Skip to main content

Cu Iosif pe coclauri, un nou format la Prima News, cu Iosif Ciunterei

 
Iosif Ciunterei este cunoscut de peste zece ani în social media şi în FM, cu aceeaşi sintagmă, Iosif pe coclauri / foto: arhiva personală
Iosif Ciunterei este cunoscut de peste zece ani în social media şi în FM, cu aceeaşi sintagmă, Iosif pe coclauri / foto: arhiva personală

Prima News, post din portofoliul grupului Clever, aduce în această toamnă un nou format care se numeşte Cu Iosif pe coclauri. Emisiunea este prezentată de Iosif Ciunterei (etnolog), cunoscut în social media exact cu sintagma care dă şi titlul - conturile sale de pe reţelele sociale se numesc tot aşa, Iosif pe coclauri.

Publicitate

Emisiunea se va concentra pe reportaje realizate în diferite colţuri ale ţării şi va prezenta locuri, tradiţii şi peisaje. Călătoria porneşte din satul natal al lui Iosif şi ajunge să exploreze satele româneşti din diferite zone ale României.

Cu Iosif pe coclauri va avea premiera astăzi, 6 octombrie, de la ora 20.00, la Prima News. Emisiunea este programată în fiecare săptămână.

Iosif Ciunterei a fost invitat la mai multe emisiuni de la Agro TV, Trinitas TV şi a7 TV.

GALERIE FOTO. Iosif Ciunterei: „Vom merge împreună şi vom asculta tot ceea ce are mai bun de oferit satul nostru românesc”

Ce spune Iosif despre emisiune?

„Întregul proiect Cu Iosif pe coclauri este destinat universului rural, o pledoarie închinată satului de altădată şi a sufletelor care îşi au obârşia în acesta.
 
Privitorii vor avea parte de călătorii nenumărate spre această lume arhaică, unde vor face cunoştinţă cu simplitatea, înţelepciunea şi dragostea pe care o poartă oamenii din satele noastre.
 
O călătorie spre suflet, pentru suflet. Vom merge împreună şi vom asculta cu sufletul deschis tot ceea ce are mai bun de oferit satul nostru românesc.
 
Oamenii a căror prag îl calc prin intermediul proiectului sunt adesea descoperiţi pe uliţele satelor, în mijlocul comunităţii, unde îşi desfăşoară activităţile zilnice. O parte dintre aceştia îmi sunt prezentaţi de către familiile lor, copii sau nepoţi care îşi doresc să imortalizeze poveştile strămoşilor lor prin intermediul acestui proiect.
 
Pentru mine este o bucurie că reuşesc să împărtăşesc cu privitorii asemenea istorii de viaţă şi, mai cu seamă, că oamenii satelor pot fi apreciaţi şi iubiţi de cei care vizionează materiale video”, a povestit Iosif Ciunterei pentru Paginademedia.ro.

Pe Instagram, Iosif are 2.927 de urmăritori, iar pe canalul de YouTube are 108.000 de abonaţi.

În descrierea pe care o are pe YouTube, Iosif şi-a început activitatea pe 21 octombrie 2012, printr-o colaborare la un post de radio local din judeţul Bistriţa-Năsăud (Radio Someş), cu propria emisiune, intitulată la fel, Cu Iosif pe coclauri.

El mai spune că până acum „a colindat aproape toate coclaurile din zona Transilvaniei”.

„Vedetă în social media, cunoscut drept „Iosif de pe coclauri”, el este tânărul care străbate inima ţării în sus şi în jos realizând reportaje cu oamenii tradiţiilor, oamenii unei lumi aproape apuse.

Alături de căutătorul de comori aflăm poveşti care nu au fost spuse decât la gura sobei în nopţile tomnatice şi descoperim istorii de viaţă inspiraţionale, întrupate în  oameni unici”, transmite postul de televiziune Prima News.

VIDEO. Interviu realizat de Iosif Ciunterei cu Ionică Burduhos din judeţul Bistriţa-Năsăud

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus