Skip to main content

VIDEO. Romania TV are de plătit daune de 100.000 de lei manelistului Culiţă Sterp. Decizia nu este definitivă. Cântăreţul a dat şi Antena 1 în judecată

 
VIDEO. Romania TV are de plătit daune de 100.000 de lei manelistului Culiţă Sterp. Decizia nu este definitivă. Cântăreţul a dat şi Antena 1 în judecată

România TV, bună de plată după o ştire despre cântăreţul Nicolae Sterp (cunoscut drept Culiţă Sterp), despre care a relatat că ar fi ucis un om cu maşina, în anul 2016. În realitate, ar fi fost vorba despre o confuzie de nume şi ar fi fost vorba despre un alt Nicolae Sterp care a fost condamnat pentru că a ucis un om, după cum a relatat presa locală din Cluj, clujust.ro .

Publicitate

Astfel, Tribunalul Hunedoara a decis că Romania TV şi reporterul care a relatat despre acest subiect, Roxana Ciucă, trebuie să-i plătească în solidar lui Nicolae Sterp, cunoscut drept culiţă Sterp, suma de 100.000 de lei, cu titlu daune morale pentru „ pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine, drepturi încălcate prin articolele publicate şi ştirile difuzate”, potrivit Clujust.ro.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu cu apel în 30 de zile de la comunicare

Tribunalul Hunedoara a mai decis că Romania TV trebuie să plătească şi cheltuielile de judecată de 20.000 de lei, şi să publice pe propria cheltuială dispozitivul hotărârii. 

Culiţă Sterp a dat în judecată şi Antena 1 care a difuzat o ştire asemănătoare la Observator. În acest caz, procesul este încă în desfăşurare. 

Culiţă Sterp a relatat pe canalul său de YouTube despre procesele deschise împotriva Romania TV şi Antenei 1

 

Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul STERP NICOLAE, în contradictoriu cu pârâţii:

1.RTV PROPERTIES MANAGEMENT S.R.L.,

2.RIDZONE COMPUTERS S.R.L.,

3.CIUCĂ ROXANA, şi în consecinţă:

Constată caracterul ilicit al afirmaţiilor referitoare la reclamantul Sterp Nicolae făcute de pârâţi prin:

a) publicarea articolului „ EXCLUSIV. Culiţă Sterp a ucis un om. Manelistul a fost implicat într-un alt accident” pe site-ul www. românia tv.net,

b) publicarea articolului „ Este bomba zilei! Culiţă Sterp a ucis un om într-un alt accident rutier , după ce a adormit la volan. Va face închisoare cu executare!” pe pagina oficială România TV de pe reţeaua de socializare www.facebook.com, în jurul orei 11:00 şi

c) difuzarea ştirii „ BREAKING NEWS! Accidentul ţinut secret, Culiţă Sterp a ucis un om” pe portalul de televiziune România TV, la data de 29.11.2022, ora 20:01

Obligă pe pârâţi în solidar, la plata către reclamant a sumei de 100.000 lei , cu titlu de daune morale pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine, drepturi încălcate prin articolele publicate şi ştirile difuzate.

Obligă pe pârâţi, în solidar , la plata dobânzii legale penalizatoare de la data de 29.11.2022 şi până la data plăţii efective a sumei, precum şi la actualizarea creanţei cu rata inflaţiei atât în ceea ce priveşte suma de 100.000 lei, cât şi în ceea ce priveşte dobânda legală penalizatoare.

Obligă pe pârâţi la publicarea, pe cheltuiala lor, a dispozitivului prezentei hotărâri în cadrul articolelor dintr-un ziar de circulaţie naţională, într-o manieră lizibilă, timp de o zi.

Respinge în rest acţiunea.

Obligă pe pârâţi la plata către reclamant a sumei de 20.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. În caz de exercitare, cererea de apel se depune la Tribunalul Hunedoara, sub sancţiunea nulităţii. Pronun?ată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 10.10.2023.
Document: Hotarâre  1596/2023  10.10.2023

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus