Skip to main content

ÎNTORSĂTURĂ. Iniţial, judecătorii hotărâseră ca Recorder să şteargă o investigaţie. Acum, jurnaliştii au câştigat la apel

 
ÎNTORSĂTURĂ. Iniţial, judecătorii hotărâseră ca Recorder să şteargă o investigaţie. Acum, jurnaliştii au câştigat la apel

Intorsătură de situaţie. Recorder câştigă un proces la apel, după ce îl pierduseră în prima instanţă. Decizia iniţială a judecătorilor hotăra că jurnaliştii trebuie să şteargă un material. 

Publicitate

Situaţia s-a schimbat la apel, unde publicaţia primit câştig de cauză, scrie Libertatea

Tribunalul Bucureşti a admis apelul Recorder în procesul cu Ioana Octavia Croitoru şi Ettore Cozzani. Cei doi oameni de afaceri apăreau în materialul intitulat „Bucureşti, oraşul tuturor posibilităţilor: milioane de euro către o firmă de publicitate care vinde beton şi alte contracte dubioase din bugetul Capitalei”, notează sursa citată. 

Cu toate acestea, nici decizia Tribunalului nu este definitivă. Se poate face recurs. 

Pe scurt, investigaţia aborda subiectul unor firme care, potrivit Recorder, nu aveau expertiza necesară pentru a derula contractele pe care le câştigaseră cu instituţii din cadrul Primăriei Capitalei. 

Doi dintre protagonişti i-au dat pe ziarişti în judecată. 

În primă instanţă, pe lângă ştergerea articolului, Recorder ar fi trebuit să plătească şi 35.000 de lei daune morale. Acum, la apel, judecatorii au întors decizia. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefan Stefan
    "Doi dintre protagonişti i-au pe ziarişti în judecată."

Trimite un comentariu

sus