Skip to main content

VIDEO. „Nu credeţi propaganda. Sunteţi minţiţi. Nu războiului!” - Protest în direct al unei jurnaliste la o televiziune rusă

 
VIDEO. „Nu credeţi propaganda. Sunteţi minţiţi. Nu războiului!” - Protest în direct al unei jurnaliste la o televiziune rusă

Marina Ovsyannikova, jurnalistă angajată a televiziunii de stat Channel One, a întrerupt principalul program de ştiri al televiziunii, protestând faţă de războiul lui Vladimir Putin. 

Publicitate

Jurnalista a apărut în spatele prezentatoarei ştirior cu o pancartă, şi strigând „Opriţi războiul. Nu războiului!”, scrie The Guardian

Pe pancartă era afişat mesajul: „Nu credeţi propaganda. Sunteţi minţiţi. Nu războiului!”. 

În timp ce Marina Ovsyannikova striga „Opriţi războiul”, prezentatoarea de ştiri a continuat să citească ştirile, ba chiar a ridicat puţin vocea pentru a o acoperi pe jurnalista care protesta. În câteva secunde, pe ecran au apărut imagini, iar când s-a revenit în studio, Marina Ovsyannikova dispăruse. 

După protestul său curajos, jurnalista ar fi fost arestată, potrivit OVD-Info, un grup de drepturile omului, care a publicat şi un clip video, cu mărturii ale jurnalistei, clip ce fusese înregistrat înaintea protestului. Jurnalista riscă închisoare de până la 15 ani, în contextul noii legi adopate la Kremlin, potrivit căreia ruşii nu au voie să răspândească aşa-zise „fake news-uri” despre armata rusă. Amintim că, presa rusă nu are voie sub nicio formă să se refere la evenimentele din Ucraina ca fiind război sau agresiune. Singura formulă acceptată este „operaţiune specială”. 

Ovsyannikova a lansat şi un clip video înregistrat înainte, în care spunea că se simte ruşinată că a lucrat şa Channel One şi că a contribuit la răspândirea propagandei Kremlinului. 

„Din păcate, timp de mai mulţi ani, am lucrat la Channel One şi am promovat propaganda Kremlinului, şi sunt foarte ruşinată de acest lucru. Ruşinată că mi s-a permis să răspândesc minciuni prin eranul televizorului. Sunt ruşinată că am permis zombificarea popirului rus. Am tăcut în 2014 când tot ce se întâmplă acum era doar la început. Nu am mers la protest când Kremlinul l- otrăvit pe Navalny (liderul opoziţiei - n.r.).”,a spus jurnalista în clipul video. 

„Ne uităm în tăcere la acest regim care acţionează împotriva oamenilor. Iar acum lumea întreagă ne-a întors spatele, iar următoarele 10 generaţii nu vor putea spăla ruşinea a ceea ce se întâmplă acum, acest război fratricid.”

Jurnalista a povestit că tatăl ei este ucrainean, iar mama rusoaică. „Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o crimă, iar Rusia este agresorul. Iar reponsabilitatea acestei agresiuni este pe umerii unei singure persoane: Vladimir Putin.”

Ea i-a încurajat pe ruşi să meargă la proteste anti război. „Numai noi avem puterea de a opri această nebunie. Mergeţi la proteste. Să nu vă fie frică de nimic. Nu ne pot aresta pe toţi.”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus