Skip to main content

Observatorul Antenei 1, serie de reportaje despre „marile realizări şi marile eşecuri de după aderarea la UE”

 
Observatorul Antenei 1, serie de reportaje despre „marile realizări şi marile eşecuri de după aderarea la UE”

Reportaje la Observatorul Antenei 1. Seria de reportaje intitulată „Alege ce urmează” va prezenta de astăzi, 17 aprilie, „marile realizări şi marile eşecuri de după aderarea la Uniunea Europeană”.

Publicitate

La 17 ani de când România a aderat la Uniunea Europeană, Antena 1 prezintă o serie de reportaje realizate de jurnaliştii Bianca Iacob şi Cristi Popovici.

„România e pe ultimele locuri la cele mai importante domenii - nivel de trai, autostrăzi, trenuri de viteză, agricultură, turism, sănătate sau educaţie. Implementarea marilor proiecte ale Uniunii în toate colţurile ţării nu s-a văzut în multe zone pe care şi acum le găsim neasfaltate, fără apă şi canalizare, fără medici şi fără acces la educaţie.

Observator va prezenta, din 17 aprilie, marile realizări şi marile eşecuri ale ultimului deceniu şi jumătate, cum au reuşit "ei", alţi europeni, şi cum ne-am poticnit "noi", românii”, se arată în comunicatul de presă.

Bianca Iacob, reporter Observator:

„E cel mai important an. Nu doar pentru România, ci pentru întreaga Europă. Alegeri, toate într-un singur an, un război la graniţă, un altul în Orientul Mijlociu. Se redesenează harta de putere a lumii, moment în care România ar putea câştiga mult.

Întrebarea este: avem cu ce? Am plecat în ţară, în alte ţări în Europa, nu ca turişti, ca jurnalişti. Şi diferenţele pe care le-am descoperit sunt mari. Sunt diferenţe mari nu cu reţete complicate, ci cu planuri făcute pe nevoi. Nevoile cetăţenilor de care chiar se ţine cont.” 

Cristi Popovici, reporter Observator:

„În topurile europene care prezintă investiţii, nivelul de trai, poluarea sau infrastructura, România este mai tot timpul pe ultimul loc. Cu greu reuşim să ne ridicăm la nivelul vecinilor europeni şi mereu privim cu invidie spre realizările europene, care la noi, întârzie de fiecare dată.

Suntem parte a Uniunii Europene de 17 ani, timp în care am atins cu greu obiecivele impuse de Bruxelles, împinşi de la spate şi ameninţaţi cu amenzi şi proceduri de infrigement. Având toate lucrurile acestea în minte, am plecat într-o călătorie de câteva săptămâni în Europa pentru a vedea cum au reuşit ei în locuri unde noi am rămas repetenţi şi mai ales de ce autorităţile de la noi, primării şi guverne, nu fac niciodată ce promit în campaniile electorale. Şi ce am găsit trebuie neapărat să vedeţi.”

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus