Skip to main content

Miniseria Numele trandafirului, cu John Turturro în rol principal, va fi la TVR 2. Când?

 
Miniseria Numele trandafirului, cu John Turturro în rol principal, va fi la TVR 2. Când?

Miniseria Numele trandafirului (Il nome della rosa - Italia/Germania, 2029) va putea fi urmărită la TVR 2. Producţia cu John Turturro în rol principal va avea premiera sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 22.00.

Publicitate

Adaptarea pentru TV a romanului cu acelaşi nume al lui Umberto Eco, Numele trandafirului este o miniserie italo-germană din 2019, creată şi regizat de Giacomo Battiato pentru Rai Fiction şi Tele München.

Povestea din serial:

Pe fondul conflictului deschis dintre Biserică şi puterea politică, călugărul franciscan William of Baskerville (John Turturro) şi tânărul novice Adso of Melk (Damian Hardung) sosesc la o abaţie benedictină izolată, din nordul Italiei, pentru a participa la o dezbatere importantă privind sărăcia apostolică între reprezentanţii Ordinului franciscan şi papalitatea din Avignon.

Cei doi se trezesc însă implicaţi într-un lanţ de morţi misterioase, iar fostul inchizitor, prieten cu William de Occam şi Marsilio de Padova, fratele William se trezeşte nevoit să dezlege o serie de crime (şapte în şapte zile, săvârşite în limitele zidurilor mănăstirii) care au însângerat o bibliotecă labirintică şi inaccesibilă.

Pentru a rezolva cazul, călugărul franciscan William of Baskerville va trebui să descifreze indicii de tot felul, de la comportamentul sfinţilor la cel al ereticilor, de la scrierile necromantice la limbajul ierburilor, de la manuscrise în limbi necunoscute la mişcările diplomatice ale oamenilor de putere. În scurt timp, Inchiziţia intervine prin reprezentatul său, Bernard Gui (Rupert Everett), împiedicând căutarea adevărului.

Filmările pentru Numele trandafirului au început în 2018, în Italia şi în special în Abruzzo: la cheile Fara San Martino, la Roccamorice, schitul Santo Spirito a Maiella şi la castelul Roccascalegna.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus