Skip to main content

Răzvan Exarhu sprijină acţiunile împotriva violenţei de gen asupra copiilor

 
Sursa foto: Răzvan Exarhu, Facebook
Sursa foto: Răzvan Exarhu, Facebook

Jurnalistul Răzvan Exarhu (Rock FM) susţine demersurile împotriva violenţei de gen asupra copiilor. În cadrul Fundaţiei Terre des hommes s-a vorbit despre violenţa de gen în şcoli. Gazda evenimentului a fost jurnalistul Răzvan Exarhu.

Publicitate

Jurnalistul de la Rock FM a adus în atenţie mărturii din şcoli, dar şi date dintr-o cercetare realizată anul acesta de Fundaţia Terre des hommes în 15 şcoli din România şi 5 din Republica Moldova.

Învitaţii prezenţi la eveniment au aflat următoarele:

  • Băieţii care se arată „vulnerabili” şi plâng sunt marginalizaţi, agresaţi verbal şi dispreţuiţi de colegi
  • Fetele care nu se conformează aşteptărilor legate de fizic sau comportament sunt, de asemenea, „sancţionate” prin comentarii sau acţiuni agresive
  • Elevele sunt aproape singurele ţinte ale comentariilor cu tentă sexuală (mai ales cele legate de înfăţişare), ale adresărilor vulgare şi ale atingerilor nepotrivite.
  • Băieţii  declară violenţa fizică şi bullying-ul ca fiind predominante, pe când profesorii susţin că doar bullying-ul este caracteristic băieţilor

Ana Vlădescu, Project Manager:

"Am adus în atenţie subiectul violenţei de gen în şcoli pentru că nu poţi preveni ceea ce nu cunoşti şi nu înţelegi. Violenţa este un organism de sine stătător şi trebuie să ne luptăm împotriva ei în moduri inovatoare şi – foarte important – în mod constant.

Suntem purtătorii unor poveşti a căror soluţie este simplă: toată lumea are nevoie de ajutor. Este responsabilitatea noastră să îl oferim."

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului Activ-Acţionează Împotriva Violenţei, derulat de Fundaţia Terre des hommes Elveţia (România), în parteneriat cu Reprezentanţa din Republica Moldova a Fundaţiei Terre des Hommes Lausanne – Elveţia si Separate Division of Terre des Hommes Foundation in Ukraine, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus