Skip to main content

O nouă platformă de streaming intră în România. Utilizatorii vor avea acces la peste 100 de televiziuni, dar şi filme blockbuster. Cât costă?

 
O nouă platformă de streaming intră în România. Utilizatorii vor avea acces la peste 100 de televiziuni, dar şi filme blockbuster. Cât costă?

Piaţa serviciilor de streaming din România se măreşte cu un nou serviciu, Megogo, o platformă ce oferă şi televiziune online şi catalog „la cerere” („video-on-demand”). 

Publicitate

Platforma Megogo funcţionează din 2011 în 15 ţări din Europa de Est, Asia Centrală şi Caucazul de Sud.

Cât costă Megogo? Dacă la nivel internaţional platforma are mai multe planuri tarifare, în România are un singur plan, Optim TV, care costă 14,99 de lei, şi în care sunt incluse peste 100 de programe TV, dar şi o listă de filme.

Printre acestea se numără Kanal D, Romania TV, TraLaLa TV, TVR 1, Naţional TV, TV1000, Viasat History, Epic Drama, Bollywood TV şi altele.

Platforma are şi opţiunea precum „catch-up” (înregistrarea emisiunilor), care permite  urmărirea emisiunilor şi serialelor preferate în intervalul de timp dorit.

Responsabil de dezvoltarea Megogo în România este Constantin Pandele (foto), cu peste 15 ani de experienţă în calitate de manager în industria locală de comunicaţii şi televiziune, în companii precum Romtelecom, Telekom şi Orange.

Constantin Pandele

„Suntem fericiţi să îi întâmpinăm pe potenţialii utilizatori din România. Scopul nostru principal este de a oferi o platformă de streaming online cu conţinut de calitate.

Astăzi facem primul nostru pas, în spatele căruia stau ani de experienţă unică în lume, relaţii solide cu cele mai mari studiouri internaţionale: Warner Bros., Disney, Paramount şi altele. Am făcut o muncă enormă de cercetare a pieţei şi localizare a produsului în limba română, adaptare la preferinţele locale, acorduri cu deţinătorii de drepturi şi implementare a sistemelor de plată securizate. Vom continua să extindem biblioteca de conţinut, aşa că urmăriţi-ne."

În plus faţă de televiziunea online, Megogo are deja peste 1.000 de filme şi desene animate de la studiouri de top în catalogul VOD: Warner Bros., Disney, Pixar, DC, Marvel, 20th Century Fox, Paramount şi altele. Printre acestea se numără noutăţi precum: “Aquaman and the Lost Kingdom”, “Mission: Impossible – Dead Reckoning”, “Avatar: The Way of Water”, “The Marvels”, “Guardians of the Galaxy Vol. 3”, “Elemental”, “Wonka”, “Killers of the Flower Moon”, etc. Şi, de asemenea, poveşti clasice precum: “Home Alone”, “The Lord of the Rings: The Return of the King”, “The Matrix”, seria “Harry Potter”, “Die Hard”, “Pirates of the Caribbean”, etc.

În secţiunea de filme există funcţii precum recomandări bazate pe vizionările anterioare, iar anumite titluri pot fi descărcate pe dispozitive pentru vizionare offline.

Constantin Pandele

„Timp de câteva luni am lucrat la dezvoltarea grilei noastre de programe: locale, regionale, naţionale şi internaţionale pentru lansarea oficială a ofertei.

Din punct de vedere tehnic, am reuşit să operaţionalizăm toate detaliile pentru ca platforma să devină funcţională pe piaţa de streaming din România. Suntem în etapa negocierilor, avem în lucru mai multe parteneriate care susţin extinderea serviciului în perioada imediat următoare."

Aplicaţia MEGOGO este disponibilă pentru descărcare pe Google Play, App Store, pe Smart TV şi, în curând, şi pe console de jocuri.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus