Skip to main content

Ce publicaţii din România vor primi bani de la Google. În ce constă proiectul News Showcase

 
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Google a anunţat lansarea în România a noului său proiect News Showcase, un program de licenţiere dedicat redacţiilor de ştiri.

Publicitate

Astfel, 16 publicaţii din România - presa naţională, agenţii de ştiri şi radiodifuzori, au semnat deja parteneriate, în prima fază a proiectului.

Cu cine va colabora Google?

Lista publicaţiilor, în ordine alfabetică: Adevarul.ro, Agerpres.ro, Descopera.ro, Digi24.ro, Edupedu.ro, G4Media.ro, Gandul.ro, HotNews.ro, iDevice.ro, Mobilissimo.ro, News.ro, Newsweek.ro, Profit.ro, StartupCafe.ro, StirileProTV.ro şi Wall-Street.ro.

Însă Google a anunţat că va continua să extindă colaborarea pe platforma News Showcase şi cu alte redacţii.

În ce constă proiectul, mai exact?
 
Prin News Showcase, publisherii vor avea acces la o serie variată de paneluri prin care să ofere mai mult context ştirilor şi să adauge articole conexe, cronologie şi multe altele.

Noile paneluri îi vor ajuta pe publisheri pentru a-şi face conţinutul mai vizibili pentru cititori.

Panelurile News Showcase vor apărea în Google News şi Google Discover (pe mobil şi desktop) şi vor direcţiona cititorii către articolele de pe pagina publisherului.

Mai mult, publicaţiile partenere vor primi plăţi lunare de la Google pentru drepturile de licenţiere ce vizează conţinutul pe care-l furnizează în News Showcase.

Ce spun beneficiarii programului Google News Showcase

Andrei Bereanda, Head of Digital ProTV, televiziune care deţine stirileprotv.ro:

„Suntem bucuroşi pentru semnarea acestui parteneriat cu Google News Showcase, pe care îl vedem ca un nou mod de a furniza publicului conţinut original, de încredere şi verificat.

ProTV Digital salută şi încurajează orice tip de investiţie în mass-media de calitate. Rămânem dedicaţi informării cititorilor şi telespectatorilor, pe cât mai multe platforme posibil.

Investiţia în ştiri de încredere pentru publicul larg este unul dintre cele mai importante angajamente pe termen lung ale noastre de până acum.”

Clarice Dinu, redactor şef Hotnews:

„Vom utiliza noul News Showcase pentru două proiecte editoriale: Hotnews.ro, cea mai importantă publicaţie a grupului, şi StartupCase.ro, site-ul de educaţie antreprenorială.

Chiar dacă cele două publicaţii sunt diferite în termeni de trafic şi audienţă, ni se pare utilă ideea de a utiliza un canal dedicat de distribuţie a ştirilor pe dispozitive mobile - Google News - pentru a furniza articole selectate de către editorii noştri de ştiri.”

 Alina Gheorghiescu, Digital Marketing Manager Wall-Street:

„Suntem încântaţi că experienţa şi autoritatea noastră editorială pot fi transpuse într-o experienţă vizuală modernă precum Google News Showcase.

Wall-Street.ro se bucură că este partener în lansarea acestui produs în România şi suntem mândri că am fost selectaţi ca una dintre primele publicaţii de ştiri care să furnizeze zilnic conţinut de calitate.

Anticipăm că participarea în Google News Showcase va aduce o creştere a traficului către pagina noastră, va impulsiona interacţiunea cu utilizatorii şi ne va ajuta să fim mai aproape de cititorii noştri.”

News Showcase a fost lansat în octombrie 2020 şi de atunci Google a semnat parteneriate cu mai mult de 1500 de publicaţii de ştiri din toată lumea.

De asemenea, programul a fost lansat până acum în 16 ţări:  India, Japonia, Germania, Portugalia, Brazilia, Austria, U.K., Australia, Cehia, Italia, Columbia, Argentina, Canada, Irlanda, Slovacia, Polonia, şi acum România.
 
Google a demarat în ultimii ani o serie de iniţiative pentru sprijinirea  financiară a industriei media.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sorin sorin
    Cum sunt alese respectivele redactii? Ce criterii trebuie sa indeplineasca site-urile dornice sa adere la acest serviciu Google?

Trimite un comentariu

sus