Skip to main content

Minutul Paginademedia. Marina Niţoiu, de la Prima TV. Îi place Imperiul Leilor, dar şi House of Cards şi citeşte revista VIVA

 
Minutul Paginademedia. Marina Niţoiu, de la Prima TV. Îi place Imperiul Leilor, dar şi House of Cards şi citeşte revista VIVA

Interviu cu jurnalista şi actriţa Marina Niţoiu, de la Prima TV. De unde se informează? Ce citeşte? La ce seriale se uită? Şi cum şi-a descoperit pasiunea pentru jurnalism?

Publicitate

Marina Niţoiu spune că sunt multe seriale care i-au "mâncat nopţile":"sunt multe seriale care mi-au mâncat nopţile, dar că să aleg unul sigur aş spune House of Cards. De multe ori se lumina de ziua afară, şi deşi mi se închideau ochii de somn, tot mai voiam să văd încă un episod.

Pe lângă serialul House of Cards, Marina mai urmăreşte şi Game of Thrones şi The Crown. 

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o datorită unui rol pe care l-a interpretat ca ziaristă:"în perioada facultăţii am jucat un rol de jurnalistă într-un film şi mi-a plăcut atât de mult încât n-am vrut să mai ies din rol".

Îi place să asculte podcasturi despre antreprenoriat şi dezvoltare personală şi citeşte revista VIVA.

În materie de emisiuni, jurnalista preferă formatul lui Jimmy Fallon, The Tonight Show, iar de la noi, se uită la Imperiul leilor, de la Pro TV.

Mai multe detalii aflaţi în Minutul Paginademedia.

Unde o vezi?

Marina Niţoiu prezintă ştirile sportive la Prima TV, şi prezintă emisiunea Flash Monden.

  •  TV sau YouTube?

Şi TV şi YouTube. Cu TV-ul îmi încep ziua. Printre primele lucruri pe care le fac dimineaţa este să deschid televizorul, de cele mai multe ori pe canalele de ştiri româneşi sau internaţionale.

  •  Radio sau podcast?

Dacă până acum ascultam doar radio şi în special în maşină, de ceva timp ascult şi podcasturi. Le prefer pe cele despre antreprenoriat şi dezvoltare personală.

  •  Facebook sau Instagram?

Sunt prezentă pe ambele platforme, dar aş alege oricând Instagram-ul şi asta pentru că mă simt mai apropiată de public pe această platformă. Când vreau să postez ceva, în mod natural deschid Instagram-ul şi nu Facebook-ul. Oricum cele două conturi ale mele sunt legate şi încerc să fiu prezentă pe ambele.

Chiar dacă există funcţii pe aceste platforme care îţi uşurează munca şi îţi salvează timpul, încerc să nu folosesc prea des această opţiune. Consider că publicul e diferit şi cred că şi contentul trebuie adaptat.

  • Ştiri sau emisiuni?

Aici nu pot să fac o alegere, iubesc ambele formate. Cu ştirile îmi încep ziua, iar cu emisiunile pot spune că o închei. Urmăresc atât formate de la noi cât şi din alte ţări.

  • Ce ştiri preferi să consumi şi din ce categorii?

Îmi iau informaţii din toate categoriile pentru că îmi place să ştiu tot ce se întâmplă. Indiferent de domeniile care te pasionează, un jurnalist trebuie să fie în primul rând informat.

Prin natura jobului meu sunt mereu la curent cu ce se întâmplă în lumea sportivă, iar în ultima vreme acord o atenţie mai mare şi informaţiilor din tehnologie, sănătate şi antreprenoriat.

  •  De unde te informezi cel mai des? TV, online sau print?

Deja e ritual să deschid televizorul dimineaţa pe posturile de ştiri. Cât timp îmi beau cafeaua urmăresc şi noutăţile zilei. Dar sunt multe momente în care informaţiile mi le iau şi din mediul online. Presă tiparită citesc destul de rar. 

  • Cu ce publicaţii îţi începi ziua?

De cele mai multe ori deschid site-urile de ştiri de la noi, iar dacă este vreun eveniment internaţional care mă interesează atunci caut informaţii şi în presa străină, pe site-urile din SUA sau Anglia.

  • Ce publicaţii din străinătate urmăreşti?

Pentru asta folosesc o aplicaţie cu ajutorul căreia pot avea acces la ştiri din diverse surse. Eu doar aleg domeniile de interes şi în felul acesta pot să văd noutăţile pe un anumit subiect, respectiv domeniu. Flipboard se numeşte aplicaţia.

  • Când ai citit ultima dată un ziar/revistă?

Acum 2 săptămâni am cumparat revista VIVA.

  •  La ce te uitai la TV când erai mică?

În special la desene animate şi filme pentru copii. Îmi amintesc că mergeam des cu fratele mai mare şi închiriam casete video. Câteodată chiar şi de două ori pe zi.

Cum eram printre puţinii din bloc care aveau video la momentul respectiv, îi chemam pe toţi prietenii de pe scară la noi acasă. Sufrageria noastră era plină mereu de copii. Nu încăpeam toţi pe canapea, aşa că, stăteam şi pe jos dar asta nu conta, ne plăcea tare mult. Nu ne dezlipeam de tv.

  • Serial preferat?

Sunt multe seriale care mi-au “mâncat” nopţile, dar că să aleg unul sigur aş spune House of Cards. De multe ori se lumina de ziua afară, şi deşi mi se închideau ochii de somn, tot mai voiam să văd încă un episod. Dar n-am cum să nu spun nimic de Game of Thrones sau The Crown. Abia aşteptam să apară un nou sezon.

  • Emisiune preferată?

Emisiunea lui Jimmy Fallon, The Tonight Show. Mult timp am fost şi fan The Ellen Show, dar, din păcate, emisiunea nu mai există. Dacă vrei să îţi spun şi ce urmăresc constant de la noi, ei bine, emisiunea colegului meu, Dragoş Patraru, şi anume Starea Naţiei şi Imperiul Leilor de la Pro TV.

  • Cât de des postezi pe reţelele sociale?

Doar pe Instagram postez constant. Cam de trei ori pe săptămână pun o poză sau un reel, însă pe stories sunt prezentă zilnic.

De cele mai multe ori pun stories care arătă ce înseamnă să lucrezi în tv, cum e în spatele camerelor de luat vederi, ce fac colegii în pauzele de publicitate. În general lucruri care nu se văd la televizor.

  • Blog sau vlog?

Clar vlog. Mai citeşte cineva blog-uri?

  • Eşti actriţă şi la un moment dat ai avut de interpretat un rol de jurnalistă. Atunci a fost momentul în care ţi-ai descoperit o altă pasiune?

Da, se poate spune şi aşa. Televiziunea a apărut în viaţa mea datorită actoriei. În perioada facultăţii am jucat un rol de jurnalistă într-un film şi mi-a plăcut atât de mult încât n-am vrut să mai ies din rol.

Am simţit că trebuie să descopăr şi mai multe despre meseria asta şi aşa am ajuns să mă înscriu la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. După facultate au urmat etapele fireşti, de la perioada de practică într-o redacţie până la momentul în care am dat prima probă într-un studio de ştiri. Acum privind în urmă îmi dau seama că “rolul” de prezentatoare mi-a fost predestinat.

  • Cum a fost debutul în televiziune?

Chiar dacă a fost acum mai bine de zece ani, îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri. Spun asta pentru că a fost un debut cu peripeţii. După ce că aveam toate emoţiile începătorului, exact când am intrat în live şi a început jurnalul, care la vremea respectivă avea meterialele video înregistrate pe casete, a avut loc o defecţiune tehnică imposibil de remediat pe loc.

Iar acesta este unul din cele mai negre coşmaruri ale unui prezentator deoarece oamenii de acasă nu ştiu ce se întâmpla în regia de emisie, tu eşţi în faţă, aşa că trebuie să faci ceva şi să salvezi situaţia. Am încercat să mi mentin calmul, am introdus prima ştire şi după câteva secunde de tensiune maximă, în cască am auzit vocea producătorului care mi-a zis: “mami, stai liniştită, dă-i înainte cu toate ştirile”.

Aşa că am prezentat toate intro-urile şi la final mi-am luat la revedere de la telespectatori. În tot timpul live-ului mă gândeam la cei care mă urmăresc şi mă întrebăm oare ce cred telespectatorii văzând că le povestesc despre faze extraordinare, despre super goluri, dar, de fapt, nu le arăt nimic, nicio imagine, niciun material video aşa cum erau obişnuiţi.

Îmi amintesc că după momentul directului m-au cuprins nişte emoţii de îmi tremura tot corpul. Odată cu acest eveniment am prins şi mai mult curaj şi mi am dat seama că dacă am trecut cu bine prin asta, sunt pregătită pentru orice. Mai rău de atât nu are ce să se întâmple. 

  •  Ai intrat în echipa Prima, dar mai întâi ai prezentat meteo, şi ulterior ştirile din sport. Cum a fost această trecere?

Când m-au ales pe mine să prezint ştirile din sport a fost cel frumos lucru care mi s-a întâmplat de când sunt la PrimaTV. Tot ştiri sportive am prezentat şi înainte, la postul public de televiziune şi îmi era dor de asta. Acum, am din nou emoţii de când prezint si emisiunea Flash Monden

  • În afară de sport, ce ţi-ar mai plăcea să prezinţi?

Cred că o emisiune de travel sau de divertisment.

  •  Care este sportivul tău preferat?

Leo Messi.

  • Ce iubeşti mai mult, actoria sau jurnalismul?

Cred că jurnalismul, dar iubesc şi actoria pentru că mi-a dat ocazia să descopăr acest domeniu.

Carte de vizită – Marina Niţoiu 

  • Prezentator Prima TV ( decembrie 2020 - prezent)
  • Prezentator la Televiziunea Română (2009 - 2013)
  • A lucrat la Radio MAXFIVE Viena în perioada 2016-2020
  • A lucrat la Radio 21 (Virgin Radio) 2014-2016
  • A lucrat la Kiss FM - 2013-2014

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus