Skip to main content

Plecare de la Europa FM: unul dintre cei mai vechi jurnalişti de la ştiri lasă redacţia

 
Plecare de la Europa FM: unul dintre cei mai vechi jurnalişti de la ştiri lasă redacţia

Exclusiv Paginademedia. Unul dintre cei mai vechi jurnalişti din redacţia Europa FM pleacă de la postul de radio. Este vorba de Anca Grădinaru, care are o experienţă de 15 ani la Europa FM.

Publicitate

Anca Grădinaru a venit la Europa FM în 2001 şi a plecat cinci ani mai târziu pentru o bursă în America. După un "stagiu" de opt ani în televiziune, Anca Grădinaru s-a întors la Europa FM, unde lucrează neîntrerupt din 2014.

Pe lângă partea de ştiri, a realizat, printre altele, Interviurile Europa FM şi a fost, o perioadă, realizator al emisiunii Piaţa Victoriei.

Unde pleacă?

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Anca Grădinaru pleacă de la Europa FM pentru a se alătura redacţiei Europa Liberă, unde urmează să fie Senior Correspondent

Contactată de Paginademedia.ro, Anca Grădinaru nu a comentat informaţia.

Anca Grădinaru, carte de vizită:

2001-2006: Europa FM.

"La Europa FM am ajuns prima dată în 2001. Îmi căutam un nou loc de muncă, iar Radio-ul era prima opţiune. Asta după ce în facultate, doi dintre profesori, doamna Doina Jalea (SRR, România) şi John Greenberg (NPR, SUA) m-au învăţat că Radio înseamnă în primul rând sunet natural şi empatie cu ascultătorul, iar examenele constau inclusiv în probe de voce şi cules sunete de ploaie de exemplu", spunea Anca Grădinaru într-un interviu publicat pe EuropaFM.ro

Despre perioada de la radio:

"Munca aici mi-a adus cele mai mari satisfacţii, inclusiv o bursă de un an la New Mexico State University, SUA. Bursa, la rândul său, mi-a adus primul premiu ca reporter de radio, stagii la NPR şi experienţe profesionale din care am învăţat enorm, inclusiv faptul că ascultătorul îşi alege realizatorul preferat după aceleaşi criterii după care îşi alege prietenii", continua în acelaşi interviu.

2006-2014: anii de televiziune, la Digi 24 şi la Antena 1

2014: a revenit în redacţia Europa FM

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus