Skip to main content

PARTENERIAT. Cursuri despre jurnalism economic. Profesori: Mona Dîrţu, Alina Mărculescu Matiş şi Valentin Tătaru. Cum te poţi înscrie?

 
Mona Dîrţu (stânga) şi Alina Mărculescu Matiş (dreapta)
Mona Dîrţu (stânga) şi Alina Mărculescu Matiş (dreapta)

PARTENERIAT. Cursuri despre jurnalism economic. Fundaţia Friends for Friends (organizatoarea Galei Premiilor Superscrieri) şi ING Bank organizează o serie de cursuri pentru jurnalişti.

Publicitate

Seria de cursuri care este dedicată specializării jurnaliştilor se va concentra pe jurnalismul economic. Atelierele se adresează atât jurnaliştilor cu experienţă, cât şi noilor generaţii de jurnalişti.

Paginademedia.ro este partener media al proiectului.

Când va avea loc?

  • Cursul este intiluat Atelierele Superscrieri şi va avea loc în perioada aprilie - iunie.  

Cum te poţi înscrie?

  • Înscrierile se fac până la data de 4 aprilie.

Unde se vor desfăşura lecţiile?

  • Atelierele vor avea loc la ING Communication Hub din Bucureşti.

Cine predă?

Ce rol va avea fiecare profesor?

- În prima parte (9-10 aprilie), jurnalista Mona Dîrţu va aborda principiile jurnalismului, pornind de la jurnalism versus „content” şi trecând prin toate fazele unei documentări, redactări şi editări.

- În a doua parte a programului (4-5 iunie), jurnalista Alina Mărculescu Matiş (Panorama.ro) va aborda jurnalismul economic şi de business, explorând instrumente care să facă lucrul cu cifre mai simplu şi mai puţin intimidant pentru jurnalist şi pentru publicul lui deopotrivă

Valentin Tătaru (macroeconomist-şef ING Bank România) va avea o prezentare despre macroeconomie, despre cum pot fi citite informaţiile date de un macroeconomist cu presa şi care este relaţia lor.

Mai multe detalii despre Atelierele Superscrieri aici: https://www.ffff.ro/ateliere/.

Alina Mărculescu Matişredactor-şef Panorama.ro:

„În redacţii care îşi permit tot mai greu să investească în hiperspecializarea jurnaliştilor pe un colţ dintr-un domeniu, jurnalistul economic a ajuns o resursă foarte greu de găsit.

Dincolo de ştiri despre indici bursieri şi raportări fie prea seci, fie prea mieroase ale companiilor, ce mai înseamnă azi să faci jurnalism economic pe piaţa media din România?

Trebuie să fi trecut pe la ASE ca să poţi vorbi corect şi competent despre inflaţie? Cum spui o poveste despre bani fără să o îngropi în cifre şi în statistici? Astfel de informaţii vom afla la atelierul de jurnalism economic”.

Alexandra Cantor, directoarea Fundaţiei Friends For Friends:

„Trăim într-o epocă a hipervitezei. Inclusiv jurnaliştii, care sunt nevoiţi să deprindă această meserie pe repede înainte.

Nu au răgazul de a studia mai mult un anumit subiect, nu au luxul de a se specializa într-un anumit domeniu, trebuie să fie mereu gata să dea story-ul, materialul, articolul către public.

Atelierele Supersrieri pot fi, pentru unii, o ocazie de «revizuire a materiei», iar pentru alţii, un prilej excelent de învăţare şi aprofundare a unor domenii, tehnici şi tips&tricks jurnalistice.”

Iniţiativa acestui program are scopul de a susţine creşterea nivelului de educaţie financiară.

Silvia Jalea, Head of Internal & External Corporate Communication:

„De sănătatea presei depinde şi sănătatea societăţii în care trăim şi vedem dovada acestui fapt în multe ţări din lume.

Cred că toţi cei care putem contribui la o mai bună sănătate a presei trebuie să o şi facem pentru a avea subiectele relevante pe agenda publică, dezbaterile necesare şi un public mai bine informat. Una dintre componentele importante în acest proces este sănătatea financiară a românilor, cauză pentru care ING Bank România depune eforturi constante.

Proiectul cu Fundaţia Friends For Friends este încă o piesă dintr-un puzzle complex care mai include produse relevante, campanii de educare şi parteneri cu ajutorul cărora avem impact punctual şi măsurabil în vieţile românilor. Sperăm ca aceste ateliere să ajute la profesionalizarea breslei jurnalistice în sfera economică, dar mai ales să consolideze un ecosistem al informaţiilor corect înţelese, corect scrise şi apoi corect citite.”

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus