Skip to main content

Emilia Şercan face noi dezvăluiri privind operaţiunea de kompromat. Ancheta indică legături cu grupul Realitatea Plus

 
Sursa foto: Facebook/Emilia Şercan
Sursa foto: Facebook/Emilia Şercan

„Investigaţia pe care autorităţile române refuză să o facă“. Cu acest titlu, Emilia Şercan a publicat în Pressone o anchetă derulată cu ajutorul unei echipe suedeze în securitate cibernetică.

Publicitate

Ce site a fost „sursa zero“, care a publicat captura de ecran pe care Emilia Şercan a arătat-o Poliţiei Române ca dovadă a operaţiunii de kompromat?

Nişte specialişti suedezi au aflat-o în doar 10 zile.

Emilia Şercan, pe scurt, despre cazul ei:

"Proba e o captură de ecran a unui mesaj primit pe Facebook de la un necunoscut care mi-a trimis cinci fotografii personale, realizate în urmă cu aproape 20 de ani. 

Respectivele fotografii mi-au fost furate, iar apoi încărcate pe zeci de site-uri pentru adulţi. 

Am reclamat furtul fotografiilor şi violarea vieţii private la poliţie, însă acea captură de ecran a mesajului de pe Facebook – devenită probă într-un dosar penal – a fost publicată la 40 de minute după ce am părăsit secţia de poliţie pe un site din Republica Moldova deţinut de fugarul Cristian Rizea, condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare. 

Jurnalista a publicat un amplu articol în Pressone în care explică la ce concluzii au ajuns un grup de specialişti suedezi în securitate cibernetică.

Aceştia fac parte din Qurium, o fundaţie non-profit care „sprijină organizaţiile media care operează în regimuri represive”.

Ce spune raportul experţilor suedezi?

„După analiza datelor, experţii suedezi au concluzionat că patrianoastra[.]com, site-ul indicat de Poliţia Română drept „sursa zero” a kompromatului, este un site-fantomă care a antedatat materialul, editorul făcând „un efort deosebit […] pentru a include manual o oră de publicare pentru fiecare articol” ulterior datei de 17 februarie 2022. 

Experţii Qurium confirmă concluzia Bitdefender: imaginile au fost încărcate pe patrianoastra[.]com pe 18 februarie şi nu la 17 februarie, cum susţine Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor din Poliţia Română.

Rolul site-ului fantomă patrianoastra[.]com, care între timp a fost dezactivat, a fost acela de a masca faptul că „sursa zero”, prima care a publicat imaginile furate şi captura de ecran scursă de poliţie, este realitateadinmoldova[.]md, un site deţinut de fugarul Cristian Rizea, condamnat în 2019 şi nici până astăzi extrădat din Republica Moldova. 

Investigaţia experţilor suedezi aduce dovezi pentru lucruri care anterior existau doar la nivel de intuiţie: în operaţiunea de kompromat este implicat şi grupul media Realitatea Plus, care în februarie a avut rolul de a amplifica răspândirea pe internet a fotografiilor care mi-au fost furate. 

Imaginile publicate în februarie pe site-ul deţinut de Rizea au fost republicate la 20 iunie de realitateadinmoldova[.]net, un portal online al cărui domeniu, respectiv server sunt înregistrate pe numele fiicei şi fiului lui Maricel Păcuraru, proprietarul din umbră al postului de televiziune Realitatea Plus“ a explicat pe larg jurnalista Emilia Şercan în articolul ei.

Ancheta completă o găsiţi în articolul semnat de Emilia Şercan în Pressone.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • KFK-Metamorfortze KFK-Metamorfortze
  Postul Realitatea cu fosile comunisto-***-rusofile gen Kuzmin Gușă, Hoandră sau infractorul Maricel Păcurariu, cu trompeta lui Dragnea, Anca Alexandrescu pupila lui vladyimir ilici iliescu slujesc interesele Kremlinului în România. *** *** care se dau patrioți, niște *** rusofili.
  *** Iacob care apare în emisiunile cu statul paralel a lui Dragnea este pătruns de înțelepciunea Rusiei clamată de Călin Georgescu slugoiule șef al Kremlinului în România.
 • FACT-CHECKING AFP FACT-CHECKING AFP
  "Autoritățile pe care le-am ajutat să ajungă autoritați"
 • RP RP
  Păcat că pe Realitatea Plus că astia sunt mai momai asa de fel, plictisitori. Mai bine din jocul asta de ala bala pica Antena 3 poate era o palma si reveneau la instinctele jurnalistice din epoca Basescu, nu ramaneau gleznutele goale, schimbarile climatic si alte subiecte cnn-iste de acum
 • Razvan Razvan
  Păi cine să răspundă la solicitătile unui ong sinistru precum USR PLUS decât un alt ong sinistru. Persoane ca Emilia Șercan trăiesc în propria lor micro- lume condusă de onguri cu finantări dubioase. Kovesi presedinte și Șercan premier, zic :))))
 • Anda Anda
  @luluta iubirea mea, stim toti că rusii au furat pozele din iCloud la cererea lui Ciolacu :))) la cum ai scris bănuiesc că știai că ăsta e răspunsul clasic la astfel de povestioare
 • B.A.M B.A.M
  CURIOS! Mai ales că DOAR România TV s-a declarat PUBLIC împotriva Emiliei Șercan pentru faptul că "Pune în pericol stabilitatea statului prin astfel de "dezvăluiri"! "...
  N-am auzit vreodată în emisia Realitatea Plus ceva care să indice că cele 2 posturi împărtășesc acceași părere!

Trimite un comentariu

sus