Skip to main content

Minutul Paginademedia despre media. De vorbă cu Andra Soceanu, prezentatoarea telejurnalului matinal de la TVR 1

 
Sursa foto: Andra Soceanu, Facebook
Sursa foto: Andra Soceanu, Facebook

Media sau… social media? TV sau… YouTube? Facebook sau Instagram? Ştiri sau emisiuni? Suntem curioşi ce media consumă… oamenii de media.

Publicitate

Ce media consumă? Cum? Cât? Când? Afli din interviul care urmează, o altfel de conversaţie cu jurnalista Andra Soceanu.

Unde o vezi?

Prezintă telejurnalul matinal la TVR 1

 

  • Radio sau podcast?

Podcasturile sunt o idee excelenta, problema este ca multe se lungesc si devin plictisitoare. Pare ca trag de niste discutii ca sa umple timpul, cand, de fapt, pierd esenta.

  • Facebook sau Instagram?

Instagram.

  • Ştiri sau emisiuni?

Ambele! Merg mana in mana!

  • Ce ştiri preferi să consumi şi din ce categorii?

Recunosc ca sunt fortata sa verific toate categoriile, dar daca as putea, as alege numai ceea ce e util si bun pentru Romania. Aici ma gandesc la sfera sociala mai larga, de la educatie, la nivel de trai, cultura si probleme de dezvoltare durabila.

  • De unde te informezi cel mai des? Tv, online sau print?

Online si Tv.

  • Când ai citit ultima dată un ziar?

Cu cateva saptamani in urma, de curiozitate.

  • Ce revistă citeşti?

Recunosc ca prefer sa pastrez putinul timp ramas pentru o carte!

  • Cu ce publicaţii îţi începi ziua?

Cu Televiziunea Romana, agentii de stiri si publicatii internationale. De la Le Figaro, la Reuters pana la The Guardian. Primesc notificari si pentru ca sunt conectata la CNN International.

  • La ce te uitai la tv când erai mică?

M-am uitat la ce era specific varstei, de la desene animate, la filme pentru copii si adoram teatrul tv de la Televiziunea Romana.

  • Emisiune preferată?

Am multi colegi care imi sunt modele pentru jurnaliamul de calitate pe care il fac la TVR. Formatele si titlurile emisiunilor s-au tot schimbat, dar s-au pastrat principiile si oamenii.

Dezbaterile echilibrate si cu miez literar sunt preferatele mele! Invitatii valorosi, care pot fi cunoscuti sau necunoscuti, imi aduc speranta, mandrie si bucuria ca valorile cu care rezonez pot fi implinite.

Sunt oameni fara nume sonore, dar de o noblete sufleteasca si intelectuala ce misca drumul pe care pasesc. Sunt romani si ii gasesc des la TVR.

  • Cât de des postezi pe reţelele sociale?

Pendulez intre nevoia de a ajunge la public si dorinta de a-mi pastra o bucata de viata doar pentru mine. Postez saptamanal.

  • Ai vrea să faci podcast?

Mi-ar placea.

  • Cum a fost primul live făcut?

Plin de adrenalina, intrebari, temeri si colegi alaturi. Dar a iesit bine! Imi amintesc cu mare placere!

  • Ce moment/e neplăcute ţi s-au întâmplat în timp ce prezentai ştirile?

S-a intamplat sa gasesc platoul incuiat cand urma sa intru in emisie in cateva minute, ori sa se strice camerele de filmat in direct. Zilele trecute a fost cutremur cu cateva minute inainte sa intru in direct.

  • Ai izbucnit în râs în timp ce prezentai o ştire?

 Nu, daaar tare mi-am dorit. Am reusit sa ma abtin totusi. Am colegi cu care este greu sa fii mereu serios.

  • Ai fost în practică la TVR încă din timpul facultăţii, iar mai apoi ai devenit angajată. Cum ţi s-a părut începutul în televiziune?

Da, am ajuns la TVR in practica. M-a atras o convingere pe care o am si astazi. Ca jurnalist poti descoperi diferit lumea in care traiesti si chiar poti contribui la schimbarea ei!

  • Ţi-ar plăcea să prezinţi o emisiune de divertisment sau alt tip de emisiune?

Am prezentat si emisiune care avea o astfel de componenta. Am imbinat stirile cu divertismentul si mi-a placut tare mult!

  • Esti prezentatoarea telejurnalului matinal. Pe viitor te vezi tot la pupitrul ştirilor?

Ma vad in Televiziunea Romana lucrand pentru ceea ce iubesc cel mai mult. Pentru cunoastere si puterea de a fi liber. Pe scurt, jurnalism.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Soby Soby
    @An, cred că cei de la TVR s-au inspirat de la Rai 3 pentru relansarea TVR 3?

    Și Rai 3 de la televiziunea publică italiană este tot de regio socială.
  • B.A.M B.A.M
    Cu tot respectul, dar...
    Ce vârstă au doamnele în cauză? Nu de alta, dar de fiecare dată când are loc o ședință reală (cu niște urlete și înjurături ce stau în firea ***), trebuie să vină SMURD-ul pentru câte o doamnă...
    Iar asta e penibil, NU pentru mârlănia unuia, ci pentru faptul că NU au rezistența necesară de a lucra într-o televiziune!
  • An An
    Barbu venea de la B1 tv, nu prea cred ca era dat afara, ca a facut emisiune si dupa ce s-a anuntat prin media ca a castigat concursul la Tvr3...cat despre audienta, cat timp intra lume in direct, cel putin persoanele acelea urmaresc, deci 0 barat nu prea are cum...este un post de nisa, rebrendiuit din Tvr3 -Cultural in TVR 3 - REGIO... Am urmarit putin din programul lor, mi se pare destul de inchegat in ideea de Regio... Dar clar nu e un post care va scoate vreodata un rating bun... Pt promovare ii trebuie neaparat versiune HD, si apoi ceva meciuri de la campionatul din Quatar incat sa stie lumea de existenta acestui post... Ca sa iasa ceva si mai ok, trebuia investit intr-un pachet grafic nemaipomenit, in studiouri dedicate emisiunilor Tvr3, in cativa prezentatori cu notorietate... In actuala forma se vede ca au vrut sa faca modificari cu investitii minime...
  • Racnetul Carpatilor Racnetul Carpatilor
    @Acciduzzu
    Tudor Barbu a avut un weekend linistit. De maine isi va reveni teroriznd pana la SMURD subordonatii, in loc sa fie dat afara pentru ultraj si abuz. Asa e cand ajungi director din ditamai somerul, dupa ce ai debutat ca biet carator de casete. Cele doua mari asa-zise sindicate, care ar trebui sa apere angajatii de abuzuri, tac. Fata sefului SPUS TV, Sorin Stanescu, este proaspat angajata secretara lui Barbu, in timp ce taticul e abia transferat la TVR3, in directa relatie cu nevricosul. La Mediasind seful Sorin Torica e preocupat sa isi mareasca propriul salar (125 milioane net) si pozeaza mai tot timpul alaturi de PDG la sindrofiile locale.
  • margo margo
    interviul e dat in scris probabil, cu raspunsuri scrise de pr...
  • un om un om
    Inca o prompterista se da viitoare regina a presei.
  • Acciduzzu Acciduzzu
    TVR e zguduita acum de un scandal intern pe care dl PDG Dan Cristian Turturica il vrea mușamalizat. Tudor Barbu, director al TVR3 (cu audiente 0.0 pe linie), fost parlamentar PPDD si cetatean care nu injura, nu scuipa si nu barfeste, a urlat vineri la doua colege pana cand una a cazut lata si a fost nevoie de interventia SMURD pentru a fi stabilizata si trimisa la spital. Pentru asa ceva, regulamentul intern prevede direct concedierea. Tudorel se lauda insa prin turn ca e prieten cu Marcel Ciolacu, ca l-a intervievat pe Nicolae Ciuca atunci cand soldatelul era liceean si ca e omul lui Turturica. El zice ca l-a recomandat la o painica alba de director peste bugetele Eurovision si Revelion pe Mishu Predescu, infractor condamnat pentru spagi contra reclama mascata cu vreo cateva cincinale in urma. Revenind, Tudor Barbu a reaparut in TVR anul trecut, cand era somer, in urma unui concurs f cinstit dupa care a doua zi a fost facut director de Turturica.
    PS Ambulanta a parcat langa Turn la 12.07. Initial, lumea s-a adunat ca la urs crezand ca e vorba de vreo sinucidere, nu de comportament de jungla urbana.
  • Mile Mile
    Toamna de coșmar la postaci , a apărut angajatul , sa ne spună niște scuze , ca nu performeaza nimica la ei
  • Mile Mile
    O mare abureala. ***. Fatuca e slaba rau: "puterea de a fi liber". Unde? In TVR? In TVR ai libertatea de a fi pe combinatie, tinut pe post de mama, matusa sora.

Trimite un comentariu

sus