Skip to main content

A murit actorul Matthew Perry, cunoscut pentru rolul lui Chandler din Friends

 
A murit actorul Matthew Perry, cunoscut pentru rolul lui Chandler din Friends

Matthew Perry, actorul devenit celebru pentru rolul lui Chandler Bing din sitcomul de succes Friends, a murit la vârsta de 54 de ani. 

Publicitate

Perry a murit înecat în cadaă din locuinţa sa din Los Angeles, scrie Hollywood Reporter care citează surse oficiale din cadrul anchetei. Autorităţile au fost chemate la faţa locului sâmbătă, în jurul orei 16.00, unde actorul a fost descoperit fără semne vitale. 

Rolul lui Chandler pe care Perry l-a jucat între anii 1994 - 2004 i-a adus faima atât lui cât şi colegilor de platou Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, David Schwimmer şi Courtney Cox. 

A fost nominalizat la premiile Emmy în 2002 la categoria cel mai bun rol principal într-un serial de comedie. A mai primit alte patru nominalizări, inclus pentru rolul său din serialul The West Wing. 

De-a lungul timpului a mai jucat în producţiile Studio 60 on the Sunset Strip, Odd Couple, sitcomul Mr. Sunshine şi Go on.

Pe marele ecran a jucat în Fools Rush In, Almost Heroes, The Whole Nine Yards, 17 Again şi The Ron Clark Story.

Matthew Perry a vorbit pe larg despre lupta sa cu dependenţa de alcool şi de droguri în cartea sa biografică, lansată în anul 2022, intitulată „Friends, iubiri şi marele lucru teribil”. 

El dezvălui în cartea sa că a început să consume alcool de la vârsta de 14 ani, iar la 18 ani deja consuma zilnic. Apoi au urmat şi drogurile. 

„Îmi puteţi urmări traiectoria adicţiilor dacă îmi urmăriţi greutatea de la un sezon la altul - când sunt supraponderal, este alcoolul, când sunt slab, sunt pastilele. Când am barbă, sunt multe pastile.”

Perry a povestit într-un interviu că nu consuma niciodată alcool sau pastile când era pe platoul de filmare al serialului Friends. „Mi-am făcut o regulă să nu beau şi să nu iau nicio pastile când eram la filmări...însă ajungeam mahmur. Tremuramşi eram foarte mahmur”.

Perry a povestit că Jennifer Aniston („Rachel”)  a fost prima care l-a confruntat în legătură cu problema sa cu alcoolul, spunându-i că se simte mirosul. Aniston i-a fost apoi mereu alături. 

Warner Bros. Television, studioul care a produs serialul Friends, a publicat sâmbătă seară o declaraţie în memoria lui Matthew Perry. 

„Suntem devastaţi de moartea prietenului nostru Matthew Perry. Matthew a fost un actor incredibil de înzestrat şi o parte de neuitat din istoria Warner Bros.”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus