Skip to main content

VIDEO. Mugur Mihăescu are din nou emisiune. Comentează ştirile la Global News în „Zâmbetul democraţiei”

 
VIDEO. Mugur Mihăescu are din nou emisiune. Comentează ştirile la Global News în „Zâmbetul democraţiei”

Mugur Mihăescu, devenit recent membru AUR, a revenit în televiziune, dar cu un altfel de format decât cele cu care ne-a obişnuit.

Publicitate

Zâmbetul democraţiei” este emisiunea pe care omul de comedie a început să o prezinte începând de duminică, 15 octombrie, difuzat live pe YouTube şi Facebook Global News, un post deştiri conspiraţionist, amendatat în mai multe rânduri de CNA. 

Mugur Mihăescu şi co-prezentatorul Dinu Popescu comentează în stil ironic ştirile. 

„Suntem împreună la cea mai extremistă, cea mai conspiraţionistă şi aş putea să mai adaug cuvinte din astea cu „-ist” la sfârşit, adică securistă, putinistă, emisiune pe care puteţi să o vedeţi prietenii mei”, a spus ironic Mugur Mihăescu în debutul primei ediţii. 

„O să încercăm să tratăm altfel politica, să şi zâmbim pentru că până acum am fost numai înverşunaţi. Toată lumea când este prin studiouri şi discută politică stă încruntată”, a mai adăugat Mugur Mihăescu. 

Emisiunea a analizat o serie de ştiri din presa românească despre declaraţii ale premierului Marcel Ciolacu, despre vizita lui Zelenski, despre „identitatea de gen” şi o ştire despre Kaufland România care ar refuza clienţii care vor să plătească cash în restaurantele sale. 

Mugur Mihăescu a sărit şi în apărarea unui membru AUR, candidat la Primăria Capitalei, Mihai Enache, despre care G4Media a scris că este naşul de cununie al unui simpatizant al extremei drepte, condamnat definitiv pentru violenţe împotriva jandarmilor la un protest în Piaţa Victoriei. 

Mihăescu a vorbit despre realizările lui Mihai Enache, iar coprezentatorul său, Dinu Popescu, a catalogat G4Media drept „site de extremă securistă”

Printre ştirile comentate în prima ediţie: 

  • Premierul Marcel Ciolacu spune că statul român nu trebuie să tolereze „teoriile conspiraţioniste” care circulă „în mediul online”
  • Volodimir Zelenski a ajuns în Parlamentul României. 
  • Guvernul este decis să introducă în România identitatea de gen. Orice pentru a adera la OCDE. Global News este dată drept sursă pentru aceastp ştire. 
  • Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a luat decizia renunţării la plata cu numerar. Kaufland România nu mai acceptă clieţii care vor să achite cu bani cash în restaurant. 
  • Doar România şi Bulgaria sunt obligate să importe cereale din Ucraina. 
  • Premierul Ciolacu promite multinaţionalei Coca-Cola: Taxa pe zahăr „se va întoarce” în fabricile Coca-Cola sub formă de ajutor de stat. 
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei, Mihai Enache, este naşul de cununie al unui simpatizant al extremei drepte, condamnat definitiv pentru violenţe împotriva jandarmilor la un protest în Piaţa Victoriei. O ştire din G4Media. 
  • Sistemul global de identificare digitală de la Worldcoin, bazat pe scandarea irisului, propus să fie utilizat „în orice proiect sau organizaţie la nivel global” pentru „bunăstarea socială”. 
  • Compania aeriană British Airways prezintă noua uniformă neutră de gen: rochii, fuste şi ciorapi pentru bărbaţi.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus