Skip to main content

Unde poţi dona haine şi jucării în Bucureşti. Armata Salvării România are un container special la Obor

 
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

După ce termini curăţenia de primăvară poţi face donaţii de haine şi jucării. ONG-ul Armata Salvării România are un container special pentru ele în Veranda Mall, centrul comercial din apropiere de Obor.

Publicitate

Armata Salvării România a demarat în aprilie campania “Dă viaţă bunurilor tale!” prin care hainele vechi sau nepurtate pot ajunge la persoane aflate în dificultate, care au cu adevărat nevoie de ele.

Mai mult decât atât, campania are la bază reutilizarea articolelor vestimentare şi aduce beneficii comunităţii, dar şi mediului, prin reducerea impactului pe care industria textilă îl are asupra planetei, spun iniţiatorii într-un comunicat.

Pot fi donate articole pentru adulţi şi copii - haine, încălţăminte, jucării, de care nu mai ai nevoie, dar sunt încă în stare bună. Produsele vor ajunge la persoane aflate în dificultate, copii şi persoane adulte.

Unde poţi face donaţii?

Containerul de donaţii haine din Veranda este amplasat la intrarea dinspre parcare, situată la nivelul 0B. Donaţiile se pot face în fiecare zi, în programul de funcţionare al centrului comercial din zona Obor - de luni până duminică, între orele 07:00 - 22:00.

Ce trebuie să faci?
 
Mai întâi te asiguri că sunt curate, în stare decentă. Apoi, ai grijă să fie ambalate într-o sacoşă sau un sac, la care ai ataşat o etichetă.

Aceasta trebuie să conţină câteva detalii orientative, de exemplu - fată, 9 ani, mărime 38, pentru a ajuta echipa Armatei Salvării care face selecţia şi distribuţia pachetelor.

ONG-ul îşi propune să colecteze lunar 500 kg de haine prin intermediul containerului. 

Ionel Sandu, Lider Divizional Armata Salvării România:

“Colectăm anual în jur de 20 tone de haine la nivelul României, care sunt sortate şi distribuite celor care au nevoie de susţinerea noastră”.

Oana Boiangiu, Senior Marketing Coordinator Veranda Mall:

“Ne bucurăm să continuăm colaborarea cu Armata Salvării şi oferim comunităţii această opţiune de a da mai departe din lucrurile lor, către cei cu posibilităţi limitate.

Este suficient să aruncăm o privire în dulap şi vom găsi cu siguranţă câteva piese nepurtate de ceva vreme, unele chiar cu  etichetă, sau jucării de care cel mic nu mai este interesat. Toate acestea pot fi donate în cadrul campaniei.”   

Conform unui studiu realizat la iniţiativa World Vision Romania, lipsa containerelor speciale pentru colectarea selectivă este identificată de 8 din 10 persoane ca fiind principala problemă pe care o întâmpină atunci când vor să-şi recicleze sau doneze hainele vechi, se mai arată în comunicat.

Cele mai potrivite şi sustenabile soluţii pentru îmbrăcămintea veche sunt donaţia (80%), urmată de reciclare (74%) şi recondiţionarea hainelor uzate pentru a putea fi repurtate (53%), indică acelaşi studiu.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus