Skip to main content

Program special la TVR. In memoriam Mitică Popescu. Vor fi difuzate producţii precum Vânătoarea de vulpi şi Monştrii sacri, printre titluri

 
Program special la TVR. In memoriam Mitică Popescu. Vor fi difuzate producţii precum Vânătoarea de vulpi şi Monştrii sacri, printre titluri

IN MEMORIAM Mitică Popescu. Televiziunea Română modifică grila de program în această seară şi va difuza în semnul de omagiu producţii cu actorul Mitică Popescu. Ieri, 3 ianuarie, Mitică Popescu a încetat din viaţă la vârsta de 86 de ani. Actorul a fost cel mai longeviv colaborator cu TVR.

Publicitate

În seara aceasta, de la ora 22.00 va fi difuzat filmul Vânătoarea de vulpi , în regia lui Mircea Daneliuc, 1980. Alături de Mitică Popescu sunt actorii Valeria Seciu, Mircea Diaconu, Gheorghe Cozorici.

Tot de la 22.00, dar la TVR Cultural este programat Mătrăguna , un spectacol realizat împreună cu Treatrul Mic, în care Mitică Popescu ia avut parteneri pe Dinu Manolache, Coca Bloos, Adriana Schiopu. Programul va fi transmis şi pe TVR Moldova, de la 22.10 şi pe TVR Internaţional, de la ora 22.50.

Pe 5 ianuarie , de la 19.00 începe spectacolul Monştrii sacri , pe TVR Cultural . Din distribuţie fac parte Ana Scarlat, Coca Bloos, Ion Lupu, dar şi cea care ia fost parteneră în viaţa reală, Leopoldina Bălănuţă.

TVR 2 aduce pe date de 8 ianuarie încă patru producţii cu Mitică Popescu. La prânz, de la ora 13.00 este Tufă de Veneţia şi imediat după umează Iarna amintirilor. Seara este In memoriam Mitică Popescu (17.00) , Gustul şi culoarea fericirii (ora 20.00) şi Portret recompus Mitică Popescu (21.35).

Mitică Popescu - Carte de vizită: (n. 2 decembrie 1936 - d. 3 ianuarie 2023)

  • Mitică Popescu a absolvit în 1967, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale.
  • A înregistrat momente umoristice alături de Leopoldina Bălănuţă, Nicu Constantin, Sebastian Papaiani, Ştefan Iordache, Florin Piersic şi a fost prezentarea producţiei TVR, emisiunea „D'ale lu' Mitică”, difuzată în 1999 la postul TVR 2.
  • În cinematografie, rămân rolurile Cocoşilă din „Moromeţii”, în regia lui Stere Gulea, în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu sau cel al comisarului Munteanu din „Trenul de aur”.
  • A fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus