motorsportului. Competiţia se vede în direct la Eurosport şi pe Max sâmbătă şi duminică (15 şi 16 iunie).

Publicitate

Startul cursei de 24 de ore se dă sâmbătă, 15 iunie, la ora 17:00, în direct la Eurosport 1 şi pe platforma Max (pe care abonaţii trebuie să plătească pentru Extraopţiunea Sport pentru a avea acces la competişiile de sport)

După sesiunile de antrenamente şi calificări de miercuri şi joi, 62 de maşini din trei clase diferite vor intra în cursă în weekend pentru 24 de ore pline de acţiune pe circuitul legendar de la Le Mans.

Clasa regină, Hypercar, va fi formată din 23 de maşini, inclusiv Ferrari-ul AF Corse #51 câştigător anul trecut. Mai mulţi producători ca oricând vor fi aliniaţi la start în acest an: Cadillac, Porsche, Toyota, BMW, Lamborghini, Alpine sau Peugeot. Maşina #6 Porsche Penske Motorsport va pleca din pole-position după ce a fost cea mai rapidă în sesiunea Hyperpole, fiind urmată pe grilă de cele două Cadillac Racing #2 şi #3 şi de campionii en-titre de la Ferrari AF Corse.

16 echipaje vor forma clasa mijlocie LMP2, formată din maşini identice Oreca 07-Gibson, cu #14 AO by TF în pole-position.

Nu în ultimul rând, 23 de echipaje sunt înscrise în clasa LMGT3, marcând trecerea la maşini GT3 în locul vechilor GTE. Şi la această clasă, diversitatea de producători este remarcabilă: Aston Martin, BMW, Ford, Ferrari, McLaren, Lamborghini, Lexus, Chevrolet sau Porsche – toate se vor lupta pentru a trece linia de sosire pe locul 1. Din pole-position va pleca #70 Inception Racing cu un McLaren 720S GT3 Evo.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus