Skip to main content

EUROVISION. Theodor Andrei reprezintă România. A fost semifinalist Vocea României junior şi concurent X-Factor. Topul complet cu numărul de voturi

 
EUROVISION. Theodor Andrei reprezintă România. A fost semifinalist Vocea României junior şi concurent X-Factor. Topul complet cu numărul de voturi

EUROVISION 2023. România şi-a desemnat câştigătorul selecţiei naţionale Eurovision. Au fost aproape 40.000 de voturi.

Publicitate

Cele mai multe s-au dus către Theodor Andrei, cu piesa Off and On - peste 5.000 de voturi. În ordine, ocupanţii primelor locuri au fost Andreea D Folclor Orchestra, Andrei Duţu, Aledaida şi Amia.

Câştigătorul selecţiei, transmisă în direct pe TVR 1, a fost stabilit exclusiv pe baza voturilor telespectatorilor, online sau prin telefon.

Cine este Theodor Andrei (DGT):

Theodor Andrei are 19 ani şi este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator şi actor. Acesta a obţinut peste 200 de premii în festivaluri naţionale şi internaţionale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse.

În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creaţie a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica şi versuri Theodor Andrei) de pe albumul “FRAGIL”. Este semifinalist al primului sezon Vocea României Junior (2017) şi concurent până la faza bootcamp la X Factor România (2020).

Clasamentul complet Eurovision 2023 cu numărul de voturi:

VIDEO.  Theodor Andrei (DGT) - "Off and on"

Citeşte şi: VIDEO. Toate piesele româneşti care au concurat la Selecţia Naţională Eurovision România

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus