Skip to main content

EUROVISION, start vot. În premieră, fanii au 24 ore să voteze online pe cine trimit în semifinală

 
EUROVISION, start vot. În premieră, fanii au 24 ore să voteze online pe cine trimit în semifinală

Premieră la Eurovision România. Publicul de acasă poate vota, într-un maraton de o zi, piesele pe care le vor în semifinală. 

Publicitate

În această seară, la ora 20.00, se deschid voturile pe pagina oficială de Facebook a concursului. Fanii au la dispoziţie doar 24 de ore pentru a vota pe cine trimit în semifinală, anunţă Televiziunea Română, care este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Piesele sunt disponibile pe canalul de Youtube al TVR, pe pagina de Facebook Eurovision România şi pe site-ul eurovision.tvr.ro. În premieră, publicul de acasă poate vota piesa favorită, într-un interval de 24 de ore.

Primele cinci care au cele mai multe voturi vor intra în show-ul semifinalei, alături de cele 15 alese de juriu, au mai spus organizatorii. 

Mai mult decât atât, toţi cei care votează vor intra şi ei, automat, într-un concurs, iar la final, 50 dintre aceştia vor fi aleşi prin tragere la sorţi şi vor fi premiaţi de unul dintre sponsori.

Când aflăm cine s-a calificat la Eurovision?

După închiderea sesiunii de vot, joi, 10 februarie, organizatorii vor anunţa la Telejurnalul de la ora 20.00 de pe TVR 1 lista concurenţilor care s-au calificat în semifinală. 

Primul show al Selecţiei Naţionale Eurovision debutează sâmbătă şi va fi transmis de TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi pe TVR+, de la ora 21.00. Acesta va fi prezentat de Anca Mazilu şi Bogdan Stănescu, iar Ilinca Băcilă, reprezentanta României la European Song Contest (ESC) 2017, va lua interviuri concurenţilor.

După spectacolul de sâmbătă, din cele 20 de piese vor rămâne în concurs doar jumătate pentru marea finală Eurovision. 

În competiţia internaţională Eurovision Song Contest 2022 s-au înscris 41 de ţări, printre care şi România.

Care au fost cele mai bune performanţe ale ţării noastre la Eurovision?

  • de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010)
  • o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Eurovision va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2, au mai precizat organizatorii.

Competiţia muzicală internaţională este organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa şi se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. 

Astfel, show-ul este unul dintre cele mai longevive din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • JFK JFK
    Nici nu mai are rost sa ne prezentam,Finlanda castigatoare!
  • Criticul muzical Criticul muzical
    Problema cea mai mare este sistemul de jurizare. Au revenit la o proporție minusculă pentru televot de parcă am uitat cu toții că jurații au fost execrabili în edițiile precedente. Binențeles că au comis-o și acum semnalând că piesa favorită a publicului nu este bine văzută de ei. Trebuia o pondere de 50-50 juriu-televot.
  • Andrei Andrei
    Problema cu Eurovison Romania e chiar problema TVR-ului. Dezorganizarea. Eurovision arata in Romania ca un show din 2004. inclusiv pagina aia de vot e plictisitoare, neinteresanta, neatractiva. Apoi mai e asa ca in fiecare an sunt reguli diferite pentru ca schimbarea pe criterii strict politice e similară cu schimbarea politica in sine. Penibil, TVR! Dupa atatia ani nh sunt in stare sa aduca niste prezentatori iconici, folosesc doua no - name uri.

Trimite un comentariu

sus