Skip to main content

Octavia Geamănu anunţă concedierea de la Antena 1:"S-a încheiat hărţuirea, coşmarul ultimelor luni. Mereu am ştiut ce vreau, aşa cum am ştiut ce nu vreau"

 
Octavia Geamănu anunţă concedierea de la Antena 1:"S-a încheiat hărţuirea, coşmarul ultimelor luni. Mereu am ştiut ce vreau, aşa cum am ştiut ce nu vreau"

Octavia Geamănu anunţă că a fost concediată oficial de la Antena 1. Jurnalista a scris pe Facebook că a primit decizia de concediere şi că procesul ei cu postul de televiziune continuă, după ce a fost scoasă de la prezentarea Observatorului de weekend.

Publicitate

Octavia Geamănu a lucrat 18 ani la Antena 1, iar în vara anului trecut a fost înlocuită la Observatorul de weekend cu Irina Ursu (care a venit de la Aleph şi a mai lucrat patru ani la Pro TV).

Prezentatoarea spune că "e liberă de contract":

"S-a încheiat hărţuirea, coşmarul ultimelor 9 luni din viaţa mea, timp în care am sperat că îmi pot relua activitatea mea, că oamenii vor fi mai buni. Cum s-ar zice, sunt liberă de contract (...).

Deşi concedierea produsă azi (6 martie n. red) are motivaţie disciplinară în viziunea unora, momentul în care mi-a fost înmânată decizia a fost cireaşa de pe tortul greţos, drept răsplată pentru fidelitate, dedicare, implicare muncă."

Octavia mai spune că procesele cu postul de televiziune continuă:

"Partea bună e că odată cu această concediere am ieşit din acest nod fără vreun regret, cu maximă încredere în Dumnezeu şi în destin, în avocaţii mei de nota zece Man & Paraschiv şi în instanţă, desigur, că aşa-i uneori în viaţă.

Procesele merg mai departe, pentru că eu am crezut de la început în dreptate şi asta cred şi acum."

OCTAVIA GEAMĂNU - CARTE DE VIZITĂ.

  • Octavia Geamănu lucrează în grupul Intact de aproape 20 de ani. A început în 2003, când lucra la Antena 1 Târgu jiu.
  • În 2005, a venit la Bucureşti, unde a fost, printre altele, reporter Observator şi prezentator GSP TV.
  • De-a lungul timpului a prezentat, printre altele, Observatorul Matinal şi Observatorul de la ora 22.30 (după plecarea lui Andrei Zaharescu la Guvern).
  • Timp de cinci ani (2012-2016), a prezentat Observator Special (20.00-20.30). A fost şi la pupitrul ştirilor de dimineaţă, alături de Daniel Osmanovici.
  • A trecut apoi, în 2018, la Observatorul de weekend, iniţial alături de Cosmin Stan (plecat între timp la Pro TV).

Postarea completă a Octaviei Geamănu:

Pe vremuri, când vedeam cum îşi iau "La revedere" unii dintre colegi, într-un firesc profesional devenit obişnuinţă, de la pupitrul Observatorului, predând ştafeta celui care urma, anunţându-şi fiecare planurile, nu mă gândeam la cum voi face eu, dar nici că voi fi în situaţia asta.

Cert e că s-a încheiat hărţuirea, coşmarul ultimelor 9 luni din viaţa mea, timp în care am sperat că îmi pot relua activitatea mea, că oamenii vor fi mai buni. Cum s-ar zice, sunt liberă de contract. Şi chiar şi aşa mă simt liberă.

Mă mai întreabă:"Şi ce-ai învăţat din asta?". Răspunsul e: nimic. Aş face totul absolut la fel din prima până-n ultima zi din toţi aceşti ani. Ar fi murit o parte din mine în fiecare zi să accept un abuz, ulterior mai multe, fără să lupt.

Căci aşa mi s-a spus întptdeauna, fără excepţie, am fost impecabilă şi nimeni nu a avut ce să-mi reproşeze. Deşi concedierea produsă azi are motivaţie disciplinară în viziunea unora, momentul în care mi-a fost înmânată decizia a fost cireaşa de pe tortul greţos, drept răsplată pentru fidelitate, dedicare, implicare muncă, etc.

Partea bună e că odată cu această concediere am ieşit din acest nod fără vreun regret, cu maximă încredere în Dumnezeu şi în destin, în avocaţii mei de nota zece Man & Paraschiv şi în instanţă, desigur, că aşa-i uneori în viaţă.Procesele merg mai departe, pentru că eu am crezut de la început în dreptate şi asta cred şi acum.

Vă ţin la curent, pare interesant de urmărit "subiectul". Vă mulţumesc din suflet pentru că mi-aţi fost alături în aceşti 18 ani, şi mai ales în ultimele 9 luni. Vă simt aproape. Ce voi face? Îmi concentrez energia exact în direcţia în care ştiu că vreau să merg.

Partea bună e că mereu am ştiut ce vreau, aşa cum mereu am ştiu ce nu vreau. Le mulţumesc enorm acelor colegi care mia-u fost aproape până în ultima zi petrecută în Antena şi oamenilor care au crezut în mine în timpul acestei călătorii extraordinare. Cu dragoste vă trimit gânduri bune.


Citeşte şi:Octavia Geamănu, scoasă de la Observator. Antena nu dă explicaţii. S-a ajuns la avocaţi! Vine în loc cineva de la Aleph, o fostă Pro TV


Citeşte şi:Octavia Geamănu a dat Antena 1 în judecată după ce a fost scoasă de pe post. „Am fost nevoita să ma adresez instanţelor judecătoreşti şi să spun stop abuzurilor”


Citeşte şi:Octavia Geamănu, care e în proces cu Antena 1, s-a întors la muncă. La... Antena 1: "Surprinsi ai mei colegi să mă revadă azi"

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus