Skip to main content

Matinalul TVR 1, cu un nou format şi cu alţi prezentatori. Cine vine la pupitru?

 
Programul matinal de la TVR 1 are din 2 octombrie noi prezentatori / colaj: Paginademedia.ro
Programul matinal de la TVR 1 are din 2 octombrie noi prezentatori / colaj: Paginademedia.ro

Matinalul TVR revine de luni (2 octombrie) cu un nou format, intitulat Telejurnal matinal, şi noi prezentatori. Va fi moderat, alternativ, de două echipe de jurnalişti: Ionuţ Gheorghe şi Maria Chiriţa, respecitv Laura Fronoiu şi Marius Popa.

Publicitate

Programul se difuzează zilnic, de luni până vineri, de la 07.00 la 10.00, pe canalele TVR 1 şi TVR INFO, dar şi pe TVR Internaţional.

Ionuţ Gheorghe şi Maria Chiriţa au fot până acum prezentatorii ştirilor dimineţii în weekenduri. Debutul noului program i-a avut pe ei la pupitrul de prezentare.

Noul format este axat, aşa cum sugerează şi titlul, pe difuzarea ştirilor ce conţin informaţii relevante din actualitatea internă şi externă. Nu vor lipsi, de asemenea, informaţiile meteo şi ştirile din sport.

Până săptămâna trecută, programul matinal de la TVR 1 se numea 3 ceasuri bune şi îi avea prezentatori pe Maria Smarandache şi Bogdan Muzgoci.

Orice început are şi un sfârşit, iar cele #3ceasuribune se transformă în #telejurnalmatinal în noua grila #TVR. Noi, Maria Smarandache şi Bogdan Muzgoci vă mulţumim pentru că ne-aţi fost alături în toate aceste luni şi sperăm că veţi rămâne fideli programelor televiziunii române”, au anunţat cei doi pe pagina de facebook a vechiului formatd

Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe, la Telejurnal matinal 

Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe au oferit primele declaraţii despre noul rol în grila TVR 1. 

„Această veste nu a putut decât să mă bucure şi să îmi ofere o nouă doză de entuziasm. Noul proiect este o provocare pe care o accept cu zâmbetul pe buze, dar şi cu multă seriozitate.

Procesul de documentare şi informare pentru a îi pune la curent pe cei de acasă zi de zi este unul care necesită multă atenţie, muncă şi devotament.

Deşi este un nou capitol din viaţa mea, pe care îl încep pe micile ecrane, nu pornesc la drum singură. Publicul îmi este alături şi, nu în ultimul rând, am deosebita plăcerea de a fi parte dintr-o echipă unită.

O echipă cu care sunt sigură că voi putea îndeplini misiunea proiectului Telejurnal Matinal, aceea de a informa corect telespectatorii, de a le oferi ştiri de încredere, dar şi de a le transmite energie şi voie bună încă de la prima oră”, a spus Maria Chiriţă, potrivit comunicatului transmis de TVR.

Ionuţ Gheorghe: Sunt nerăbdător" 

„Este o onoare să fac parte din echipa Telejurnal Matinal, dar şi o responsabilitate pe măsură. Am încredere că, alături de colegii mei, vom oferi telespectatorilor dimineţi cu ştiri de încredere.

Vom continua să acordăm o atenţie deosebită subiectelor importante şi vom prezenta perspective proaspete şi interesante. Aceasta este o promisiune fermă faţă de publicul nostru, şi sunt nerăbdător să contribui cu pasiune şi profesionalism la această nouă etapă.

Vă mulţumesc pentru sprijinul continuu şi vă aşteptăm în fiecare dimineaţă alături de noi în această călătorie jurnalistică”, a spus şi Ionuţ Gheorghe.

Laura Fronoiu şi Marius Popa, la Telejurnal matinal

Laura Fronoiu şi Marius Popa au adresat şi ei câteva cuvinte publicului telespectator, la acest început de drum.

„Traversăm una dintre cele mai complicate perioade din ultimii 30 de ani, avem război la graniţe şi o situaţie externă tensionată. Românii au nevoie mai mult că oricând de ştiri de încredere. Asta ne propunem să facem la Telejurnal matinal.

Să aducem informaţie şi context. Rolul meu, şi este o onoare pentru mine, este să le aduc telespectatorilor pachetul complex de informaţii realizat de echipa Ştirilor TVR. După 17 ani de muncă în redacţiile de ştiri, 10 ani alături de Ştirile TVR, încerc să aduc în faţa oamenilor expertiza câştigată.

Va fi cu siguranţă o provocare, însă ştiu că am alături poate cea mai buna şi de încredere echipa de ştiri din România”, spune Marius Popa, potrivit comunicatului de presă transmis de TVR.

Laura Fronoiu prezintă şi Telejurnalul de prânz, de la ora 12.00

„Televiziunea este o lume fascinantă unde trebuie să fii pregătit pentru orice provocare.

Am avut bucuria de a realiza reportaje şi campanii, de a testa emoţiile directului în diferite formate – dezbateri, prezentare emisiuni informative, m-am trezit dis de dimineaţă pentru matinalul de weekend şi iată că voi continua acest drum cu Telejurnalul Matinal, de luni până vineri, de la ora 7.00.

Alături de colegii mei, timp de trei ore vom aduce telespectatorilor cele mai noi informaţii, pentru ca de la ora 12.00 să mă reîntâlnesc cu publicul, de la pupitrul Telejurnalului de prânz”, a adăugat Laura Fronoiu.

Maria Smarandache şi Bogdan Muzgoci, prezentatorii matinalului vechi, intitulat 3 ceasuri bune

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus