Skip to main content

Prelipceanu, scuze la o săptămână după ieşirea cu „să-i scăpăm pe copii de părinţii lor”

 
Prelipceanu, scuze la o săptămână după ieşirea cu „să-i scăpăm pe copii de părinţii lor”

Cosmin Prelipceanu vine cu explicaţii şi scuze, după răbufnirea cu „să-i scăpăm pe copii de părinţii lor”. Reacţia moderatorului apare la o săptămână după ieşirea de la Digi24. 

Publicitate

„O ştire senzaţionalistă plecată de la o trunchiere a adevărului a aprins spiritele până la paroxism”, spune realizatorul Jurnalul de Seară chiar în debutul textului. 

Tot el a mai spus: 

„Dacă ce am spus a ofensat pe cineva, vă rog să înţelegeţi că nu a fost intenţia mea. Chiar şi aşa, tuturor celor care s-au simţit lezaţi, vă rog să primiţi scuzele mele sincere.

(...)

Mi-ar plăcea tare mult ca şcoala să-i înveţe pe copiii noştri să îşi formeze opinii solide, argumentate, pe care să şi le susţină fără teama de a fi răstălmăciţi şi ameninţaţi cu moartea. Atunci, copiii noştri vor şti mai mult ca noi şi se vor fi eliberat de noi”, a concluzionat jurnalistul. 

Prelipceanu spune că a primit chiar şi ameninţări cu moartea după cele spuse pe post.

„O doamnă mi-a descris cu lux de amănunte cartierul unde locuiesc şi mi-a ameninţat cu moartea întreaga familie”, consemnează jurnalistul. 

În ceea ce priveşte ieşirea avută în direct, Cosmin Prelipceanu spune că de vină ar fi o „scoatere din context” a celor spuse de el în dialogul cu Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei. El explică, într-un text publicat pe Digi24.ro, ce a vrut să zică, de fapt. Pe scurt, din articol:

- Pentru că, dacă cineva ar fi vrut adevărul, atunci măcar ar fi ascultat tot fragmentul din emisiune, în care subiectul era deficitul de educaţie, nu vaccinarea, cum greşit a fost prezentat

- Ministrul Educaţiei tocmai îmi spunea că printre petiţiile pe care le-a primit la minister, multe conţineau înjurături (ce coincidenţă!). Iar concluzia lui era că avem un mare deficit de educaţie.

- Eu am preluat argumentul şi am exemplificat cu rata mică de vaccinare la nivel naţional. Ce dovadă mai bună pentru deficitul educaţie vreţi?!

- Am continuat spunând că cei care nu se vaccinează nu înţeleg că sunt în pericol de moarte. Nu cumva copiii lor ar trebui să ştie asta? Nu cumva şcoala ar trebui să folosească ştiinţa şi să îi facă pe copii să înţeleagă cât de mare este pericolul? Şi aşa copiii să se elibereze de neştiinţa părinţilor?

- Asta ar trebui să facă şcoala, prin educaţie, prin ştiinţă. Să le de copiilor noştri aripi, ca să fie deasupra neputinţelor şi prejudecăţilor noastre. Pandemiile vor fi provocări ale lumii în care vor trăi copiii noştri.

- Cum îi pregătim noi? Folosind ce am apucat pe la şcoală, în secolul trecut, şi apelând din plin la ce varsă presa senzaţionalistă?

Moderatorul acuză presa „senzaţionalistă”

Pe de altă parte, omul de televiziune acuză presa „senzaţionalistă” că a preluat cele spuse pe post „fără context”:

Ziariştii sunt în căutare de senzaţional, nu de adevăr. Ei au nevoie de stimuli cu care să îi şocheze pe cititori. Ştirile trebuie să scandalizeze, să scoată din sărite, să îi invite pe oameni să urască, să înjure cu patimă, nu să-i ajute să ştie şi să înţeleagă”, a scris el. 


TOT textul lui Cosmin Prelipceanu, AICI


VIDEO. Momentul cu răbufnirea lui Prelipceanu

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    @toni o sa o fac si pe a treia si pe a patra daca va fi nevoie pentru ca imi pasa de sanatatea mea si nu vreau sa imi asum riscuri. mult succes la prins un loc la ati, cand ti/o veni randul. intre timp, pupa icoana sosoancei, sa te apere de virus.
  • Tony Faucci Tony Faucci
    @didi: În locul tău, eu nu aș mai sta la taclale pe net și m-aș duce repede să-mi fac doza a treia. Ce, vrei să ți se revoce certificatul verde și să fii retrogradat la nivelul de antivaxxer conspiraționist, *** și iresponsabil? Plus că vine cât de curând și doza a patra. Dacă ai fost cuminte (și știu sigur că ai fost), ți-o lasă Moș Crăciun în ghetuțe.
  • didi didi
    @camelia, argumentele tale sunt stupide, scuza/ma. dar e de asteptat de la o persoana care pun pariu ca nu s/a vaccinat pentru ca 5g, pentru ca antene, pentru ca sterilitate, pentru ***.
  • didi didi
    scuzele sunt tardive si oferite doar din cauza presiunii. scos din context sau nu, ceea ce a declarat atarnatorul de la digi e inadmisibil. nici in contextul vaccinarii, nici in contextul educatiei, cum spune respectivul, exprimarea lui nu e deloc ok si e condamnabil. parerea mea e ca respectivul nu stie sa se exprime, probabil altceva a vrut sa spuna, dar nu a stiut cum si i s/a parut foarte tare ce a gandit, asa ca a insistat sa o spuna, se vede clar ca isi continua ideea chiar daca fusese intrerupt. nu inteleg de ce digi nu il scapa pe acest preli de stresul prezentei la serviciu...
  • Camelia Camelia
    Ma asteptam ca aici sa fie plin de vaccinisti. Azi vreti sa-i vaccinati pe copii cu forta, inevitabil maine va veni randul copiilor vostri sa fie obligati sa faca ceva cu care voi ca parinti nu veti fi de acord. Nu deschideti cutia Pandorei, ca se va intoarce impotriva voastra!
  • Dan S Dan S
    Vai draga, ce de moraliști au deschis ochii.
    Pozam toti in fecioare și ne îngrozim de ce a putut să zica netrebnicul de Prelipceanu.
    Partea cu adevărat tristă nu este că a spus ce a spus, ci că are dreptate. Și cine a vrut să înțeleagă mesajulcl-a inteles. Dar toată lumea s-a legat de o propoziție și acum îl bagăm la ghilotina.
    Mai gândiți și cu creierul, nu doar cu urechile și pricepeți ce e cu adevărat important.
  • B.A.M B.A.M
    Foarte bună observația, @Clasa 0! Chit că nu sunt fan Prelipceanu...
  • Clasa 0 Clasa 0
    Intre marti, ziua interviului si vineri, ziua articolului e o saptamana?
  • S S
    Vaiii,acum pozeaza in fecioara!Meriti toate injuraturile pentru ce ai spus,alta data sa te gandesti de 1000 ori inainte de a "răbufni"!
  • Adi Adi
    Prelipceanule,nici în ceasul al 12 lea nu ti-ai revenit.

Trimite un comentariu

sus