Skip to main content

INEDIT. Emisiune la Radio Guerrilla, cu prezentator "artificial". 100% Inteligenţă Artificială

 
INEDIT. Emisiune la Radio Guerrilla, cu prezentator "artificial". 100% Inteligenţă Artificială

A.I. ÎN FM. Idee inedită la Radio Guerrilla. Postul a difuzat o emisiune radio realizată integral de Inteligenţa Artificială. Emisiunea se numeşte "IA Guerrilla" şi s-a auzit la radio în această dimineaţa, la ora 10.00.

Publicitate

Prima ediţie a fost un experiment şi va fi săptămânală în grila de la Radio Guerrilla, dar va fi difuzată după ora 19.00.

"Rezultatul este că inteligenţa artificială sună uman", spune Adrian Popescu.

Ce spun cei de la Radio?

"I.A. Guerrilla este prima emisiune radio realizată de Inteligenţa Artificială în FM-ul românesc din câte ştim noi, dacă nu chiar în Galaxie pe România, un experiment care va dura o oră.

Ceea ce părea că o să rămână doar un jingle care a scris istorie la Radio Guerrilla astăzi devine realitate odată cu difuzarea primei emisiuni radio realizate de IA."

Intervenţiile sunt redactate, rostite şi animate 100% de IA Guerrilla, Omul Guerrilla, iar tema editorială dată a fost The Beautiful Country of Romania:

"Intervenţiile sunt redactate, rostite şi animate 100% de IA Guerrilla, în baza unei teme date de noi, Omul Guerrilla Tema editorială dată a fost “The Beautiful Country of Romania”, muzica de fundal a intervenţiilor este generată de IA, timbrul şi tonul vocii au fost alese de noi, IA Guerrilla vorbind deocamdată doar limba engleză."

Adrian Popescu, Radio Guerrilla:

"Glumeam cu Dobro săptămâna trecută despre cum ar suna o emisiune realizată de AI la radio. Niciodată nu o să poată să simtă ca un Om de Radio Foarte Bun şi nu o să poată să creeze şi să transmită acea stare unică în conţinut, emoţie, respiraţie, muzică, ton, volum la un moment dat, ca acum poate nu acum, dar cine ştie ce va fi în viitor şi câte şi mai câte.

Ne-am zis să nu lăsăm pe mâine ce ne poate face AI astăzi, aşa că am luat viitorul, poate, de guler şi l-am aruncat în FM să vadă şi el cum este. În momentul în care am auzit cum i se poate programa vocea am rămas mască, este ireal, eglat bine sună foarte bine.

Când i-am cerut să vorbească de ceva, a facut-o de parca dorea de cand lumea şi AI-ul să vorbească despre aia. Ciudat să stii că nu este un om în spate.

Sperăm că AI-ul radio sa respecte cele trei legi fundamentale ale roboticii formulate de Asimov, deoarece noi ştiam că video killed the radio star, nicidecum AI-ul.

Am făcut câteva probe cu vocea şi e ireal că poţi să alegi tonul, poţi să te joci cu vocea, şi sună de parcă în spate ar fi un om de radio care ştie să facă exact ce trebuie.

Rezultatul este că inteligenţa artificială sună uman. E suprinzător cum poate să sune pe radio inteligenţa artificială.Ne-a plăcut cum sună şi vrem s-o permanentizăm. O să aibă o oră la început şi o să fie după ora 19.00."

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus