Skip to main content

Efectul Singur Acasă la Antena 1. Dan Negru, înţepături pentru Antena 1, pentru că a „copiat” reţeta Pro TV de audienţă: "Eşti lider când eşti original"

 
Efectul Singur Acasă la Antena 1. Dan Negru, înţepături pentru Antena 1, pentru că a „copiat” reţeta Pro TV de audienţă: "Eşti lider când eşti original"

Dan Negru publică pe pagina sa de Facebook un mesaj dur la adresa Antenei 1, dar şi la adresa celor care copiază, după ce postul Intact a fost bătut sâmbătă seara cu Singur acasă 3, una dintre cele mai de succes „reţete” de audienţă, din anii trecuţi, ale Pro TV.

Publicitate

Negru, care găzduieşte Revelionul Antenei 1, emisiunea cu cele mai bune audienţe ale postului, a venit şi cu un citat din Lucian Blaga: „Cu penele altuia te poţi împodobi dar nu poţi zbura”.

„Nu mi-a plăcut niciodată copy-paste-ul. Eşti lider când eşti original”, a mai scris Dan Negru.

El povesteşte şi o întâmplare din Polonia, unde Home Alone este difuzat de canalul Polsat din 1992.

„În 2010 Polsat a anunţat ca nu mai cumpără drepturile pentru film din raţiuni financiare. Nicio altă televiziune concurentă nu s-a grăbit să le fure brandul. Polonia a depăşit foamea de a face bani in bussines cu orice preţ, chiar şi furând armele adversarului”, spune Dan Negru.

Amintim că Antena 1 a cumpărat în acest an întreaga serie Singur Acasă, care a fost difuzată de Pro TV, cu mici pauze, încă din anii 90. Deşi a avut audienţe bune cu primele două părţi din film, Singur acasă 3 a fost depăşit de Pro TV, cu reluarea Las Fierbinţi, pe toate targeturile de audienţă. (Detalii AICI)

Daniel Buzdugan, critici pentru Antena 1

Nu e prima dată când ies astfel de „înţepături” din interiorul Antenei 1, în social media. Cu câteva săptămâni în urmă, şi Daniel Buzdugan a venit cu un mesaj cu subînţeles, pe pagina sa de Instagram.

„Bună seara! antena1_oficial a ajuns în situaţia de a chema rezervele de la radiozuoficial pentru prezentarea sărbătoririi celor 28 de ani de activitate neîntreruptă... decât aşa din când în când de vreo sancţiune a CNA-ului :) LA MULŢI ANI, antena1_oficial ! Să ne chemaţi şi la anul, dar nu pe aceeaşi bani:) 

Redăm în continuare postare lui Dan Negru:

„Anul ăsta, filmul "Home Alone" şi-a mutat casa de la o televiziune la alta.

La anul şi-o schimbă iar in goana după profit pe o piaţă media românească in care unii se copiază pe alţii şi toţi se faultează...

Nu mi-a plăcut niciodată copy-paste-ul. Esti lider când eşti original.

„Cu penele altuia te poţi împodobi dar nu poţi zbura”. – Blaga

Povestea însă există şi-n Polonia. Dar cu alta morală: Home Alone se difuzează in Polonia din 1992 pe aceeaşi televiziune, Polsat.

In 2010 Polsat a anunţat ca nu mai cumpără drepturile pentru film din raţiuni financiare. Nicio altă televiziune concurentă nu s-a grăbit să le fure brandul.

Polonia a depăşit foamea de a face bani in bussines cu orice preţ, chiar şi furând armele adversarului

La presiunea publicului, Polsat a cumpărat din nou drepturile pe "Home Alone" in Polonia. A fost o lecţie de eleganţă şi moralitate in istoria televiziunii europene. Noi suntem departe... Nu tot ceea ce poate fi numărat contează şi nu tot ceea ce contează poate fi numărat. – Albert Einstein”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Singur acasă l-a difuzat proteveul de vreo 20 de ani și de vreo 10-15 ori,alte filme nu mai sunt ?Acum văd că îl dă iar antena, să mor de râs, sunteți dezastru !!!!
  • Gabi Gabi
    Are cineva informatii legate de zvonul participării Simonei Halep la Protevelion? Nicăieri nu apare nimic cum ca ar fi. Dar am auzit zvonuri din productie.
  • R R
    in principiu, dan negru are dreptate...insa postarea lui miroase a frustrare...prea multe clante linse prin intact si nimic-nimic (aka nicio emisiune) , sa mai manance si gura lui ceva
  • Gicuț Gicuț
    Tot conținutul Pagina de media, dragi băieți și fete e despre pRo tevuț, iar pRo tevuț nu dă doi bani pe ei:)))) De 4-5 ani nu mai capătă nicio exclusivitate.
  • Allex Allex
    Cred că este una dintre puținele situații în care chiar sunt de acord și rezonez cu Dan Negru. Ceea ce se întâmplă în ultimele cel puțin 6 luni între cele două cele mai important televiziuni generaliste din țara nostră poate fi lejer catalogat ca fiind o situație JENANTĂ și care nu face cinste niciuneia dintre părți. S-a ajuns în punctul în care pe 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, în intervalul de maximă audiență, aflându-ne în sezonul rece, în care teoretic și practic consumul tv este mai mare decât oricând, sau era.. să programezi redifuzări ale unui serial românesc, serial care, cu toate că este cel mai bun produs de acel fel, Pro Tv a sufocat sezonul, programând haotic printre episoade noi, episoade redifuzate, vechi de câțiva ani. Unde este demnitatea și originalitate ta ca departament de programe?! Antena 1, face aidoma aceleași mișcări, cu seria Singur Acasă. Cred că suntem în cel mai penibil moment al pieței locale de televiziune.
  • Blaica Blaica
    În fiecare an același film home alone .Sunt o groază de filme de Crăciun care probabil puțin doar au auzit de ele . Mai difuzați în *** *** si altceva și nu mai plângeți de audiență
  • Expertul Expertul
    Nu urmaresc emisiunile lui Dan Negru, dar imi face placere sa-i citesc postarile de pe Facebook. . Erau unii pe aici care criticau ProTV pentru ca redifuzeaza filme sau Las Fierbinti din anii trecuti, dar Antena 1 difuzeaza seria Home alone de doua ori in decembrie 2021. Antena are multi oameni in management care au trecut pe la ProTV, dar fara banii CME sunt aproape zero barat. . Cand programezi Home Alone de doua ori in decurs de trei saptamani arata ca nu esti profesionist, ci tare disperat.
  • mihai mihai
    Singur acasa 3 e un ***,e normal sa te bata las fierbinti mai ales ce episod a fost
  • Milarov Milarov
    Tot continutul paginademedia.ro se invarte in jurul ProTv. Ce audiente a mai scos postul mai sus mentionat , ce fac vededele postului , ce schimbari mai sunt in juriul Vocii Romaniei etc. Penibil.

    Ce penibil postacule ? Pai Pro TV e cel mai urmarit post TV din Romania. Despre ce vrei sa vorbeasca ? Despre Antenuta Zero ?
    Si ti se pare normal ca Antenuta "sa fure" Home Alone ?
  • Painovici Painovici
    Slava tie PRO TV! PRO TV in sus, PRO TV in jos, halal continut aveti domnilor!

    Salut. Un nou postac antenist ? Esti frate cu Razvan si Mile ?
  • Fiu Fiu
    Un film pe care il poti vedea in timpul anului trebuie vazut musai la tv. Sigur, baieti bine ati venit in anii 90.
  • CRISTI CRISTI
    Slava tie PRO TV! PRO TV in sus, PRO TV in jos, halal continut aveti domnilor!
  • sorin sorin
    Seria filmelor ”Home Alone” inseamna mult mai mult decat niste filme. Oamenii s-au obisnuit cu ea la ProTV. Anual exista un ritual in jurul acestor filme, atat la PROTV, dar si in casele oamenilor. Brusc s-a stricat ritualul. Multi din audienta Home Alone nu se uita la Antena 1 din varii considerente. Iar o parte din audienta Antena 1 nu este fana Home Alone. Din pacate, e rusinos sa te bata Pro TV cu o reluare de Las Fierbinti. Urmaresc emisiuni si la Pro TV si la Antena 1, ambele posturi sunt ok, echilibrate si mai nou isi schimba vedetele intre ele. Insa da, a fost o miscare neinspirata pentru Antena 1.
  • Penciu Cristian Penciu Cristian
    Tot continutul paginademedia.ro se invarte in jurul ProTv. Ce audiente a mai scos postul mai sus mentionat , ce fac vededele postului , ce schimbari mai sunt in juriul Vocii Romaniei etc. Penibil.
  • B.A.M B.A.M
    "Înțepături" e puțin spus...
    Chiar dacă DAN NEGRU ARE DREPTATE, EL ȘI-A GREȘIT ANUL ÎN CARE SĂ CRITICE CONDUCEREA ANTENEI 1!!! Dacă era acum 4, 3, 2 sau chiar anul trecut, putea să critice LEJER Antena 1! Dar nu poți să te apuci să critici fix acum, când PRO TV caută SĂ TE DISTRUGĂ! Din tot portofoliul care-l avea odată, doar revelionul îl mai are. Și dacă ajunge "ursul hibernal PRO" să te bată anul ăsta, șefii o să țină cont atât de asta, cât și de momentele de REBELIUNE!!!!!
    Povestea asta are șanse MARI să NU se încheie frumos!!!
    P.S.
    1) Către care conducere e adresat mesajul? Către cea PROTeVistă, infiltrată să distrugă postul? Sau către cea originală?
    2) Andrei, și tu ai dreptate!!! Spui exact ce spuneam și eu mai demult! Doar că o spui mai elevat și mai tehnic...
    3)Daniel Buzdugan de ce se plânge? De banii primiți? Sau de momentele de ipocrizie ale CNA-ului???
    4) O întrebare fără legătură cu articolul:
    Stie cineva dacă campania Poliției Române cu "NU alcoolului și drogurilor!" e plătită? Apare pe multe posturi TV, de prea multe ori! Iar televiziunile din România NU AU NICIUN MOTIV COERENT să devină filantropice cu spațiul lor publicitar...

Trimite un comentariu

sus