Skip to main content

FAKE NEWS. Campionatul de Sex din Suedia, o ştire falsă. Mediafax a preluat-o în România

 
foto: freepik.com
foto: freepik.com

Fake News despre un campionat de sex preluat şi în România. Agenţia de presă Mediafax a publicat un titlu preluat din surse internaţionale cu o credibilitate mică. Campionatul European de Sex începe joi la Goteborg, în Suedia - titra agenţia de presă.

Publicitate

Derapajul a fost sesizat de HotNews. În scurt timp Mediafax a scos articolul de pe site, dar el a rămas indexat în Google în continuare, pe poziţia 1 (vezi foto din galerie).

„Potrivit ştirii, Suedia a recunoscut oficial sexul ca sport şi acum va găzdui un Campionat European de Sex. Cu toate acestea, Suedia neagă că ar avea loc un astfel de campionat, scrie Deutsche Welle”, se explică în articolul de pe HotNews.

Deşi a fost ştearsă de pe site-ul Mediafax, ştirea a rămas indexată pe Google pe prima poziţie

Totul a pornit de la un suedez pe nume Dragan Bratic care deţine mai multe cluburi de striptease şi care a depus o cerere pentru a deveni membru al confederaţiei sportive suedeze şi a face din sex sport naţional, cu un campionat aferent, dar solicitarea sa a fost respinsă.

Un important cotidian suedez, Göteborgs-Posten, a raportat că ştirea, răspândită atât de repede la nivel internaţional, este falsă.

„Confederaţia sportivă suedeză a atras atenţia asupra faptului că în unele părţi ale presei internaţionale se răspândesc în prezent ştirile că o federaţie sexuală a devenit membră a Confederaţiei sportive suedeze.

Este o informaţie falsă cu scopul de a denigra sportul suedez şi Suedia”, a spus Setzman în declaraţie.

 

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus