Skip to main content

Două de la B1: documentar despre drone la câteva zile după cazul dronei americane şi un film în premieră despre oligarhii ruşi

 
Foto: Profimedia, via Digi24
Foto: Profimedia, via Digi24

Documentare. Producţie despre drone dată de B1 TV la câteva zile de la cazul dronei americane interceptate de ruşi în Marea Neagră, plus un documentar în premieră despre oligarhii ruşi.

Publicitate

Dronele, noua faţă a războiului este o producţie a postului PBS (Statele Unite), care va fi dată în weekend. Tot în aceste zile va fi programat un alt documentar - Pe urmele oligarhilor lui Putin (2022).

Producţiile Pe urmele oligarhilor lui Putin va fi difuzată duminică, de la ora 15.30, iar Dronele, noua faţă a războiului, tot duminică, dar de la 16.30. 

Dronele, noua faţă a războiului prezintă tehnologia care se află în spatele invenţiei care a schimbat modul în care se desfăşoară operaţiunile militare:

"Aşa cum s-a demonstrat în Ucraina, Afganistan sau Irak, dronele reprezintă un mare avantaj strategic, atât la nivelul culegerii de informaţii, cât şi ca mijloc de atac aerian, de precizie ridicată.

Echipa PBS a discutat cu ingineri, cercetători, dar şi cu piloţi, pentru a dezvălui modul în care s-a dezvoltat tehnologia dronelor, dar şi care sunt perspectivele pentru viitor.

În film sunt prezentate principalele drone care fac parte din flota aeriană a Statelor Unite (Predator, Reaper, Global Hawk, etc.), modul în care sunt pregătiţi piloţii de drone, dar şi tipul de operaţiuni pentru care sunt utilizate. De asemenea, filmul prezintă şi ce fel de tehnologie folosesc aceste drone militare.

Experţii consideră dronele a fi inovaţia cu cel mai mare impact asupra domeniului militar, din ultimele decenii", adaugă reprezentanţii postului.

Ce prezintă documentarul Pe urmele oligarhilor lui Putin?

"Filmul prezintă averile şi luxul în care trăiesc oligarhii ruşi din cercul restrâns al lui Putin, cei care finanţează razboiul din Ucraina. Ancheta arată modul în care aceştia au achiziţionat proprietăţi de lux pe întregul continent european, de la Coasta de Azur şi până în cele mai izolate regiuni ale Finlandei.

Mai mult, unele proprietăţi se află în puncte strategice şi sunt privite ca vulnerabilităţi la nivel de apărare.În ciuda sancţiunilor europene, oligarhii au reuşit să îşi păstreze o bună parte din bunuri, multe iahturi în valoare de zeci de milioane de euro fiind retrase în ape internaţionale sau în porturi din state care nu au aplicat sancţiuni.

Filmul vorbeşte şi despre nenumăratele cazuri de oligarhi care au dispărut în mod misterios sau care s-au sinucis, de la începutul războiului din Ucraina", spun cei de la B1 TV.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus