Skip to main content

Decizie în procesul dintre comentatorul Bogdan Socol şi fostul lui şef, Andi Vilara, de la Digi Sport. Ce a hotărât instanţa

 
Decizie în procesul dintre comentatorul Bogdan Socol şi fostul lui şef, Andi Vilara, de la Digi Sport. Ce a hotărât instanţa

Decizie pe fond a instanţei în procesul pe care Andi Vilara, de la DigiSport, i l-a intentat comentatorului sportiv Bogdan Socol. Socol a fost dat în judecată de fostul lui şef, Andi Vilara, ziarist sportiv şi comentator de televiziune. Motivul? Articolele şi postările scrise pe Facebook la adresa lui Vilara şi considerate de către acesta ca fiind jignitoare.

Publicitate

Ce a scris Socol? Şi ce a decis instanţa?

Bogdan Socol a făcut, în scris, pe reţelele de socializare, câteva remarci la adresa fostului său şef de la Digi Sport, numindu-l „pălămida pe Andi Vilara“ şi „mizeria umană“. Socol invoca „nedreptăţile“ şi „mizeriile“ pe care le-a suferit din partea şefului său, cât timp au lucrat împreună.

În vara anului trecut, Andi Vilara l-a chemat în judecată pe Bogdan Socol. Iar la ultima înfăţişare, care a avut loc pe 17 ianuarie la Tribunalul Bucureşti, instanţa a dat verdict favorabil lui Socol. Astfel, judecătorul a considerat ca fiind neîntemeiată chemarea în judecată.

Hotărârea instanţei are drept de apel în 30 de zile. „Sper ca decizia instanţei să se menţină şi într-o eventuală cale de atac formulată de Andi Vilara“, a scris Bogdan Socol pe pagina sa de Facebook.

Bogdan Socol, într-o postare pe care a publicat-o a doua zi după decizia instanţei pe blogul său personal:

„În urmă cu un an, am fost dat in judecată de Andi Vilara, project managerul Digi Sport, deranjat că am subliniat într-un articol de pe site-ul R3media.ro că l-a adus pe fiul său pe un salariu mai mare decât al unor oameni cu experienţă şi care lucrau pe acelaşi post cu el, dar şi pentru unele postări considerate jignitoare. Practic, m-a acţionat în instanţă pe motiv că i-am provocat insomnii şi că i-am adus prejudicii de imagine.“

Bogdan Socol a plecat de la Digi Sport acum patru ani

Bogdan Socol a plecat de la DigiSport în 2017.

"Sunt deja 15 ani de când am comentat primul meu meci de fotbal, perioadă în care am adunat la microfon peste 2.200 de partide, iar de opt ani, joc în echipa Digi Sport. Acum, a venit momentul să iau o pauză mai lungă de la ceea ce reprezintă pentru mine o pasiune de o viaţă“, scria atunci pe blogul personal.

Bogdan Socol si-a început cariera în presă în redacţia sport a TVR în 2000, apoi a lucrat ca redactor, editor, producător, comentator şi realizator la Realitatea TV, TV Sport, Naţional TV, GSP TV, Boom Sport, Telesport şi Digi Sport. În prezent este expertul Pariuri1X2.ro şi realizator la B1 TV. De asemenea, semnează articole sportive în Fanatik şi pe site-ul său. A comentat peste 2.300 de meciuri de fotbal la diverse posturi de televiziune şi a scris cinci cărţi.

Romeo-Alexandru (Andi) Vilara, acum la DigiSport, Vilara a fost, până acum 11 ani, şef al Departamentului Sport din Ştirile TVR. El şi-a dat demisia din televiziunea publică în 2011, după ce a pierdut şefia departamentului sportiv în faţa lui Cosmin Cernat, după cum a relatat PaginadeMedia.ro la vremea respectivă. 

Andi Vilara a colaborat cu mai multe instituţii de presă, precum Sportul, Telesport, Digi Sport. El este fiul lui Romeo Vilara, o legendă a jurnalismului sportiv. Acesta a scris, timp de peste 50 de ani, la "Sportul popular", "Sportul", "Gazeta sporturilor", "Sportul românesc" şi "Sport XXI“. Acesta a decedat în 1997, la vârsta de 70 de ani.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Eminescu 1993 Mihai Eminescu 1993
    Ce de ratati aici ce dau cu 'hate' , oameni care habar n-au de fotbal si de emotia transmisa !
    Omul Bogdan Socol este cel mai grozav comentator al timpurilor Romanesti !
    *** cata emotie oferea, singurul comentator care urla GOAL , 15 secunde + , COLOSAL OMUL ! Massive Respect !
    Te uiti in ziua de azi si nimic, comentatori plictisiti de viata !
  • Soby Soby
    Pe cine intereseaza ca astia 2 se judeca pentru *** Eu in locul judecatorului ii amendam pe amandoi.
  • Marius Marius
    De ce îl numiți pe Socol "comentator"? Poate fost comentator. De când l-a dat Digi afară s-a oferit să comenteze la toate televiziunile care dau meciuri de fotbal și i s-a trântit ușa în nas. Nu a fost primit nici gratis. Deci avea dreptate Digi să scape de el. Păcat că nu a făcut-o mai devreme, că scăpam mai demult de chinul de a vedea meciuri importante "comentate" de acest individ. Dar și așa, cu întârziere, Digi ne-a făcut un bine imens.
  • margo margo
    nu inteleg cum de l-a dat in judecata andi vilara, daca a murit in 1997? si din cate stiu, andi vilara nu a murit.
  • Bogdan Socol Bogdan Socol
    Dar dacă tu chiar ești asa cum scriu eu, lucru confirmat și de alții în spațiul public, mai e jignire? Sau e doar adevăr? Despre asta e vorba... nu ca trăim în stat paralel
  • Carl Lewis Carl Lewis
    Si Socol, si Vilara sunt doi comentatori mediocri. Socol a fost mereu in a treia linie, Vilara si-a lucrat colegii peste tot pe unde a ajuns. La Digi e zero editorial, la TVR intr-adevar a fost cumva nedreptatit de o comisie din care facea parte gafeurul etern Dumitru Graur in folosul catastrofalului Cosmin Cernat (ambii sunt oameni de nota 2, jurnalisti de 5 si manageri de 4). De la Eurosport a fost dat afara se stie de ce, la ProSport n-a tinut vrajeala pentru ca Vilara nu le are cu munca, iar la Sport Total a fost lucrat de colectiv direct la Nicolae Bara tocmai pt ca nu facea nimic in redactie si comenta pe la alte TV.
  • Adi Adi
    Treaba cu procesul nu mă interesează. Dar cu ocazia acestui articol realizez încă o dată ce norocoși suntem că auzul nostru a scăpat de un asemenea personaj. Nici acum nu pot să înțeleg cum a putut cineva să-i ofere microfonul.
  • Livia Pila Livia Pila
    Nu am amintiri prea bune despre Vilara. Merita o serie. Sper sa se învețe minte și sa fie mai respectuos și mai modest
  • geo geo
    Păi cum vine asta, tu ma jignesti, spui despre mine ca sunt „mizeria umană“ etc etc eu te dau in judecata si judecătorul consideră ca fiind neîntemeiată chemarea în judecată...in ce stat paralel traim ?
  • Soby Soby
    Aoleu... Cosmin Cernat la B1 TV? Eu îl văd mereu la rubricile de la emisiunea Un pont pe zi, difuzat la B1 TV.

Trimite un comentariu

sus